Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Lisää myssyjä ja nyt sukatkinAina vain myssyjä! Niiden aika on vielä nyt, mutta parin kolmen viikon kuluttua täällä OYS:n keräyksen alueella tahti hiljenee. Sen jälkeenhän jokainen tekijä saa toimittaa itse myssynsä OYS:aan osoitteeseen, joka saadaan ja julkaistaan täälläkin Ruusun päivänä 4.5. Minun itseni tekemiä myssyjä tulen jatkossakin esittelemään täällä kuten kaikkia muitakin käsitöitäni.Mutta nyt vielä viime viikolla tulleita myssyjä. Eilen oli nimittäin Seijasiskolle käyty kotiin tuomassa pussillinen myssyjä.Kolmetoista kaunista eri tavoin toteutettua myssyä Erjalta Jäälistä.
Olen minä täällä lomallani kutonutkin yhden huivin, muutamia myssyjä ja varret yksiin sukkiin. Höyryttämään en aio alkaa näissä oloissa, joten muuta esittelykelpoista ei ole kuin sukat. Ne kun vetää jalkaansa, ei huomaa onko höyrytetty vai ei.
Tällaiset sukat siis tein valmiiksi, mutta vain varret on minun käsissäni valmistunut. Tytär nimittäin teki terät kärjestä aloittaen ja minä jatkoin siitä. Syy moiseen "vuorotyöhön" oli yksi ainoa kerä tyttären mieleistä puuvillalankaa. Pätkävärjättyä, nimeä en tiedä, vyötettä en ole kai nähnytkään. Siitä tytär halusi sukat reilunpituisella varrella. Ja kun kerällinen ei tulisi riittämään niin pitkiin varsiin ja lanka haluttiin käyttää mahdollisimman tarkoin, niin kerättiin sopivanvärisiä puuvillalangan loppuja lisäksi. Minä en tykkää erityisesti tehdä sukkia kärjestä aloittaen, mutta varsien tekeminen on OK. Ja kas kummaa, tytär tekee mielellään sukanterät kärjestä aloittaen, mutta ei viitsisi varsia tikuttaa. Onhan helppo yhtälö: tytär kutoo terät ja minä varret. Näin on tehty ennenkin, ehkä joku muistaakin.


Aika mukavan näköiset sukat näistä tulikin. Kuvassa värit ovat hieman oikeaa vaisummat, varsinkin tuo vihertävä on oikeasti sellaista aika räväkkää, lähinnä ehkä limen vihreää. Tyttärellä lienee vihreä kausi menossa.


Sukissa on kärjessä kolmio, jonka sivuilta alkava 2o, 2n resori jatkuu jalkapöydän päällä ja varressa koko matkan.


Loma alkaa olla lopuillaan. Luultavasti huomenna ajelemme kotiin. Aurinkoisia ihania päiviä on ollut ja yöpakkaset takaavat talven jatkumisen vielä. Joten hiihtokelit jatkuvat kyllä vielä oivallisina, mutta kotikin kutsuu.


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Seuraava postaus sitten loppuviikosta kotoa.
13 kommenttia:

 1. Kivat ja vähän erilaisetkin sukat. Tuo kärkikolmio niissä on nätti. Mekin varmaan Seinäjoelle myssyt luovutamme Ruusun päivänä!

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat!

  Mukavaa kotimatkaa, ajelkaa varovasti!

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat! Mukavaa kun yhteistyö toimii! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat"<3 Sullapa onkin sitten kovasti esiteltävää loopuviikosta. Odotankin mielenkiinnolla kuinka ihania juttuja olet saanut aikaseksi.En ole tänään ehtinyt yhtäään silmukkaa kutoa, mutta onaphan vaatekaapit hyvässä järjetyksessä! ;) Hyvää kotimatkaa!

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat! Hyvä, että teillä sujuu yhteistyö! :)

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat! Yhteistyö on poikaa tai tässä tapauksessa naista!
  Me emme saaneet sovittua myssyjen luovutusta Ruusun päiväksi, kun se ei sairaalassa kaikille käynyt; ajankohta vielä auki, odottelen,e ttä voin sen ilmoittaa...

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat ja hauskaa yhteistyötä!

  VastaaPoista
 8. Kivan erilaiset sukat. Mukavan näköiset. Turvallista kotimatkaa!

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat! Hyvät värit ja kaunis erilainen kuvio jalkapöydällä.

  VastaaPoista
 10. Yhteistyössä on voimaa ja sen huomaa:)

  VastaaPoista
 11. Kivat sukat. Yhteispelillähän se sujuu!
  Turvallista kotimatkaa, vai taidatte jo ollakin kotona!
  Hyvää viikonjatkoa:o)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille näin yhteisesti kommentista! Kirjoitin jokaiselle oman, mutta se julkaisu epäonnistui ja kaikki katosivat jonnekin bittiavaruuteen, PAH! Siksi nyt siis vain näin yhteisesti, kun en jaksa enää alkaa alusta koko hommaa. Kotiin tultiin turvallisesti hiukan ennen viittä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.