Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Oleellista sytomyssykampanjassa

OYS:n Sytomyssykeräys on Seijasiskon (blogi Seijasiskon neuleblogi) ja minun yhdessä perustama ja ideoima kampanja, jonka aikana on kerätään myssyjä ihmisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoidoista johtuen. Kampanjallamme on myös sivut myös Facebookissa.


Kampanja-aika on 4.1.-30.4 2010 ja myssyt lahjoitetaan Ruusun päivänä 4.5. 2010 Oulun Yliopistollisen Sairaalan syöpäpoliklinikalle ja sieltä edelleen myssyjä tarvitseville.
Heti tammikuussa kampanja alkoi levitä eri puolille Suomea ja nyt myssyjä kerätäänkin jo 14. eri paikkakunnan sairaalaan Suomessa. Uusin tieto on , että Ruotsinpyhtäällä Luovat Kädet työpaja osallistuu myös keräykseen. He keräävät myssyjä Kotkan sairaalaan, jonne kerätään myssyjä jo ennestään Hepsinkin toimesta. Viroon on myös tämänhetkisten tietojemme mukaan syntymässä sytomyssykampanja. Suurin osa kampanjoista jatkuu huhtikuun jälkeenkin esim. Uudellamaalla (HUS) kampanjoidaan aina heinäkuun loppuun asti. Linkit eri sairaaloiden kampanjasivuille löytyvät blogini oikeasta sivulaatikosta.


Myssyjä on kerätty Oulussakin jo useampi sata ja OYS:sta on kerrottu, että tarvetta on paljon ja tarve on jatkuva. Ruusun päivän luovutustilaisuudessa julkistamme tarkan myssymäärän Oulun osalta ja mahdollisesti myös koko Suomen senhetkisen tilanteen osalta.
Hyvä sytomyssy on sellainen, ettei se kutita eikä hiosta. Suotavaa olisi myös, että ainakin yksi seuraavista adjektiiveistä kuvaisi myssyä eli kaunis, kiva, hieno, komea, tyylikäs, upea, näppärä, sievä, söpö, nätti, siisti, räväkkä, rento tai hauska. Erilaisia sytomyssyjä tarvitaan, kun on eri makujakin. Toiset tykkää keveistä ja vilpoisista ja toiset kokevat, että päätä palelee ja haluavat lämpimämmän myssyn. Joillekin on tärkeää, että myssy peittää tarkkaan kaljun, mutta toisille se ei ole niinkään tärkeää. Myssyjä käytetäänkin enemmän kotona ja vapaa-aikana ja taas peruukki on päässä monella silloin, kun ollaan enemmän ihmisten parissa vaikkapa töissä tai juhlissa. Langanvalinnassa olisi hyvä huomioida, että myssy tulee päänahkaa vasten ja sitä kuitenkin pidetään paljon sisätiloissakin. Ainakin luonnonkuidut kuten puuvilla-, bambu-, maissi- ja soijalangat ovat yleensä poikkeuksetta hyviä tarkoitukseen sopivia lankoja. Seijasisko on kerännyt hyviä sytomyssymalleja, joiden ohjeisiin löytyy linkit täältä.
Myssyjä voi OYS:n keräykseen lähettää postitse osoitteeseen, jonka saa kysymällä sähköpostilla osoitteesta sytomyssyt@gmail.com. Viimeinen postituspäivä on keskiviikko 28.4.10.
Myssyjä voi myös viedä perjantaihin 30.4.10 asti seuraaviin keräyspisteisiin:
Käsityökauppa Maakari, Rautatienkatu 11b (vanha asemaravintola).
Kempeleen Kangasvilla Kempeleen keskustassa, Kempeleentie 2
Käsityökauppa Ilo, Herralantie 1, HAUKIPUDAS .
Haemme myssyt keräyspisteistä 3.5.10 maanantaiaamun tai -päivän aikana.


Luovutustilaisuudesta 4.5.10 tulee juttua blogeihimme ja myös Oulun Seudun Forum24-lehteen. Samalla julkaistaan suora osoite OYS:iin, johon myssyjä voi jatkossakin viedä tai lähettää. Vaikka kampanja loppuu, ei myssyjen tarve lopu ja sairaala ottaa niitä edelleen vastaan.Arvaapa muuten, montako myssyä saamme luovuttaa OYS:n Syöpätautien poliklinikalle Ruusun päivänä! Täällä blogissani on 15.4. klo 24.00 asti arvauskilpailu, johon voit halutessasi osallistua. Voittajalle on luvassa pieni palkinto.16 kommenttia:

 1. Hei Matleena! Olen tulossa Ouluun 28. tai 29. päivä huhtikuuta, päivä varmistuu nyt loppu viikosta. Saataisko me treffit vaikkapa Zeppeliiniin? vai toimitanko myssyt Maakariin?

  VastaaPoista
 2. Asetuin hyvissä ajoin telkkarin ääreen, jotta varmasti näkisin haastattelunne. Oli kiva nähdä sinut haastattelussa livenä, kun olemme puolisen toista vuotta toistemme blogeissa vierailleet ja kaikenlaista vaihtaneet. (kävit blogissani ekakerran 1.10.2008)Minulla kun on juhlapäivä, kaksi vuotta tulee täyteen blogin pitoa ja pitäisi jonkinlaista yhteen vetoa tehdä. Juhlat kruunaa se, että näin sinut telkkareista.

  VastaaPoista
 3. Hienosti meni TV-esiintyminen, kiva juttu oli!

  VastaaPoista
 4. Minäkin ehdin katsoa jo tallenteen (nukkiskurssin takia) ohjelmastanne. Mukava juttu; kiva nähdä teidät melkein livenä!
  Hyvä tuo postaukjsesi, munkin pitää varmaan tehdä vastaava, odottelen yhtä yhteydenottoa maakunnasta.

  VastaaPoista
 5. Hieno esiintyminen telkkarissa! Onnittelut :). Olipa mukavaa nähdä sinua "livenä".

  VastaaPoista
 6. Kyllä mukavasti toitte esiin asian ja lämpimät ajatukset taustalta, kiitos! :)

  VastaaPoista
 7. Kävin just katsomassa ohjelmapätkän Areenassa. Asiallinen juttu, oikein hyvä! :)

  VastaaPoista
 8. Onnittelut hienosta ohjelmasta! Hyvän mielen tuottaminen ja sen hoitoa saavan henkilön huomioiminen tärkeimpänä ja oleelisimpana täytti koko 4 minuuttisen. Halausia molemmille!

  VastaaPoista
 9. Onneittelut ohjelmasta! Olitte molemmat erittäin luontevia ja toitte tähdelliset asiat esiin:)

  VastaaPoista
 10. Katsoin illalla ohjelman, hienosti se sujui! :) Oli mukava nähdä melkein livenä. :)

  VastaaPoista
 11. Hieno oli ohjelma, lapsetkin huomasi, "äiti, noihan on niitä pipoja mitä sinäkin olet tehnyt?" Meidän paikallislehden päätoimittaja oli kans huomannut ohjelman ja kun oli aiemmin kuullut että martat on täällä myös mukana sytomyssykampanjassa, haluaa tehdä jutun meidän marttojen osallistumisesta kampanjaan.

  VastaaPoista
 12. Mukava oli nähdä teidät livenä, kiitos.

  VastaaPoista
 13. Kati: Minä olen varmaan noina päivinä kotosalla, joten treffit onnistunevat. Sovitaanpa s-postitse tarkemmin.

  Kiva, että tykkäsit ohjelmasta ja lapsetkin tunnistivat myssyt! ;) Ja pääsette sielläkin lehtien palstoille!

  Leena: Ollaanko me niin vanhoja tuttuja! ;DD Olikin jo siis aika nähdä! ;D Kun minä vielä näkisin sinut. :o

  -maria-: Kiitos! :)

  Malli45: Kiitos postauksesta kuuluu Seijasiskolle! Hän teki ensin, jonka minä kopioin ja muutin itselle sopivaksi. Meillä on sellainen sopimus, että myssyilypostauksia voidaan kopioida toisiltamme, ettei molempien tarvitse käyttää siihen aikaa. :)

  Omppumato: Kiitos! :)

  Pirle: Kiitos! :)

  Mari: Kiitos! :)

  Heleena: Kiva kuulla, että se tärkein sanoma välittyi ohjelmassa! :)

  Marjut: Kiitos! :)

  Villanne: Kiitos! :)

  Pirena! Kiitos! ;)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut! Esiinnyitte molemmat TV.ssä niin luontevasti, kuin olisitte aina olleet kameran edessä :)

  VastaaPoista
 15. in sain langalleni käyttöä ja insoiksen myssyn tekemiseen

  VastaaPoista
 16. Sipi: Kiitos! :)

  Maikkili: Onhan mukavia sellaiset lukuhetket, jolloin saa inspiksen johonkin! Kiva oli saada kuulla saaneensa sellaista aikaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.