Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Lankatesti valmis

Edit. julkaisupäivänä klo 20.24 testituloksen lopussa


Ensinnäkin kerron Puro Batik -langan käyttötestin tuloksista ja lopuksi vilautan pari sytomyssyä.  

Varmaan aika moni lukijani muistaa, että toukokuun alkupuolella tuli tieto, että eräs Puro Batikista tehty myssy on venynyt kovasti parin viikon käytössä. Se hätkäytti Seijasiskoa ja minua, kun monet olivat tehneet meidän suosituksestamme siitä sytomyssyjä. Vaikka tämä viesti saatiin vain yhdeltä henkilöltä, päätimme järjestää pienimuotoisen testin. Siitähän kerroin täällä


 
Oman testiosuuteni valmistui kesäkuun alkuun ja siitä kerroin täällä. Nyt on Seijasiskonkin tulokset julkaistu, sen voi lukea täältä.  

Lopputulos molemmissa testeissä on sama:  kumpikin testimyssy pysyi hyvänä koko testin ajan. Ja omani on edelleen saman näköinen kuin tuossa kuvassa 1.6.13. Voimmekin siis edelleen suositella suosittua Puro Batik -lankaa myös sytomyssyihin. Vaikka se onkin 100% akryylia, on se pehmeä ja puuvillaisen tuntuinen eikä hiosta kovasti. Lisäksi siinä on kauniita värejä.

Edit:  Useat Puro Batikia käyttäneet ovat kertoneet samanlaisista kokemuksista kuin testituloksessa saimme. Esim. Maikki kertoo tämän postauksen kommentissaan: "Oma kokemukseni batikista on täysin vastaava kanssasi - olen neulonut batikista huivin ja myssyn vuosi pari sitten omaan käyttöön ja pessyt molempia useita kertoja, eikä kumpikaan ole venynyt eikä kutistunut tippaakaan. Ja minäkin tykkään langan neulottavuudesta sekä pehmeydestä käytössä akryylista huolimatta. Suosittelut siis myös täältä! :)"Tiedosta innostuneena kaivelin taas eilen lankavarastoani ja löysin pari kerää Puro Batikia samaa sinisävyistä väriä. Niistä sitten sytomyssy puikoille.


 Loin 104 silmukkaa ja 3.5mm:n puikoilla resoria toisella langalla. Sopivan korkeuden jälkeen sileää neuletta kaksi kerrosta vuoroin kummallakin langalla. Toisesta kerästä lanka juoksi sisäpuolelta ja  toisesta ulkopuolelta. Näin tein siksi, että halusin sekoittaa langan värit ja nähdä, millaista jälkeä saan siten aikaan. Joka kahdeksannen kerroksen kudoin nurjaa.  Lankaa kului 55 g ja lopputulos oli aika reilun kokoinen myssy, ehkä 59 cm, en mitannnut vielä.

Minä olen jotenkin ihastunut tuohon liukuvärjättyjen lankojen "sekoittamiseen" joko yksiväriesn tai toisen liukuvärjätyn kanssa. Mielenkiinnolla seuraan, millaiset värit ja raidat syntyvät lankoja yhdistellessä. Ja muistaakseni poikkeuksetta olen ainakin itse tykännyt lopputuloksesta. Eikä tämäkään myssy pahalta näytä, vaikka ei kaikkein kaunein olekaan.Tämä sytomyssy valmistui eilen aamulla. Samalla periaatteella tehty paitsi langat yksiväristä valkoista ja sinistä puuvillaa.  Jämälankoja käytin, kahta valkoista ja kahta sinistä. Langan menekki 45 g, silmukkamäärä ja puikot kuten yllä. 

Nämä nyt valmistuneet myssyt ovat mielestäni niin malliltaan kuin väreiltäänkin sellaiset, että käyvät niin naisille kuin miehillekin. Olen näihin siksikin tyytyväinen, kun enemmistö tekemistäni sytomyssyistä on tainnut olla kovin naisellisia.

8 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään raidoittaa noita liuku- ja pätkävärjättyjä lankoja samoin kuin sinä :). Lopputulos on yleensä pirteämpi ja neulominen jännittävämpää.

  Oma kokemukseni batikista on täysin vastaava kanssasi - olen neulonut batikista huivin ja myssyn vuosi pari sitten omaan käyttöön ja pessyt molempia useita kertoja, eikä kumpikaan ole venynyt eikä kutistunut tippaakaan. Ja minäkin tykkään langan neulottavuudesta sekä pehmeydestä käytössä akryylista huolimatta. Suosittelut siis myös täältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikki, meillä onkin tainnut vuosien varrella olla muitakin yhteisiä mieltymyksiä. :)

   Kiitos, kun kerroit kokemuksistasi Puro Batikista! Olemme saaneet muutamilta muiltakin samanlaista palautetta ja vain se yksi negatiivinen, joten voimme uskoa sen langan hyvyyteen. :)

   Poista
 2. Minäkin tykkään sekoittaa pätkävärjättyjä keskenään tai yksiväriseen raidoittaen. Ihastun helposti näihin väriä vaihtaviin lankoihin sen mukaan miltä ne päällepäin näyttävät ja petyn kerästä neulottuun lopputulokseen.
  Tekeillä on sellainen kerästä neulottava, jota en raidoita.Lopputulos on vielä arvoitus...
  Tykkään Puro Batikista ja virkkaamani pipo ei ole muuttunut miksikään käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, meillä on siis sama mieltymys raidoittamiseen ja molemmat uskomme Puro Batikin hyvyyteen. :)

   Poista
 3. Ihania lankoja noissa sinun myssyissä ja mukavia värejä.

  VastaaPoista
 4. Puro Batik on mukava työstää myös virkaten, soljuu hyvin virkatessa myöskin.
  Kauniita pipoja olet neulonut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ArmiL, niin on, vaikka itse pääasiassa neulonkin Puro Batikista. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.