Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 28. marraskuuta 2011

Niitä pieniä

Nyt on tullut se aika, josta mainitsin edellisessä postauksessani.  Minähän nimittäin lupailin esitellä pieniä käsitöitäni.  Niitä on lukumäärältään aika paljon, mutta lankaa ja aikaa niiden tekoon ei ole kovin paljon tuhlattu.


  Koko kasa.  Nämä kaikki ovat valmistuneet marraskuun puolivälin jälkeen, viimeisimmät tänään.


Ensimmäisenä tikuttelin minikokoiset vauvan sukat tuttua ohjetta pienentäen. Lankana virolainen G-B Sprint -lanka, jonka menekki oli 25 g. Menevät OYS:n keskolaan lämmittämään keskosvauvojen varpaita.

Tuota kyseistä lankaa jäi hiukan ja se muuttui hetken mielijohteesta nuken lapasiksi. Langan menekki näihin oli 10 g.  Lapasiin nappasin neulemallin Intsun lapasista, joita juuri sopivasti hetkeä aikaisemmin olin ihaillut täällä.  Lapasten saajasta ei ole tietoa, mutta yleensähän aika tavaran kaupitsee.


 Sitten samalla pintaneuleella myssy ja sukat jostakin nimettömästä lankakerästä, jossa veikkaan olevan hiukan villaa ja ehkä akryylia.  Pehmoista ja mukavan tuntuista lankaa. Sitä kului näihin yhteensä 35 g.  Sen verran jäi jäljelle, että ehkä siitä pienet sukat vielä syntyy. 

Sukat ja myssy ovat pienen pieniä ja toivottavasti sopivan kokoisia jollekin keskolan vauvalle. Olin yhteydessä OYS:n keskolaan ja sain kuulla, että heidän vauvat käyttävät myssyjä ja sukkia, joten ottavat niitä mielellään vastaan.


 Näihinkin töppösiin sain mallin Intsulta.  Hän on tällaisia tehtaillut paljonkin ja julkaisi taannoin blogissaan ohjeenkin. Nämä kyseiset töppöset menevät veljeni pojanpojan käyttöön.  Hänelle tein jo kesäkuussa syntymälahjaksi tällaiset, mutta ne ovat jääneet pieniksi ja äiti halusi pojalleen samanlaiset isommat.  Niinpä isotäti pääsi tikuttelemaan. Nalle Aloeveraa kului näihin 30 g, taisin lisätä ohjeen silmukoihin 4 s ja muutamia kerroksia. Koristenappeja niissä ei vielä ole, kun ei varastossani ollut sopivia.Seuraavaksi pääsi puikoilleni nätinväristä liukuvärjättyä lankaa, jota sitäkin oli pienehkö nimetön kerä.   
Sukat  siitä aloitin ja luulin/toivoin langan riittävän pieniin sukkiin. Mutta luulohan ei tunnetusti ole tiedon väärti. Vääjäämättä alkoi näyttää, ettei lanka riitä suunnittelemiini sukkiin. Ensimmäisen kantapään tehtyäni purin kerän ja aloitin toisen sukan sieltä toisesta päästä ja kudoin toisenkin sukan kantapäähän asti.  Sitten jaoin lopun langan kahteen yhtä pitkään pätkään ja otin kaveriksi sopivan väristä 7veikkaa.  Jatkoin kahdella langalla vuorotellen 2 krs kerraallaan niin kauan kuin likuvärjättyä riitti.  Loppu sitten sillä yksivärisellä 7veikalla.  Aika mukavan näköiset sukat sain mielestäni aikaan, vaikka raidoitus ei ollenkaan täsmää. 
Nämä sukat ovat kokoa 26-27 ja ne painavat 55 g. 


Tänään on ollut vaihteleva sää: aamulla pikkupakkasta ja lumisadetta, sitten päivällä aurinkoa ja mittari 0:ssa ja illalla kirkas kuunsirppi taivaalla.  Kuvaaminen ei vain ottanut onnistuakseen, kuten huomaat.


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikkialle!


13 kommenttia:

 1. Kylläpä kaikkia kivoja söpöisiä neuleita olet tehnyt. Minua tietysti ilahduttaa,kun ohjeistani on ollut jollekkin iloa ja hyötyä.

  VastaaPoista
 2. Junasukat on minullakin aikomus tehdä monelle pienelle joululahjaksi, koska niitä on kovasti kehuttu.

  VastaaPoista
 3. Suloisia nämä pienet neulomukset!
  Pihamaa on edelleen valkoinen ja pientä pakkasta... Eilen oli luonnottoman tyyntä, tänään tuntuu kylmä viima.

  VastaaPoista
 4. Kivoja sukkia ja muuta! ja noin paljon!

  VastaaPoista
 5. - "Cooleja" sukkia ja hyvään tarkoitukseen!!!! Kyllä minäkin joskus.
  -t-

  VastaaPoista
 6. Suloisia. Kylläpä olet taas ahkeroinut!

  VastaaPoista
 7. Suloisia pieniä neuleita! Kuunsirppiä eilen illalla ihailin ikkunasta, oli selkeää ja yöllä piipahti pakkanenkin pihalla.

  VastaaPoista
 8. Intsu: Ja minä iloitsen sinun ohjeistasi toteuttaessani niitä. ;) Kiitos sinulle niistä!

  Maasi: Junasukkia onkin kiva tehdä jopa niin, että saattaa jäädä koukkuun. :)

  Heleena: Vähän talvea jo lupailee, mutta ennuste taisi luvata huomiseksi jo taas lauhaa.

  Mummeli: Pieniä mukavia! ;)

  Auli: Kiitos! :)

  Marjut: Kiitos! :)

  Taina: Koko ajanhan sinäkin puikkoja heilutat! ;)

  Neulisti: Kiitos! :)

  Mammutti: Päivällä oli täälläkin selkeää ja ihana auringon paiste, mutta nyt ei näy kuusta merkkiäkään, joten taitaa olla pilvessä.

  VastaaPoista
 9. Kyllä pienet vaatteet voi sitten olla suloisia :)

  VastaaPoista
 10. Simpura: Niin ovat minustakin! :)

  Seijasisko: Kiitos! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.