Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Myssyjä


Kerästä Katiaa syntyi kaksi erilaista sytomyssyä äidin ja tyttären käsissä.  Ostin nimittäin tässä kerran Kangasvillassa käydessäni yhden kerän kauniin väristä Katia Bombayta ajatuksena tehdä pari sytomyssyä. Sitten tytär kaipaili kotona käydessään lankaa sytomyssyyn ja äidin lankalaatikostahan sitä löytyy. Ilmeisesti Bombayn värit miellyttivät hänenkin silmäänsä, kun sen valitsi. Kuluneena viikonloppuna hän sai mysssyn valmiiksi ja luovutti jämälangan minulle.Vasemmalla tyttäreni tekemä Katin pipo ja oikealla loppulangasta minun tekemä tavispipo.

Katin pipo on tyttäremme itsensä kehittelemä malli, josta Seijasisko ystävällisesti kirjoitti ohjeen, kun tytär ei kiireiltään ehtinyt.  Ohje löytyy Seijasiskon blogista täältä. Myös Hyvissä sytomyssymalleissa on linkki ohjeeseen.
Peruspipo päälaelta aloittaen. Silmukoita lisäilin kunnes niitä oli 104 ja kudoin sileää 17.5 cm ja sen jälkeen resoria 10 krs:ta. Puikot olivat 3.5 mm:t.  Langan menekki 45 g.

Langan riittävyys mietitytti minua, kun sitä oli jäänyt vain 45 g. Siksi aloitin päälaelta ja varauduin tarvittaessa tekemään resorin muulla sopivan värisellä langalla. Mutta lanka riitti ihan hyvin, parin-kolmen metrin pätkä jäikin vielä siemeneksi.

Bombay on mukava lanka, siinä on paljon kauniita värejä ja sitä on helppo ja joutuisa kutoa. Liukuvärjätyn langan värit sointuvat hyvin yhteen ja liukumat ovat pitkiä.
16 kommenttia:

 1. Kauneita myssyjä. Kyllä noita pitää vaikka olisi hiuksetkin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirena, kiitos! Kauniita myssyjä yritän tehdä sytomyssyiksikin. :)

   Poista
 2. Upeat värit näissä. Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, kiitos samoin sinulle mukavaa päivää! :)

   Poista
 3. Hienot ärit! Ja tyttären pipon pinta kivan näköinen. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, tytön tekemässä on minustakin kiva tuo pinta. :)

   Poista
 4. Kauniita myssyjä molemmat. <3 ja just samansävystä Bomabayta , jota ostin Espanjasta. Paljonko maksoi Kangasvilllassa kerä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, sattui tosiaan samat värit. :) Enpä muista langan hintaa enää, kun jo talvella sen ostin. Taisi olla kympin tienoilla kerä, ellen aivan väärin muista.

   Poista
 5. Hei! Kiitos kivasta lierihatun ohjeesta! Tervetuloa kurkkaamaan virkkaamaani hattua tänne: http://vauvaelamaa-neulomuksia.blogspot.fi/2013/06/virkkausmojo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mertsu, kiitos kutsusta, minäpä kipaisen katsomaan sitä ihan kohta. :)

   Poista
 6. Hyvät myssyt ja langan väri kiva.
  Aikamoinen tehtyjen tikutteluiden kasa taas viime kuulta!
  Mukava kesäkuuta, toivottavasti nähdään pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, tapaamista minäkin toivon. Mökillä olitte erityisen usein ajatukissani. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.