Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 27. syyskuuta 2019

Käsiä lämmittämään


Talveen täällä varaudutaan hyvää vauhtia vaikka vielä on ollut lämpimiäkin päiviä. Tänäänkin oli aamulla + 8.3 ja koko päivän on paistanut aurinko. Muutama pakkasaamukin on sentään jo koettu.Viimeisimmät valmistuneet työni ovat kädenlämmittimiä: kämmekkäät ja kahdet lapaset.Ensin valmistuivat nämä kämmekkäät kokoa S
Lanka on ruskea Drops alpaca, jota kului 35 g
Silmukoita 48, puikot 2.5 mm.

Ilman ohjetta mentiin. Kädenselkä sai valepalmikkoa koristeekseen, kämmenosa on sileää neuletta ja peukalo kiilapeukalo.Seuraavaksi onteloneuleella kissakuvioiset "tuplalapaset" koko ehkä 8-9 vuotiaalle,
Langat Novitan vaaleansininen ja farkun sininen Nalle, joiden menekki yhteensä 65 g
Silmukoita 44-40, puikot 3 ja 2.5 mm 40, puikot 3 ja 2.5 mm.Onteloneuleiset lapaset ovat kaksinkertaisia, kuten vakikävijäni tietävätkin. Tässä kuvassa on vaaleampi puoli näkyvissä (tosin hailakampana kuin oikeasti). Ne voi siis kääntää ja käyttää kumminkin puolin, siis "oikein ja nurin päin". Siksi kutsun näitä tuplalapasiksi.Seuraavaksi hiukan isommat tuplalapaset samalla kissakuviolla koko M, 
Langat Novitan vaalean ruskea Nalle ja musta Wool, joiden menekki yhteensä 88 g
Silmukoita resorissa 48 ja kämmenosassa 44, puikot 3 ja 2.5 mm.

Kuva taas valehtelee värit, koska ainakin minun näytölläni ruskea näyttää luonnonvalkoiselta, vaikka on siis vaalean ruskeaa. Tuossa postauksen ensimmäisessä kuvassa värit ovat lähimpänä todellista.


Ja tässä esittäytyy taas se toinen puoli.

Tuplalapasia olen tehnyt jo vuosia, tekniikka on onteloneule, jota olen hiukan kehittänyt oman mieleni mukaiseksi. Ohjeeni löytyy täältä Lankapirtistä.Useimmat pihan kesäkukista ja perennoista ovat jo pakkasöiden runtelemia, mutta orvokit jaksavat vielä ilahduttaa meitä.

8 kommenttia:

 1. Kokemuksesta tiedänkin että tuplalapasesi ovat erittäin siististi tehtyjä ja lämpimiä. Meillä on tyttären kanssa edelleenkin käytössä sinun tekemäsi tuplalapaset ja hyvä kúntoisina ovat pysyneet ahkerasta käytöstä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kiva kuulla, että teidän lapaset palvelevat vielä hyvin. :) Meillä olikin hyvä vaihtari, eikö vaan. Apinat täällä istuskelevat tuossa eteisen tuolilla ja ilahduttavat minua joka päivä Ja usein myös vierailijat puhuttelevat niitä.

   Poista
 2. Oletpa tosiaan saanu siististi onteloitua lapaset! Onteloneule onkin varmaan ihan just sopivaa lapasiin, että ovat paksummat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa, olen "harjoitellut" tuplalapasten tekoa pitkään, varmaan pian tulee kymmenen vuotta, joten lienen oppinut jotain niiden teosta. :)

   Poista
 3. Kylmät tuulet voivat alkaa puhaltaa, kädet tarkenevat. Ihailen noita kisulapasia, onteloneule kokeilematta. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmeli, kokeilepas tehdä sinäkin kisulapaset! :)

   Poista
 4. Nuo sinun tuplalapaset ovat aina niin kauniita! Kämmekkäät pitäisi tehdä. On aina niin monta milenkiintoista ja mukavaa odottamassa, ettei kaikkia kyllä ehdi neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso gnu, on totta, ettei kaikkia haluamiaan ehdi mitenkään tehdä. Osa kiinnostavista malleista ehtii unohtuakin ainakin minulta, kun ei tule kirjattua niitä ylös.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.