Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Väliin omiakin töitäNyt täällä epävirallisessa sytomyssyblogissa esitellään minun omiakin tekeleitä ja hiukan muutakin kuin sytomyssyjä. Nämä nyt esillä olevat olen tehnyt kolmen viikon aikana ja osa niistä on vilahtanutkin täällä jossain yhteydessä viimeistelemättöminä. Tämän postauksen jälkeen ne haudataan mikä minnekin sopivaan paikkaan ja muistellaan vain kuukausiraporttia tehdessä. Eikä siihen muuten olekaan enää pitkää aikaa.Perussukat Nalle Marjaretki Puolukasta oli matkakäsityönä mennen tullen Äkäslompolon matkalla. Isommat kokoa 37 aloitin menomatkalla ja valmistuivat perillä ja pienemmät (koko 30) aloitin paluumatkalla ja valmistuivat kotona. Yksi kerä lankaa riitti näihin passelisti, langanmenekki 60 + 40g. Sijoituspaikka jemmapussiin odottamaan sopivaa käyttäjää.


Sytomyssykeräykseen saatiin lahjoituksen Katia Fanny -lankaa, josta virkkaamalla tuli liian kovaa ja karheaa jälkeä. Virkkaajat palauttivat langat meille. Aikani tuumittuani päätin kokeilla, miten lanka käyttäytyy neulottuna. Valitsin vielä mallin, jossa nurja puoli on mahdollisimman sileää, ja sain mielestäni menettelevän myssyn. Ei ehkä herkimpään päähän sovi, mutta uskon käyvän joillekin. Otin siis urakakseni tuhota nuo langat, niinpä myssyjä on muutama jo syntynyt. Ja lankaa riittää vielä muutamaan myssyyn.

Villannen blogissa näin kauniin ja tarkoitukseeni sopivan mallisen myssyn ja kuvakin oli niin selkeä, että mallineuleen sain siitä selville, joten samantapaisia siis syntyi täälläkin.


Pöllöjä on lennellyt siellä ja täällä, niinpä muutama niistä eksyi Lankapirttiinkin. Piikun mainiolla ohjeellahan nämä väsäsin. Eilen sain ommeltua pöllöjen silmät ja päätin, että pöllömyssyjä teen lisää vain, jos joku suostuu ompelemaan silmät. Oli se niin ikävystyttävää puuhaa.


Kaikissa näissä myssyissä on silmukoita 96 ja puikot 3.5 mm. Lankaa kului noin 50g/myssy. Napit löytyivät omasta nappivarastostani.Sinipöllö ja minä toivottelemme kaikille hyvää alkanutta viikkoa!
15 kommenttia:

 1. Pöllöt on hienoja ja pöllömyssyt varsinkin!

  Itekin mietin, että miten mä voin pitää niin paljon napeista ja kuitenkin inhota nappien paikoilleen ompelemista?

  VastaaPoista
 2. Eipä nuokaan ole pöllömpiä ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania myssyjä kaikki!Mukavat sukatkin jemmavarastoon. Oliskin muuten aika kiva lahja antaa jollekin yhtäaikaa jollekin äidille ja pikkutyttärelleen.

  VastaaPoista
 4. Pöllöt ovat ihania! Voin kai tunnustaa, että mun toisella pöllöllä on napit vain kuvaus puolella toistaiseksi. Haaveilen sukkien teosta ja ostin jo Kukkaketoa, mutta nyt riittää kun katselen toisten tekemiä.

  VastaaPoista
 5. Ihania myssyjä! :) Tuo pöllömalli houkuttelee, sellaisen voisin tehdä myös!

  VastaaPoista
 6. Kivoja neuleita, ja nuo palmikkomyssyt on tosi nätit! :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja myssyjä, noi pöllöt on kyl hauskoja!

  VastaaPoista
 8. Kauniita myssyjä. Pöllöt ovat hauskoja.

  VastaaPoista
 9. Myssyt ovat hienoja,mutta nyt kun joka blogissa on myssyjä,niin on kivakatsella kauniita sukkiakin! Jokohan alkaa olla se aika,että pitäis alkaa santtukukille puhumaan:D

  VastaaPoista
 10. Kauniita sukkia aina joku tarvitsee!
  Pöllömyssy on mullakin puikolla tai toinen, eka taitaa olla pieni, Viljalle. Nappien opmelua ehdin minäkin miettiä, aika monta... On se hauska myssy ilman nappejakin, mutta ne tietty tekee myssystä SEN!

  VastaaPoista
 11. Minulla on vielä yksi pöllömyssy odottelemassa helmien ompelua silmiksi - eikä iske ollenkaan! Ja tulin vielä tehneeksi peräti seitsemän pöllöä siihen pipoon!!! Ei koskaan enää....ennen seuraavaa kertaa :)

  VastaaPoista
 12. Samaa mieltä, että pöllö on tosi kiva malli, mutta se silmien ompelu...

  VastaaPoista
 13. Sama juttu täällä...tiedän jo etukäteen että mun pöllöistä tulisi sokeita, joten en ole neulonut vielä yhtäkään. Kehittelen mielessäni tapaa tehdä silmät neulomalla siinä samalla... Sama juttu on kukkasten kanssa - mun tekemissä myssyissä ei liikaa kukkia ole koristeina. Toivottavsti ne kuitenkin kelpaa jollekin!

  VastaaPoista
 14. Pehmeännäköisiä marjasukkia! Ja ihania pöllöjä! Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 15. Mrs.Marple: Sanopas muuta, että nappien ompelu osaakin olla ikävää hommaa! :(

  Marja: Aika pöllöjä ovat! ;D

  Seijasisko: Sopisi oikein hyvin sellaiseksi lahjaksi tämä sukkapari, mutta eipä satu olemaan tiedossa sopivaa äitiä tyttärineen! :)

  Heleena: Vai sellaisen jekun teit! ;D Enpä minä hoksannut moista! ;DD

  Villanne: Tekaisepas vain sinäkin pöllömyssy(jä)! Mutta kiitos sinulle myssymallista! :)

  Mari: Minäkin tykkään enemmän näistä palmikkomyssyistä kuin pöllöistä! :)

  Flikka: Pöllöt on tosi mukavia myssyissäkin! :)

  Marle: Kiitos! :)

  Intsu: Joo, nyt on oikein sopiva aika alkaa puhumaan santuille! ;DD

  Malli45: Niin se nappien ompelu! :( Jotenkin ne napit tai helmet tekevät selkesäti pöllöistä pöllöjen näköisiä.

  Piiku: Minä viisastuin ensimmäisen jälkeen ja vähensin pöllöt kuuteen kahdessa seuraavassa myssyssä. :)

  Marjut: Sanopas muuta, se silmien ompelu... :(

  Susu: Minä mokoma en edes ymmärtänyt myssyjä kutoessani, kuinka tympeää hommaa se nappien ompelu on. Kuvittelin, että tuosta vaan sen teen. Karmea totuus paljastui vasta työtä tehdessä! ;DD

  Irina: Mukavaa viikkoa sinullekin! :) Nyt paistaa taas ihanasti aurinko, jospa loppuviikko olisi tällaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.