Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Valmistuneita ja sytomyssyasiaakin

Ensinnäkin kiitos monista myötätuntoisista kommenteista, joita sain edelliseen postaukseeni. Siinähän mainitsin ikävästä "vieraastani" asentohuimauksesta, joka iski rajusti perjantaina. Vieläkin se minua muistuttaa ja hiukan rajoittaakin liikkumisiani, mutta hellpottaa hiljalleen on koko ajan. Ei enää haittaa käsityöntekoa ollenkaan, se onkin jo hyvä asia. Muista töistä ei ole niinkään väliä.  Kolme työtä olen saanut valmiiksi ja nyt tuon ne tänne näytille.  Lopussa myös asiaa sytomyssyilystä.Malli Kaisla Ullasta hiukan muunneltuna
Koko naisten 
Lanka 7Veljestä Papukaijaa 45 g
 Puikot 3 mm:n sukkikset

Nämä kämmekkäät valmistuivat sunnuntaina vaikka olivat torstaina jo melkein valmiit.  Olin ajatellut saada nämä postiin perjantaina, että olisivat ehtineet maanantain synttärisankarille ajoissa. Mutta toisin kävi, lähtivät vasta eilen kummitytölle.


Aika kirjavaa on tämä Papukaija-väri, äitini sanoi aikoinaan tällaista riemunkirjavaksi.  Ehkä  tämä voisi riemua kuvatakin.Kun kämmekkäät valmistuivat, niin lapaset puikoille. Veljeni tyttärentytär toivoi raidallisia lapasia sinisestä ja violetista langasta ja tällaiset isotäti tikutteli tarjolle. 
 Malli peruslapaset
Koko naisen
Lanka 7 Veljestä, menekki yhteensä 60 g
Puikot 3.5 mm, silmukoita 40 (peukalossa 17)


Nämä molemmat menevät lähiaikoina myös Tumpputupaan, totta kai!
Ja sitten säärystimet puikoille!  Paksusta langasta ne valmistuivatkin nopsaan, taisin parissa tunnissa tikutella nämä.

 Malli säärystimet oman näkemyksen mukaan
Koko 7-vuotialle
Lanka Novita Crystal, jota kului 125 g
Puikot 7 mm:n sukkikset, joilla silmukoita 24

 Nämä säärystimet matkaavat entiseen kotikaupunkiimme pienelle neidolle, joka toivoi sukkia kyseisestä langasta. Mutta onhan tämä vähän turhaan paksua lankaa sukkiin, joten tehtiin kompromissi: hän saa näiden säärystimien lisäksi sukat ohuemmasta langasta.  Ne sukat ovat nyt puikoilla, joten Sukkasadon jälkeenkin on sukkia.
Ja sitten sitä sytomyssyasiaa!  Kardemumma kirjoitti  täällä blogissaan
näin:  "Sytomyssykeräys Seinäjoen sairaalaan on polkaistu vauhtiin täällä meidän pikkuisella paikkakunnalla. Olin yhteydessä sairaalaan ja heillä olisi erityisesti tarvetta isojen kokojen ja miesten mallien osalta myssyissä."  

Mainittakoon, että Malli haastoi myssyilemään Seinäjoen sairaalan hyväksi jo kesällä eikä sekään keräys ole tietääkseni päättynyt.

Jos innostut myssyilemään, niin käy lukemassa Kardemumman ja Mallin tekstit kokonaan.  Painotan vielä, että kaikki ympäri Suomen ja vaikka koko maailman voivat osallistua niin tähän kuin mihin tahansa sytomyssykeräykseen.  Linkkejä eri keräyksistä kertoviin blogeihin löydät tuosta oikealta sivupalkista.

 Minulla on tarkoitus jatkaa sytomyssyilystä tiedottamista edelleenkin muiden asioiden rinnalla, joten toivon teidän kaikkien, jotka puuhaatte asian hyväksi, pitävän minut ajan tasalla omista keräyksistänne.  Yritän kyllä seurata omatoimisestikin niitä blogeja, joissa tiedän asiasta kerrottavan, mutta joku saattaa jäädä huomaamatta.  Minulle saa myös lähettää s-postia, osoite löytyy oikealta esittelyn lopusta.


11 kommenttia:

 1. Kivoja käsitöitä taas. Tuo papakaijalanka on kyllä minusta oikein mukavankirjavaa.:)

  Hyviä uutisia taas sytomyssysarallakin. Mulla on jäänyt myssyilyt täysin tänäsyksynä, mutta vuodenvaihteen jälkeen aiomme tempaista kerholaisetn oikein kunnolla sytosmyssyjen saralla.

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset ja varsinkin nuo sini-lilat raitalapaset. Käsialasi on kadehdittavan kaunista.

  VastaaPoista
 3. Tuo ahkeroimisesi on asia, joka huimaa ainakin minua ;)
  Hyvä että olet toipumaan päin ja voit taas ilahduttaa läheisiäsi kauniilla töilläsi.

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniita kädenlämmittimiä ja säärystimetkin vielä:)

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo papukaijakämmekkäät! :)

  Mun äiti kutsuu "kirjavaksi" kaikkea, mikä ei ole mustaa. ;) Siis myös vaikkapa yksivärinen punainen on hänen mielestään kirjavaa. Minun mielestäni taas vaikkapa tuo papukaija ei ole vielä ollenkaan kirjavaa, ainakaan liian kirjavaa. ;) Minusta se on melkeinpä synkkää, kun siinä on tuota harmaata. :D

  VastaaPoista
 6. Seijasisko: Minunkin myssyjen teko on ollut vähäistä, mutta lankoja olen varannut ja uusia ideoita myssyiksi kerännyt. :)

  Anitta: Kiitos! :)

  Pirle: Otathan huomioon, että minun työni ovat pieniä vaikka lukumäärää onkin jonkin verran. ;)

  Marjut: Kiitos! :)

  MariJ: Niin, makujahan on niin monia kuin on meitä ihmisisäkin! ;D

  VastaaPoista
 7. Hauskoja ja kivoja käsienlämmittimiä!
  Meidän sytomyssykampanjahan ei ole vielä päättynyt ollenkaan, vaan siitä on uudelleen muistutettu! Heleenan ystävä kesällä muistutti meitä.
  Kiitos postauksestasi!

  VastaaPoista
 8. Riemunkirjavaa tarvitaankin tähän kaikkein pimeimpään vuodenaikaan! Olet sä kyllä aikamoinen tekijä, kun kaikkea ehdit saada aikaan keinumisesta huilimatta!

  VastaaPoista
 9. Malli: Minä muistinkin, että teidän keräys jatkuu. :)

  Susu: No tuohon tarkoitukseen riemunkirjava onkin aivan omiaan! ;)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanat nuo kämmekkäät, piristävät!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.