Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Raportteja toukokuulta


Minulla onkin nyt kolmenlaista raportoitavaa.  Ensinnäkin testini tulos Novitan Puro Batikista myssylankana, toiseksi tavanomainen raportti päättyneen kuukauden töistäni ja nyt myös katsaus Jämäkuun töihini. Novitalla on Puro Batik -lanka, jossa on kauniit värit ja siitä on tehty paljon sytomyssyjä. Toukokuun alkupuolella tuli tieto, että Puro Batikista tehty myssy on venynyt kovasti parin viikon käytössä. Se hätkäytti Seijasiskoa ja minua, kun monet olivat tehneet meidän suosituksestamme siitä myssyjä. Vaikka saatiin vain yhdeltä henkilöltä tämä viesti, päätimme järjestää pienimuotoisen testin. Siitähän kerroin täällä.  Nyt minun osuuteni on päättynyt ja voin julkaista tuloksen.
Tässä kuvat minusta testin ensimmäisellä lenkillä ja tänään.  Ei ole venynyt eikä muutenkaan mennyt pahaksi, aion käyttää tätä edelleenkin. 

Olen hikoillut myssy päässäni joka toinen päivä, paitsi nyt ihan viimeisinä hellepäivinä.  Myssy on ollut kostea lenkin jälkeen ja olen kuivattanut sen aina tasolla, en siis roikottanut narulla. Pesua tämä ei mielestäni ole vielä kaivannut, joten sen vaikutusta en osaa sanoa.

Seijasiskon isä lupasi myös osallistua testiin ja siitä kuulemme Seijasiskolta varmaan pian hänen palattuaan ensi viikolla lomalta. Mutta ainakaan tämän minun osuuteni perusteella ei ole aihetta karttaa Puro Batik -lankaa.
Sitten kerrataan, mitä minä tein toukokuussa käsitöinäni. Aika vähäiseksi jäivät, kun oli niin monenlaista muuta touhua ja lisäksi minulla oli jonkinasteinen "tympäännys" niiden tekemiseen. Ei siis vain huvittanut tavanomaiseen tapaan. Ja minähän teen käsityötä aivan fiilisten mukaan.
 Kolme sytomyssyä:
28.5  Väreilyä kuvassa keskellä, lanka Essentials Cotton 55 g
30.5. myssy kirjoneuleena,  Essentials+nimetön puuvillalanka 40 g
31.5. raitamyssy, puuvillaisia jämälankoja 55 g


Kolmet sukat:
16.5. hirvisukat koko 43, Maijaa ja Woolia 150 g
20.5. sukat Oi Ihana Toukokuu koko 38, Nallea 80 g
23.5. sukat Oi Ihana Toukokuu koko 39, Nallea 90 gMuuta pientä:
4.5. Etiopian nuttu, Palinon, Woolin ja Maijan jämiä 80 g
19.5. pöllö n:o 1, virkattu eri jämistä 15 g
21.5. ovistoppari, Järbo Garnin 100% akryylilankaa 25 g
  21.5. pöllö n:o 2,  erilaisia jämälankoja 15 g
22.5. pöllö n:o 3,  erilaisia jämälankoja  20 g
25.5. neulegraffiti pöllö,  jämälankoja 50 g.

                Yhteensä näihin meni lankaa 675 g, joka on selvästi alle kuukausittaisen keskiarvokulutukseni.


Toukouun loppuessa loppui myös Jämäkuu, johon minäkin osallistuin jo ainakin kolmatta kertaa. Tämän vuoden jämäkuun kesto oli 15.4. - 31.5.2013.  Sen ideahan on, että osallistujat pyrkivät käyttämään jämälankojaan tekemiinsä käsitöihin. Valmistuneet työt esitellään Jämäblogissa.
Tähän kollaasiin keräsin siis Jämäkuussa jämälangoistani tekemäni työt. Siinä on kahdeksan myssyä, yhdet sukat, kaksi Etiopian nuttua, pöllöjä ja ovistoppari (joka tosin puuttuu kuvasta).  Lakelmieni mukaan sain tuhottua näihin yhteensä 705 g lankaa. Siinä oli erikokoisia keriä ja nyssäköitä, jotka olivat jääneet jostakin työstä.  Aika mukava määrä sentään, olen tyytyväinen määrään.Nyt siis ihanaa kesäkuuta kaikille!  Toivottavasti sää suosii meitä koko kesän, niin että lämpöä riittää kohtuullisesti ja sadettakin saadaan sopivasti. Tällaisia hellepäiviä, joita nyt on ollut miltei koko Suomessa, ei tarvitsisi olla kovin pitkään.


11 kommenttia:

 1. Paljon olet ehtinyt pienestä herpaantumisesta huolimatta!
  Päivä on ollut pilvinen, mutta painostava!
  Vettä tuli muutama pisara...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, meilläkin satoi eilen sen verran, että juoksin hakemaan narulta kuivat pyykit. Ja aivaan turhaan, sade loppui yhtä pian kuin alkoikin eikä olisi kastellut pyykkejäni. ;)

   Poista
 2. En ole kyseistä lankaa neulonut, mutta olipa lanka mikä tahansa, niin neulomus tahtoo venähtää ainakin jos neuloo löysää neulepintaa. Omat myssyni neulon kohtalaisen napakoina, paitsi jos on tarkotuski saada aikaseksi lörppä lopputulos. Näin siis oman neulekokemuksen pohjalta.

  Huh, ku on ollu kuumaa pohjosessa. Tänään alko jo nautinto muuttua tuskaksi, kun ukkosta on ilmassa ja mulla tietysti särkee sillon päätä ja on muutenki vaikia olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tess, mietin muuteen minäkin, että käsialalla on varmaan osuutta myssyjen venähtämiseen. Minä kudon myös yleenssä aika tiukkaa.

   On kyllä kuumaa edelleen ainakin täällä. Enpä muista näin lämmintä toukokuuta ennen olleen. Oliskohan täälläkin nyt ukkosta ilmassa, kun minulla on aika raskas olo. Sepä nähdään vielä.

   Poista
 3. Myssyhän on kuin uusi! Paljon mukavia käsitöitä kuukauden aikana tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Siis sinäkö olet tehnyt vähän käsitöitä toukokuussa? Olet tehnyt tosi paljon minun mielestäni ja kauniita ovat. Blogissasi on kiva vierailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikku, kiva kuulla, että vierailet mielelläsi blogissani. Tervetuloa jatkossakin! :

   Poista
 5. Ensiksi kiitos käynnistäsi blogissani ja sitten ISO kiitos tuosta lankatestistä, nyt voin minäkin rauhallisin mielin kaivaa Puro Batikit myssyneuleisiin käytettäväksi.

  Jos näistä sun monista tekemisistä pitäisi joku valita niin minun valintani on nuo pöllöt, ovat aivan ihania. Noita vois varmaan käyttää vaikka avaimenperinä ja rintarosseinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, kyllä ainakin tämän minun kokeiluni perusteella voi Puro Batikista tehdä sytomyssyjä. Lisäksi minulla on eräs tuttava, joka on saanut minun ko. langasta tekemän sytomyssyn muistaakseni maaliskuussa ja kertoo käyttäneensä myssyään paljon eikä myssy ole venynyt eikä muutenkaan mennyt pahaksi. Kannattaa ehkä kuitenkin tehdä aka ohuilla puikoilla, että tulee napakka.

   Pöllöistä voi tehdä vaikka mitä, nuo sinun ideasikin ovat mainioita. Olen ajatellut, että joku pöllölaukkukin olisi kiva. Ja kännypussi. Ja tyyny. :)

   Poista
 6. Minun PuroBatik testini julkaisin juuri blogissani. Hyvänä kesti Purobatikmyssy isäni kuuden viikon lenkkeilyt.:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.