Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Raitoja jämälangoista


Pari nuttua Etiopian vauvoja varten olen taas väsännyt. Viime aikoina näitä on putkahdellut jo aika monta, kun pääsin alkuun Jämäkuun ansiosta. Jämistä ovat nämä tämän kertaisetkin nutut.Ensin valmistui tämä sini-vihreä, jossa on kahta vihreää ja yhden sinisen langan loppu. Aloitin Novitan Bambino -langan lopuilla, jotka jäivät edellisessä postauksessa esitellystä nutusta. Sininen lanka riitti sopivasti näihin raitoihin, mutta vihreä loppui ja sai jatkokseen Gjestalin Baby-lankaa. Langan menekki yhteensä 60 g, kun tämän ohjeen mukaan tein.Vieläkin halusin tehdä ainakin yhden nutun, mutta mitä lankaa valitsisin lankavarastostani. Sitä tuumailin ja päätin jatkaa jämälankojen linjalla saadakseni niitä edelleenkin vähenemään. Keräsin jämäkeristä pehmeitä, kutittamattomia, villaisia pikkukeriä, joiden värit sointuivat mielestäni toisiinsa. Halusin nutun yläosasta tulevan punaisen, joten alaosaan muita värejä.
 Ja tällainen siitä tuli lopulta, nuttu, joka on tehty 9:stä eri jämälankanyttösestä. Viimeisintä punaista jäi ehkä yhden raidan verran ja toista valkoista vähän enemmän, mutta muut käytin kokonaan loppuun. Tarvittaessa jatkoin kesken kerroksen seuraavalla soveliaalla värillä. Langan menekki oli yhteensä 65 g.

Vaikka nämäkin nutut ovat aivan jämälangoista tehtyjä, varsinkin tämä viimeisin, niin mielestäni ne ovat ihan kivan näköisiä ja voisin itsekin tällaiset raidoitukset valita omaankin käyttööni. Helsingin seurakunnissa on keväällä järjestetty äänestys kauneimmasta nutusta ja voittajan näet täällä.  En tiedä, haiseeko oma kehu, jos sanon, että tämäkin yhdeksän värin nuttu olisi voinut pärjätä kisassa. Ainakin minun mielestä. :)
18 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti tuon jälkimmäisen jämälankanutun värityksestä! Itselläni on jo monta vuotta, kun viimeksi olen nuttuja neulonut, pitäisiköhän kaivella lankavarastoista jotakin nuttuihin sopivaa pitästä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, minullakin taisi mennä vuosia edellisten nuttujen teosta ja nyt sitten tuntuikin kivalta tehdä. Olispa kiva, jos innostuisit sinäkin tekemään nuttuja jämälangoista, niin saataisiin ihailla kauniita nuttuja. :) On muuten ilo kuulla, että tykkäät juuri tuosta nutusta.

   Poista
 2. Kauniita nuttuja,varsinkin tuo alimmainen :)

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita nuttuja olet väsäilyt :) teetkö pyörönä ?? Paljonko on silmuloita ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jansku, pyörönä teen ja aivan sen ohjeen mukaan, johon linkki johtaa. Kukkaapa sinne! :)

   Poista
 4. Olen samaa mieltä! Raitanutussa on ihanat värit! Molemmissa!

  VastaaPoista
 5. Mahtavia nuttuja, jämälangoista tulee ihan parhaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, niin taitaa tulla! :) Ainakin yksilölliset.

   Poista
 6. Kauniita nuttuja ovat molemmat, mutta 9. värin nuttu on minunkin mieleeni.

  VastaaPoista
 7. Kauniita nuttuja! Värit sointuvat hyvin yhteen. Täällä Salon suunnallakin väsäilen parhaillaan nuttuja Etiopiaan. Kaksi on valmiina ja kolmas työn alla. Omien käsitöideni etenemisvauhti ei päätä huimaa, mutta aina jotain valmistuukin. On mukava ihailla sekä sinun että muiden käsityöihmisten blogeja. T. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos kommentistasi! Kiva, että viihdyt niin minun kuin muidenkin käsityöblogeissa. :) Eihän käsitöiden teossa tarvii pitää kiirettä, vaan voi nautiskella niistä kaikessa rauhassa.

   Poista
 8. Kauniita ja minä ainakin äänestäisn tätä sinun nuttua.:)

  VastaaPoista
 9. Kauniita ja Hyviä Töitä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.