Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 21. syyskuuta 2019

Tossukoita lisää


Alkukuusta tein yhdet tossukat, jotka esittelin täällä. Ja niinhän siinä kävi, että piti niitä lisääkin tehdä, kun alkuun pääsin. Minulle käy aika usein niin, että kun saan jonkun työn valmiiksi, niin mielessä jo pyörii seuraava samanlainen. Usein on jo valmiina mielessä, millaisia muutoksia seuraavaan teen. Onkohan muilla samanlaisia kokemuksia? Mutta seuraava käsityöni ei kuitenkaan ole tossukat.


Näitä olikin tosi kiva tehdä ja sain jämälankojakin taas kulutettua. Työkin etenee nopeasti kaksinkertaisesta langasta.Ensin valmistuivat nämä koon 39 tossukat
Langat kahta eri sinistä 7veikkaa, joiden menekki yhteensä 89 g, josta kukkaan 10 g.Sitten vähän pienemmät tossukat, joiden koko lienee 36
Langat kahta vyötteetöntä jämälankaa (joista toinen raitalanka) ja kukkaan Gjestal Maijaa, joiden menekki yhteensä 75 g, josta kukkaan Maijaa 5 g.

Molemmat tossukat tein vanhan tutun ohjeeni mukaan paitsi kukat TiiQ:n ohjeella. Pienempiin tossukoihin muutin kukan viisi terälehtiseksi ohjeen kuuden sijaan.


2 kommenttia:

  1. Nyt onkin tossuja jo tarvinnut sillä meillä ainakin on niin kylmät lattiat. Täytyypä ottaa tämä ohje talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, voin suositella tällaisia tossukoita, jos kärsii kylmistä lattioista nimimerkillä kokemusta on. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.