Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Yhä vain myssyjä...

Yhä vain sytomyssyjä pyörittelen päivät pääksytysten. Nyt en enää sentään unissanikin sitä tee kuten vielä muutama viikko sitten. Mutta loppu alkaa olla jo lähellä, sillä ensi tiistaina on Ruusun päivä ja silloin luovutamme myssyt Oulun Yliopistollisen Sairaalan syöpätautien poliklinikalle ja sen jälkeen myssyt voi itse kukin toimittaa suoraan sairaalaan. Osoitteen julkaisemme ensi viikolla blogeissamme.



Tämä kasa on kertynyt pikkuhiljaa tuohon pöydälleni. Monta on siinä kaunista ja ihanaa myssyä. Vasemmalla pienet, keskellä keskikokoiset ja oikealla isot koot.



Tänään on ollut viimeinen myssyjen postituspäivä, joten enää ei kannata postiin kiirehtää. Tällä haluamme varmistaa, että myssyt ehtivät ajoissa perille ja ehdimme noutaakin ne postista ennen luovutusta. Mutta keräyspisteisiin voi viedä vielä perjantaina liikkeiden aukioloaikana. Haemme myssyt sitten maanantaina niistä.

Käsityökauppa Maakari Rautatienkatu 11b (vanha asemaravintola) Oulussa. HUOM. vappuaattona perjantaina liike on auki 10-16!
Käsityökauppa Kangasvilla Kempeleen keskustassa, Kempeleentie 2. Kangasvilla on auki vappuaattona normaalisti klo 9-18.
Käsityökauppa ILO, Herralantie 1, Haukipudas. HUOM: Myssyt Käsityökauppa ILOon vappuaattona klo 15 mennessä!



Tänään kävin Oulussa ja hain parista paikasta myssyjä, nyt yhteensä 66 kappaletta. Ensin kävin NNKY:n kerhotilassa ja sitten Maakarissa.



NNKY:n käsityöpiirissä oli valmistunut vielä kolme Tähdellistä. Aiemmin olemme saaneet näiltä taitavilta naisilta jo 80 myssyä.


Maakarissa oli taas keräyslaatikko aivan täpösen täynnä. Sinne olikin kertynyt 63 myssyä monelta eri tekijältä, mutta vain yksi oli jättänyt viestin liitteeksi omiin myssyihinsä.



Nämä kahdeksan myssyä on tehnyt Eija, joka lahjoitti meille joku aika sitten lankaakin. Nyt oli vielä innostunut tekemään myssyjäkin.

Viesti Eijalta. Ja voin kertoa teille kaikille, että suotta Eija vähättelee myssyjään, ne kaikki ovat
oikein hyviä ja nättejä. Sitä paitsi kauneus on katsojan silmissä, joten emmepä me tiedä, kenen myssy pärjäisi kauneuskilpailuissa. ;D Kiitettävän hyvin Eija on kuitenkin merkannut myssyjen materiaalitiedot ja pesuohjeet, kuten korteista voi jokainen nähdä (vaikka kuva onkin hieman hämärä).



Tähän kuvakollaasiin keräsin muut Maakariin viedyt myssyt. Nyt ei tainnut olla juurikaan yksittäisiä irtomyssyjä, vaan kaikki olivat muovi- tai paperipusseissa. Niinpä kuvasin kunkin pussin sisällön erikseen ja yhdistin kuvat tähän kollaasiin. Monia mukavia kauniita myssyjä siinä on!


Yhdessä pussissa oli irrallaan erilaisia kukkasia ja nappeja, jotka sopisivat myssyihin somisteeksi. Ja niin kai ne lienevät tarkoitettukin. Nyt kun vain ehtisi ompelemaan niitä sopiviin myssyihin, mutta en kyllä ehdi vaikka halua löytyisikin. Pitänee viedä irtonaisina sairaalaan, että halukkaat voivat ottaa kukan ja kiinnittää itse.


Tämä oli siis tämän päivän "saalis". Alkaa muuten jo jännittää, millainen on kokanaissaldomme. Ja kuka arvasi lähimmäksi, montako myssyä saamme. Tiedän, että postissa on minulle tulossa ainakin yksi lähetys (60 myssyä) ja sunnuntaina sadan myssyn Taina tuo tekemänsä 100+ myssyä minulle. Seijasiskollakin on melkoinen kasa ja hänellehän menevät postitetut myssyt pääasiassa. Mutta maltetaan vielä tiistaihin asti!



7 kommenttia:

 1. Yhä vain myssyjä meilläkin, tosi hienoa!

  VastaaPoista
 2. En malttanut olla laittamatta kuvaa blogiini, oli se niin herkullinen myssyläjä ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno saalis tähän mennessä! :)

  Mieheni tuumasi tässä yhtenä päivänä, että tuossahan olisi jollekin yrittäjällekin hyvä markkinarako, jos kerran kaupoista ei löydy sellaisia myssyjä, joita hiuksensa menettäneiden olisi hyvä pitää. Vaikka on tämä hyväntekeväisyys paljon mukavampi juttu, kaikessa ei tarvitse aina olla markkinavoimien mukana! :)

  VastaaPoista
 4. Odotan innolla kuulevani myssyjen kokonaismäärän:)

  VastaaPoista
 5. Huh,huh, mikä valtava määrä kauniita ja värikkäitä myssyjä. Ja kaikki varmasti lämmöllä ja sydämellä virkattu ja neulottu!

  VastaaPoista
 6. Huomenta ja kiitos kauniista sanoistasi ! terveisin Eija

  VastaaPoista
 7. Piiku: :)

  Kati: Kiva oli nähdä minunkin, mitä oli tulossa ja nyt jo siis tulleetkin! ;D

  Mari: Miehesi on aivan oikeassa, markkinarakohan tässä olisi, mutta sytomyssyfirmaa en aio perustaa. Haluan vain harrastaa! ;)

  Marjut: Meitä innokkaita on! ;D

  Irina: Minäkin uskon, että myssyt välittävät lämpöä ja välittämistä! :)

  Eija: Kiitos kuuluu itsellesi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.