Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kuin huopatossutehtaalla


Lankapirtissä on ollut hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Aikaa on rientänyt melkein kaksi viikkoa edellisestä postauksestani. Osa syynä tavanomaista pidempään bloggausväliin on mökkireissumme mutta myös hiljaisuus käsityörintamalla. Jotenkin käsityöt vain pakkaavat jäämään vähemmälle kuin aiemmin, mutta kyllä minä niidenkin parissa viihdyn edelleen.


Mökillä siis käytiin, viivyttiin  tällä kesän ensimmäisellä reisullamme viikon päivät.  Kaikin puolin onnistunut reissu. Sääkin sattui paras mahdollinen, kun helteet hellittivät, mutta oli vielä kesäisen lämmintä eikä satanut kuin kuurolta vähän. Kesän kukkaloisto oli upeaa. Kukkakedot ympäröivät mökkiämme, joten katsotpa mihin suuntaan vain, niin niitä saat ihailla.Metsäkurjenpolvet ja puna-ailakit ovat kedoissa enemmistönä, mutta muitakin sieltä löytyy. Maarian kämmekkä oli vasta nupulla, samoin poimulehti ja apilat.Kukkasten lisäksi nautimme myös tämän vanhan savusaunan pehmeistä löylyistä ja uusista vastoista.  Saunan jälkeen istuttiin kesäillassa ja kuunneltiin lintujen laulua. Käetkin kukkuivat kilpaa meille pitkää ikää.

Kesän satotoiveetkin olivat  mielessä, kun ihailimme hillan kukintaa. Myös puolukka kukki parasta aikaa, mutta mustikka alkoi olla jo raakileella.Lauantai-iltana poikettiin tapamme mukaan Naapurinvaaralle tanssimaan. Sieltä ajelimme puolen yön jälkeen mökille ja saimme ihailla matkalla mahtavaa ukkospilveä. Mutta pilvi meni menojaan eikä haitannut meidän kulkuamme.


Päivittäin kalastimme läheisellä järvellä ja saimme nauttia ihanista erämaajärven näkymistä.Saalistakin saimme  niin mukavasti, että molemmat päivän pääateriat olivat kalaruokia koko viikon ajan.


Kyllä minä tein siellä hiukan käsitöitäkin. Päätyönä oli pitsiliinan virkkaus, mutta se on vieläkin kesken. Ohje ja minun käsialani eivät oikein sopineet yhteen, joten jouduin muokkaamaan ohjetta itselleni sopivaksi. Saa nähdä,valmistuuko se joskus. Mutta siihen palaan sitten, kun/jos liina valmistuu.Automatkoilla tikuttelin nämä kaksi Etiopiaan lähtevää nuttua ja kolmannen aloitin paluumatkalla, mutta se on vieläkin kesken. Lanka on Novitan Bambinoa, jota kului 60 g yhteen nuttuun. Ja ohjehan löytyy täältä.Yksi sytomyssykin valmistui Ihalaiskan lahjoittamasta Novitan Luxus Cottonista Pirjon kivalla palmikkomyssyn ohjeella.  Langan menekki oli 55 g ja puikot 3.5mm:t, silmukkamäärä ohjeen mukainen.


Pitemmittä jorinoitta toivotan kaikille täällä poikkeaville hyvää viikonloppua ja alkavaa juhannusviikkoa! 


10 kommenttia:

 1. Upeita kesäkuvia. Minä en olekkaan käynyt Naapurivaaralla muuten kuin Mimosan kanssa Titi-konsertissa. Olisi kiva joskus tehdä ihan tanssireissu ukon kanssa (asun Nurmeksessa). Ihan tuli savun tuoksu mieleen tuosta saunakuvasta. Mikään ei ole parempaa kuin savusaunan tuoksu. Ihanaa viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, poiketkaa toki tekin joskus tanssimaan Naapurinvaaralle. Siellä on on yksi maan parhaista tanssipaikoista. Ja meillä maan paras savusana! ;)

   Poista
 2. Mukava mökkiloma ja hyviä ja kauniita käsitöitä. Mulla on sama homma ..käsitöiden "tahti" on vähän hidastunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, ai sitä on vissiin liikkeellä sitten, että kässätahti hidastuu! :D

   Poista
 3. Jestas mitkä kalasaaliit! Me lähdetään kohta verkonnostoon ja ollaan tyytyväisiä jos saadaan edes Tassulle sapuskat... Ja savusaunakin! Upeita keäkuvis. Hyvää Juhannusviikoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, meillä ei ole Tassua, jolle pyytää/syöttää kalat, niin pitää itselle. :D

   Poista
 4. Mukavia kuvia! Ei se haittaa, jos on vähän hiljaista välillä kässäreiden kanssa.
  Maistuupa sitten taas kivalta, kun vauhti kiihtyy!!! Vaikka aika paljon oot kyllä saanut aikaiseksi, ainakin minun mittapuun mukaan!
  Iloista Juhannusviikkoa!!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, eipä se mittari olekaan kaikille sama. ;) Kaikki saavat tehdä ihan omaan tahtiin käsitöitäkin.

   Poista
 5. Voi olisipa ihana päästä vielä joskus oikein savusaunaan.
  Kiva kuva "pläjäys".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MammaMyy, meillä on ilo savusaunan ihanuudesta nautitaan monesti joka kesä. Toivon sinullekin sitä järjestyvän jossain vaiheessa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.