Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 5. syyskuuta 2019

Briossipipo ja sukkia


Keväällä opettelin tekemään briossineuletta huiviin, mikä tuotti minulle alkuun hankaluuksia. Kun sain huivin lopultakin valmiiksi, halusin kokeilla onnistuisinko tekemään briossimyssyn. Pitäisihän minun oppia tekemään briossia pyörönäkin. Lopulta sain aloittamani myssyn vaivoin valmiiksi, kun varsinkin kavennusosa teetti kovasti työtä.

Tulinpa maininneeksi kotikuntani asukastuvan kässäkerhossakin tekeväni briossimyssyä. Outo neuletapa se oli muillekin kerholaisille ja muutamat heistä kiinnostuivat ja halusivat oppia neuleen. Niinpä minä lupasin opettavani syksyllä heille briossimyssyn teon. Tietenkin kesän aikana unohdin lupaukseni, mutta muistuihan se lopulta mieleen, kun minua ystävällisesti muistutettiin asiasta. Mutta miten opettaa toisille tapaa, jota ei ole itsekään kunnolla oppinut ja on unohtanut oppimastaan senkin vähän. Siispä aloin briossimyssyn tekoon.Tällainen briossipipo sitten syntyi
Langat ihanaa Hjerte Garnin Exrafine merino 70, värit turkoosi ja musta, menekki yhteensä 90 g
Silmukoita 64, puikot 5 mm.

Langat olivat jämiä muutaman vuoden takaisista lapasten teosta. Hiukan sain jännätä, riittääkö lanka myssyyn, mutta riitti se. Mustaa jäi vajaa metrin pätkä, mutta turkoosia, jota oli enempi, riitti vielä tupsuunkin. Myssy olisi oiken sopiva  omaan 57cm:n päähäni, ellei minulla olisi nutturaa vaatimassa riittävää korkeutta.


Tunnustan, ettei tämänkään myssyn tekeminen vielä sujunut ilman vaikeuksia, ei toki, varsinkin kavennusosaa piti taas purkaa ja kutoa uudestaan. Briossipipo vaatii siis minulta lisää opettelua, jos haluan sen sujuvan helposti kuin sukkien teko.


Sukkia siis tikuttelen edelleen. Ensimmäiset nyt esittelyssä olevat aloitin jo elokuun puolella, mutta valmistuivat vasta syyskuussa. Eivät siis ehtineet jämälankakuuni sukkien joukkoon.


Perussukat kokoa 36-37
Langat Novitan Nallea, sinistä varrensuuhun mutta muuten raitalanka Garden, menekki yhteensä 57 g
Silmukoita 52, puikot 3 mm.

 Näiden jälkeen jäi vielä pieni kerä Gardenia, jonka halusin käyttää kokonaan pois.


 
Niinpä syntyi vauvan sukat
Langat erilaisten Nalle-lankojen jämiä yhteensä 30 g
Silmukoita 40, puikot 3 mm.

Gardenin sain käytettyä lopultakin kokonaan niin, että toisen sukan kärkeen piti lisätä yksiväristä sinistä Nallea isommalta kerältä.


Tässä kaikki neljät sukat, joihin käytin Nalle Gardenin jämiä. Nämä matkaavat lähiaikoina Oulun Hopelle.


6 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia oikea perheellinen ja hieno briossimyssy! Minä tykkään kovasti briossista, nytkin tekeillä olevassa huivissa sitä on jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepsi, minä vasta opettelen briossia, huiviin tein ekaksi minäkin ja nyt kahteen myssyyn. Tuo myssyn kavennusosuus ei tahdo oikein onnistua, se pitäisi saada hallintaan.

   Poista
  2. Yhden briossi-myssyn olen tainnut tehdä, tässä linkki siihen: https://hepsi20.blogspot.com/2018/03/pipo-piponi-pipo-pipo-pipo-pipo-piponi.html Yhdestä ohjeesta otin vähän vinkkejä, mutta muokata piti. Kiva siitä kuitenkin tuli.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, poikkesinkin heti katsomaan mtýssyäsi.

   Poista
 2. Briossipipo ei ihan heti tahdo onnistua. taisin muutaman kerran purkaa. Pyörönä neuloessa kauniit kavennukset tulevat vain jos kahdeksalla jaollinen määrä silmukoita. Nimimerkii: kantapään kautta opittu eli neulottu ja purettu ja neulottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, ei tosiaan minullakaan onnistunut heti, monta yritystä vaati tämäkin myssy tuossa kavennusosassa. Ja vielä on tarkoitus harjoitella, jospa saisin sen selätettyä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.