Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 26. marraskuuta 2011

Lapasia lisää

Myrskytuulen riehuessa täällä rupesin esittelemään viikon aikana syntyneitä lapasia. Jotain muutakin olen saanut valmiiksi, pientä tosin, mutta niistä kerron myöhemmin.

Ensin valmistuivat nämä kahdet lapaset, jotka muuten ovat ihan peruslapaset, mutta selkämyksessä on tuollainen verkkoa muistuttava kuvio vai mikä tuo olisi. Kardemummahan minut ohjasi tämän mallin pariin ja ihatuin jo ensimmäisiin hänen tällä mallilla tekemiinsä lapasiin. Hän on tehnyt jo useat lapaset tällä Risusydämen Marjan ohjeella.  Kiitos Kardemummalle ideasta ja Marjalle mainiosta ohjeesta! 
Ensin syntyivät nämä naisen S-kokoa olevat lapaset 7veikasta.  Langanmenekki 60 g.  Puikot taisivat olla 3.5 mm:t ja silmukoita 40. 


Sitten puikoille hiukan paksumpaa lankaa ja tuloksena taaskin naisen lapaset S-kokoa.  Silmukoita oli 36 ja lankana Isoveli-lankaa, jota kului näihin lapasiin 80 g. Puikot taisivat olla 4.5 mm:t. 


Kuvio on kyllä kivan näköinen. Sitä ovat meillä vierailulla käyneet ihastelleet kovin. Kuvio pääsee oikeuksiinsa paksummalla langalla tehtynä.  Näitä tikutellessa on mielessäni pyörinyt lukuisia ideoita töihin, joissa kyseistä mallia voisi hyödyntää.  Mutta ainakin tekemissäni lapasissa tulette tätä näkemään vastakin.  Malli on helppo tehdä, se muodostuu neljästä kerroksesta ja sen oppii helposti ulkoa.


Mutta sitten piti päästä kokeilemaan muutakin mallia.  Palmikoilla koristeltuja lapasia on niitäkin näkynyt eri blogeissa nyt Lapaskuun aikana.  Ja sieltähän se tarttui minuunkin  halu tehdä palmikkolapasia.
Ensin tikuttelin nuo luumunväriset palmikkoiset Isoveli-langasta.  Sitä kului näihin vajaa kerä, tarkasti ottaen 75 g.  Puikot olivat ne samat 4.5 mm:t ja silmukoita 36 ja lapaset ovat naisen S-kokoa.  Palmikon mallin tempaisin tuolta omasta aivokopastani.


Sitten hainkin jo vinkkiä palmikkoon jostakin neulemallikirjastani ja väänsin seuraaviin lapasiin hiukan vaaativammat palmikot. Lankana näissäkin Isoveli ja sitä kului näihin 85 g. Puikot 4.5 mm:t ja silmukoita 40 ja kerroksiakin pari enemmän kuin edellisissä. Lapaset ovat siis edellisiä hiukan isommat, joten voisi kai sano M-kokoisiksi.

Isoveli-langat ovat peräisin Sukkasadon arpajaisissa saamastani voitosta. Vieläkin niitä riittää moniin lapasiin tai sukkiin, nyt kului vain vajaat kolme kerää.  Ja sanomattakin lienee selvää, että nämä lapaset menevät myös täyttämään  Tumpputupaa.Mukavaa lauantai-iltaa ja suloista sunnuntaita kaikille!  Myrskyääköhän muualla päin Suomen kuten täällä Oulun seudulla.


17 kommenttia:

 1. Tuohon pintaneuleeseen jää koukkuun :) Kaunis tuo punaisten lapasten haasteellisempi palmikko.

  VastaaPoista
 2. Ihania lapasia! Todella kaunista pintakuviota.
  Täällä etelässä ei ainakaan myrskyä tänään.

  VastaaPoista
 3. Mehevän muhevia, kauniit värit ja kuviot :)

  VastaaPoista
 4. Tuo Risusydämen marjan antama kuvio on tosi kaunis, jo muutamiin lapasiin tuli istä tehtyä, osiin koko selkämykseen ja osiin vain joko teunaan tai keskelle. Helppo tehdä.

  VastaaPoista
 5. Onpas tosi nättejä lapasia pirtissä tehtailtu;)
  Olen tainnut tehdä yhden slipoverin tuolla kuviolla, näytöstää niin tutulta, en enää muista mistä ohje oli.

  VastaaPoista
 6. Sattumaako? (Painetaan peukut yhteen)
  Eilen illalla etsin varastoistani valkoista lanka tupsuihin ja löysin muovipussin, jossa oli pyöröllä huivin alku tuota kuviota. Muistaakseni joskus vuosia sitten neuletapaamisessa Kauhavalla sain oppia tähän ja tein mallitilkun.
  Hienoja kaikki lapaset!

  VastaaPoista
 7. - Just, just, just, nehän ne tekee, jotka osaa. Hienot, tosi hienot!! Kyllä minäkin sitten - - -joskus.
  -t-

  VastaaPoista
 8. Kauniita lapasia kaikki. Niin verkkokuvioidut kuin palmikkoisetkin! Ihailen sun tuotteliaisuuttasi ja kadehdin...

  Taisi se myrsky tämän maamme lounaisnurkan tällä kertaa ohittaa. Ammulla oli ihan peilityyntä eikä edes satanut. Ei ollut yhtään hyvää tekosyytä olla lähtemättä lenkille...

  VastaaPoista
 9. MariJ: Kiitos! :)

  TanjaV: Se on totta, että koukkuun jää. ;)

  Omppumato: Kiitos! :) Myrsky taisi olla meidän alueen ikioma! ;D

  Pirle: Kiitos mukavista sanoistasi! :)

  Mummeli: Kuvio on todella kaunis ja vieläpä helppo toteuttaa. :)


  Eila: Sopii varmaan slipariinkin hyvin. :)

  Heleena: Vastaan peukun painamiseesi! ;D Ei tämä muuten ole ensimmäinen yhteensattuma meillä, eihän. Muistelen jotain olleen ennenkin, mutta nyt en yht'äkkiä saa päähäni, mitä. ;)

  Sipi: Kiitos! :)

  Taina: Niin, ne tekee, jotka osaa! ;D

  Susu: Meillä olikin kai ihan oma myrsky, mutta ei onneksi mitään pahempaa saanut aikaan. Joitakin puita oli kaadellut sentään. Tänään on ollut jo tyyntä ja aurinkokin näyttäytyi. :)

  VastaaPoista
 10. Onkin niin kauniita lapasia, tuo verkkomainen pintaneulekin niin kaunis.

  VastaaPoista
 11. Tosi kauniita lapasia! Meillä ei myrskynnyt, mutta vettä satoi.

  VastaaPoista
 12. Pitsisukka: Niin minustakin! ;)

  Marjut: Olikohan se myrskyn reunan vesisade teillä siellä. :O

  VastaaPoista
 13. Tooosi kauniit! <3
  Kivat mallit ja värit. =)

  VastaaPoista
 14. Nätti pintaneule. Piti toviksi pysähtyä ihastelemaan. Jospa joskus koettaisin kanssa - jos muistan ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.