Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Arvaa montako sytomyssyä


Tänään asiaa ufoilusta ja muutamasta valmistuneesta työstä ja lopuksi ilmoitus käynnistyvistä arpajaisista, joten kannattaa jatkaa loppuun saakka, jos haluat osallistua.
Ufoilu alkanee taas! Helmis ilmoitteli tekevänsä alkuvalmisteluja ja julkistavansa piakkoin virallisen avauksen. Täältä voit lukea lisää. Minäkin olin mukana viime vuonna ja sain muutaman työn valmiiksi, mutta ainakin yksi ufo nurkissani vielä pyörii, joten mukaan taidan lähteä nytkin.
Sitten muutama täällä Lapissa valmistunut työ. Sukat aloitin jo tulomatkalle matkatyöksi ja loppuun tein perillä täällä Äkäslompolossa.Perussukat Nalle Marjaretki Puolukasta koko 37-38. Puikot oli 3 mm:t ja silmukoita 56. Langanmenekistä ei ole tietoa, kun ei ole vaakaa mukana. Punnitsen sitten kotona, että saan grammamäärät kuukausiraporttiini.
Täällä olen tehnyt alusta loppuun kaksi pöllömyssyä sytomyssyksi. Alla olevan kuvan myssyt on aika kurttuiset vielä, ne kun ovat höyryttämättä ja aion tehdä sen vasta kotona. Nappisilmätkin kiinnitän sitten kotona. Tämä malli on ollut mielessäni jo pitkään, mutta vasta nyt sain toteutettua. Ja mikäs olikaan toteuttaessa, kun Piiku teki ohjeetkin ja antoi kaikkien käyttöön. Ohje on selkeä ja helppo toteuttaa, kiitos siitä sinulle, Piiku!
Malli Piikun pöllömyssy koko 56-57 cm

Lanka Katia Fanny 50% silkkiä, 50%viskoosia, koko 50g:n kerä meni yhteen myssyyn, parin metrin pätkät jäi

Puikot 4 mm


Ensiksi valmistui tuo vihertävä ja sen tein aivan Piikun ohjeen mukaan. Toiseen sinisävyiseen tulikin jo sen verraan omaakin sovellusta, että pöllöjä on vain kuusi. Se on tässä itseottamassani kuvassa omassa päässäni. Taidan muuten itse tykätä enemmän tästä 6-pöllöisestä versiosta.

Lankana pöllömyssyissä on Kangasvillasta lahjoituksena saatua Katia Fanny -lanka, jonka koostumus on puoliksi silkkiä ja viskoosia. Pari henkilöä yritti tehdä siitä virkkaamalla myssyjä, mutta virkattuna tästä tuli niin kovaa ja karheaa, ettei käynyt sytomyssyihin. Olin jo palauttamassa lankaa, mutta päätin kuitenkin vielä kokeilla kutomalla. Ensimmäisen tekeleeni valmistuttua tutkailimme sitä yhdessä Seijasiskon kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että kudottuna tämäkin lanka käy sytomyssyksi. Niinpä olen ottanut urakakseni tehdä niistä langoista sytomyssyjä kutomalla, joten pöllömyssyjä voipi valmistua lisääkin.Ja sitten alussa lupaamaani arpajaisasiaa. Eilen mieleeni juolahti, että olisi kiva arvuutella teillä lukijoilla, paljonko tähän meidän OYS:n keräykseemme tulee myssyjä. Yön yli nukuttuani päätin siis järjestää arpajaiset, jotka julistan nyt avatuksi.


Säännöt: Arvaa, montako sytomyssyä kaiken kaikkiaan tulee OYS:n keräykseen 4.5 olevaan luovutustilaisuuteen mennessä. Mukaan lasketaan myös aiemmin luovutetut 120 myssyä.


Osallistumisaika päättyy 15.4. klo 24.00. Siihen saakka voit osallistua jättämällä arvauksesi kommenttina tähän postaukseen. Kaikki muut saavat osallistua paitsi Seijasisko ja minä. Yksi arvaus per henkilö.


Voittaja on oikein arvannut tai oikean arvauksen puuttuessa lähimmäksi arvannut. Jos oikean myssymäärän arvaajia on useampia, arvotaan voittaja heidän joukostaan.


Palkinnoksi voittaja saa jotain käsityöaiheista, mutta sen tarkempaa tietoa ei ole minulla itsellänikään vielä. Voittaja julkaistaan Ruusun päivän iltana 4.5.


59 kommenttia:

 1. Arvaan, että 634 myssyä.
  terv. Taina

  VastaaPoista
 2. Hei lapinkävijä:)
  Apuva, TOSI paha arvata!
  Heitänpä myssystä että 877.
  Hyvää lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Olen edellisiä vähän pessimistisempi ja arvaan 554.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat. Minulla on tuota samaa lankaa odottamassa, että neuloisin sukat.
  Arvaan 533 myssyä.

  VastaaPoista
 5. Arvaanpa että 754 myssyä. Kiva tuo pöllö-pipo, itse olen täällä Hesassa neuloskellut raidallisia, pitsillisiä ym. pipoja virkattuja unohtamatta, pitänee vielä lisätä nuo pöllöt tuotantoon. Olen varmaan sanonut joskus aikaisemminkin ja sanon taas: Kyllä olette Seijasiskon kanssa saaneet aikaiseksi tosi mukavan kampanjan. Terveisin Lea P

  VastaaPoista
 6. Kivoja pöllömyssyjä!

  Mukava arvauskisa-minä jätän kuitenkin väliin tämän kisan, sillä tunnen itseni vähän jääviksi osallistumaan tähän. Ihanan optimistinen tuo Marin arvaus.:D

  Mukavaa Lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Pitäähän sitä yrittää, vaikka arpaonnikiintiö onkin jo ylitetty tältä vuodelta. Olisiko 691 myssyä mukavan epämääräinen luku. Kiva kun muistutit FUFO-tempauksesta, saisinkohan sen voimin tehtyä yhden ikuisuusprojektin loppuun...

  VastaaPoista
 8. Minä arvaan, että 777! Myssyjen teossa olen minäkin.

  VastaaPoista
 9. tulin ilmoittamaan että vaihdoin blogia

  VastaaPoista
 10. tulin ilmoittamaan että vaihdoin blogia

  VastaaPoista
 11. Sanoisinko 555 myssyä. Paljon kuitenkin!
  Mukavaa lomanjatkoa. Siellä taitaa ollakin nyt aika aurinkoiset päivät. Pidän peukkuja niiden yöpakkasten puolesta!
  Kivoja nuo pöllömyssyt.
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Mahdoton määrä näkyy myssyjä valmistuvan ympäri Suomea, jospa veikkaisi teidän osalle 813 .

  VastaaPoista
 13. No, miun alkuperäinen arvaus oli arvattu, joten kehitän tässä uuden:
  731

  VastaaPoista
 14. Mie arvaan että 1040.

  Tää sytomyssyprojekti on mielettömän hieno asia!

  VastaaPoista
 15. Heips ! Minäpä heitän villin veikkaukssen, että 663. Terveisin Eija

  VastaaPoista
 16. Pessimisti mikä pessimisti.
  Arvaan että myssyjä kertyy 354 kappaletta.

  VastaaPoista
 17. Hauska juttu; heitän arvauksen 998 ja Matleena ja Seijasisko tekevät ne puutuuvat kaksi eli 1000!
  Hyviä lomapäiviä!

  VastaaPoista
 18. Myssyjähän syntyy keväällä kuin sieniä syyssateella. Veikataanpa vaikka 756 kappaletta.

  VastaaPoista
 19. Oho, onpa vaikea veikkaus. Onhan niitä varmasti paljon.....veikataan nyt sitten vaikka 654, kun ovat niin mukavasti vierekkäin tuossa näppiksellä.

  VastaaPoista
 20. Jätän tällä kertaa osallistumatta, koska sain Seijasiskolta väliaikatietoja ja osallistuminen olisi muita kohtaan epäreilua.

  Mutta muuten oikein mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 21. Mukavaa lomanjatkoa Sinulle!

  Mä olen tehnyt itseni kanssa sopimuksen etten osallistu blogiarvontoihin mut mun veikkaus olis ollu se sama 1000 (ja perustelut samat ku Malli 45)

  VastaaPoista
 22. Veikkaukseni on 879 kpl. Jännityksellä odotan tuota oikeaa lukua ja toivon todella että luku olisi vieläkin suurenpi! :)

  VastaaPoista
 23. Voi että, nuo pöllömyssyt on kivoja :). Arvataan nyt jotain, vaikka 699.

  VastaaPoista
 24. Arvataan nyt vaikka 582.

  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 25. Myssyjä tuntuu ilmestyvän pilvin pimein ;o). Mietin aluksi pienempää määrää, mutta taitaapa noita kertyä ainakin 756.

  Hyvän väriset ne pitkät sukat tuossa aiemmin!

  VastaaPoista
 26. No, mä en usko mihinkään noin pieniin määriin, kun tehdään myssyjä hyvään tarkoitukseen. Sanon että 1457 kappaletta :) Saattaa olla, että meni pikkaisen alakanttiin arvaus...

  VastaaPoista
 27. Ihan pakko arvuutella, vaikka ei ole aavistustakaan. Olen aika optimistinen, mutta heitän jotain siihen väliin vaikkapa 858.

  VastaaPoista
 28. Pistin mietintämyssyn päähän ja mieleen pomppas luku 766, joten arvaan 766, tosin toki toivon et arvasin pahasti alakanttiin =)

  VastaaPoista
 29. Arvasin ennen kommenttien lukua 402 ja taidan pitäytyä siinä, vaikka kaikki ovatkin arvanneet suurempia lukuja, hirveästi niitä taitaa joka tapauksessa olla!

  VastaaPoista
 30. Huh , onpa vaikea arvata!
  laitetaan lukuja peräkkäin eli 1234 kuulostaa sopivalta!

  VastaaPoista
 31. Huh , onpa vaikea arvata!
  laitetaan lukuja peräkkäin eli 1234 kuulostaa sopivalta!auslical

  VastaaPoista
 32. Hei,

  ei ole tarkoitus arvata kahteen kertaan, mutta jostain syystä viiem aikoina tällä koneella ainakin; "kone" kysyy kahteen tai kolmeen kertaan sananvahvistuksen, ikäänkuin edellinen ei olisi mennyt. Sitten se onkin mennyt. Höpsöjä nämä koneet!Vai minä en osaa...

  VastaaPoista
 33. Minun arvaukseni on 523 myssyä.

  VastaaPoista
 34. Paljon teillä on myssyjä ja vielä ennättää tulla lisää, mutta ei se varmaan ihan tolkuton määrä ole - arvaukseni on 605 myssyä

  VastaaPoista
 35. Hei, jätän arvaukset toisille, mutta tuhat menee kuitenkin rikki uskoisin...Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 36. Veikkaa 840 kpl.
  Voi olla enemmänkin, ei vähempää.
  Hienosti olette jatkuvalla syötöllä niitä saaneet.

  VastaaPoista
 37. Arvaan 721 myssyä !
  Hieno juttu !
  Mukavaa kevättä kaikille !
  Unelmikko

  VastaaPoista
 38. Höh, tuleekohan tää nyt kahteen kertaan.
  Veikkaan 898 myssyä.

  VastaaPoista
 39. Arvaukseni on 721 myssyä! :)
  terkuin Marleena

  VastaaPoista
 40. Villinä veikkauksena 521 T. Raija

  VastaaPoista
 41. Matti melkein myöhäisenä lähden mukaan arvailuun. Mitään tajua määristä ei ole viimeaikojen surun takia, mutta heitänpä ensimmäisen mieleen tulleen luvun, eli 696.
  Hieno oli se ohjelmaosuutenne!

  VastaaPoista
 42. Kiva juttu oli telkassa. Myssyjä tulee paljon, arvaan että 1387 myssyä.

  VastaaPoista
 43. Taidan olla aika pessimisti, kun arvaan 483kpl.

  Kiva että muistutit Fufo-tempauksesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.