Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Viikon myssysatoa


Täältä pohjoisesta taas postaan. Tätä kootessani olen taas ollut tyytyväinen ja ihmeissänikin tähän nykyajan tekniikkaan, joka taitaa ainakin meille 40-luvun lapsille ihmeenä pysyäkin. Vaikka sitä päivittäin käytänkin, niin aina väliin sitä jään ihmettelemään. Ja tänään oli taas sellainen ihmettelyhetki. Että minä täällä monen sadan kilometrin päässä saan esim. hetkessä nähdä kuvan niistä myssyistä, jotka Seijasiskolle Ouluun on tullut.

Tässä pöydän ääressä olen siis poiminut tietoja Seijasiskolta myssyistä, joita keräykseemme on päättymässä olevalla viikolla tullut. Tuossa minä yleensä istun ja teen käsitöitäkin. Taustalla näkyvässä sinisessä korissa säilytän kaikenlaista oheistarviketta, mitä tarvitaan bloggaamiseen ja käsityöntekoon. Nyt siinä näkyy myös kasa täällä valmistuneita myssyjä, jotka pääsevät esittelyyn vasta sitten, kun olen kotona höyryttänyt ne. Ja kuten huomaat, aamukahvit on juuri juotu!


Ja nyt siis pääasiaan sytomyssyihin, joita on tullut edelleen tasaiseen tahtiin.

Postin mukana on saapunut ylläolevien kuvien myssyt kahtena eri lähetyksenä.Näiden kuvien myssyt Seijasiko on hakenut Maakarista torstaina ja...


...nämä lauantaina Kangasvillasta.


Aivan ihania ja mukavia myssyjä siis roppakaupalla taas! Lämmin kiitos kaikille tekijöille!
Myssyjen kokonaismäärää emme enää ilmoita ennen kuin Ruusun päivänä (4.5) luovutustilaisuudessa ja sen jälkeen blogeissammekin. Sellainen tuntuma on, että seuraavat pari viikkoa ja varsinkin viimeinen viikko tulevat olemaan aika "satoisia". Sen voi jo varmasti sanoa, että Ruusun päivän myssylukema tulee olemaan sellainen, johon voimme olla tosi tyytyväisiä. Mielenkiintoista on nähdä muuten myös se, kuka jäjestämässäni myssymäärän arvauskisassa täällä osui lähimmäksi. Osallistumisaikahan on jo kyllä päättynyt.Hyvää sunnuntaipäivää ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

11 kommenttia:

 1. Meillä alkaa olla kevättulvan aika täällä Varsinais-Suomessa - vaikka nyt tulvii myssyjä, ei vedet enää. Satoisa kampanja näyttää tulevan!

  terkkuja sinne pohjoiseen, nautihan talven lumista!

  VastaaPoista
 2. Varmastikin tulee loppuspurtti myssyjen kanssa!
  Aivan ihania myssyjä olette taas saaneet. Täytyy vain ihmetellä, kuinka taitavia ovat nämäkin myssyjentekijät. Aurinkoa sunnuntaihin

  VastaaPoista
 3. Hienosti meni tv-esiintyminen:)
  Mukavaa sunnuntaita ja lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Mainiota, mainiota noiden myssyjen kanssa!
  Me lähdemme huomenna täältä Lieksasta kevätretkelle Outokumpuun ja luovutamme siellä n. 160 myssyä Maijan mattopirttiin, joka toimittaa ne edelleen keskussairaalaan.

  VastaaPoista
 5. Kävi katsomassa teidän "Jutun" Sytomyssy-kampanjasta ja se oli HYVÄ. Mukavia lomakelejä sinulle ;)

  VastaaPoista
 6. Paljon on teille tullut myssyjä.

  Minä laitoin joistakin TAYSin kampanjan myssyistä kuvia blogiini. Osahan on mennyt Aamulehteen ja niistä ei kuvia ole.

  VastaaPoista
 7. Piiku: Mukava sato meillekin tuntuu tulevan! ;)

  Sanna: Taitavia myssyjen tekijöitä on todella paljon ja monia idearikkaitakin! :)

  Eila: Kiitos! Mukavaa viikkoa sinnekin! :) Loma alkaa olla nautittu ja kotiinlähtö edessä kai jo huomenissa.

  Pirle: Mahtava määrä teillä onkin myssyjä viemisinä! :)

  Neili: Kiitos! :)

  Leena: Kiva, kun sinäkin tykkäsit ohjelmasta! :)

  - H -: Myssyjä kertyy tosiaan mukavia määriä kautta Suomen! :) Voimme kaikki mukana olevat olla tyytyväisiä itseemme.

  Marjut: Niin on! :)

  VastaaPoista
 8. Minä ihmettelen kans aina väliin tuota nyky tekniikkaa , mutta Roiston mielestä niissä ei ole mitään ihmeellistä. Kai noihin "ihmesiin" on sitten ihan järkeenkäyvät selitykset kun ei nuo alan insinöörit tunnu pitävän niitä ihmeinä ollenkaan. Mutta onhan tuo tekniikan kehitys on ollut huimaa seiltä 40-luvulta ja vaatinut varmaan alan ammattilasita valtavasti työtä.

  VastaaPoista
 9. Seijasisko: Kehitys on ollut todella huimaa 40-luvulta! No siltä vuosikymmeneltä minulla ei kylläkään ole kovin tarkkoja muistikuvia. Mutta 50-luvultakin kehitys on ollu huimaa ja sieltä minä muistankin aika paljon. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.