Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 3. marraskuuta 2011

Sukkasatoni


Edellä tein jo katsauksen lokakuussa valmistuneisiin kaikkiin käsitöihini. Nyt vielä syys-lokakuun ajalta valmistuneet sukat, jotka kartuttivat yhteistä Sukkasatoamme Perunalaarin varastoituna.


Sukkasatoon kertyi yhteensä  1351. paria erilaisia sukkia tai muita jalan lämmittimiä.  Niistä voit lukea tarkemmin täällä.  Olisi siinä melkoinen kasa sukkia, jos nuo kaikki yhteen koottaisiin.


Tässä alla on koossa minun 21. pariani, joka on vain vajaa 2% tuosta kokonaissaldosta.


Syyskuussa valmistuivat ylläolevat 12.sukkaparia, joihin kului lankaa yhteensä 950 g.


Ja lokakussa nämä 9. sukkaparia ja lankamäärä 925 g.  Yhteen laskettu lankamääräni tämän vuotiesessa Sukkasadossa on 1875 g.  

(Jos haluat tarkastella tarkemmin jotain yksittäistä sukkapariani, niin tästä klikkaamalla pääsee näkemään kaikki postaukset tämän Sukkasadon tuotoksistani.)

Tätä kirjoittaessani aloin muistella, paljonko olin sukkia tehnyt aiemmissa Sukkasadoissa.  Olenhan osallistunut niihin vuodesta 2008 alkaen, siis nyt neljä kertaa.  Helppohan se oli asia selvittää, kun olen joka vuosi tehnyt tänne Lankapirttiin yhteenvedon ja kirjannut siihen lukumäärät. Ja tässä yhteenveto vielä näistäkin:
v. 2008  24. paria
v. 2009 16. paria
v. 2010 17. paria.

 Ja kun noihin lukuihin lisätää tämänvuotien määrä, saadaan yhteissummaksi 78. sukat, jotka kaikki olen kiikuttanut Sukkasatoonkin.  Joukkoon mahtuu eri kokoisia vauvasta vaariin. On ihan tavallisia perussukkia, väännetty palmikoita ja tehty muitakin kiemuroita tai erilaisia pintaneuleita.  Jää nähtäväksi, mitä ensi vuonna teen Sukkasadossa.  Mutta se on varmaa, että sukkia täällä valmistuu jo tuota ensi vuoden syyskuuta odotellasikin. Minähän teen hyvin mielelläni juuri sukkia, monenlaisia sukkia.


                              

15 kommenttia:

 1. On siinä monta ihanaa ja lämmittävää sukkaparia.
  Sukkien neulomisen koen todella aina vaan rentouttavaksi, kun työ vie liikaa energiaa ja voimia.(vie niitä sairaudetkin)
  En ole paljon ehtinyt kommentoimaan, mutta jos tämä tästä helpottuisi.

  VastaaPoista
 2. Aikamoisen määrän olet sukkia sukkasatoon neulonut. Minun saldoni taisi viime vuonna olla 3. sukat ja yhdet epäonnistuneet huovutetut tossut.

  VastaaPoista
 3. Mahoton määrä :) kauniita sukkia.<3

  VastaaPoista
 4. Iso gnu: Sitä neulonta todella on, siis rentouttavaa. Ja käsityöt yleensäkin. :) Minä harrastin työssäoloaikani viimeisimpinä vuosina kirjontaa.

  Marjut: Aika iso kaasa, mutta eihän Sukkasadossa kilpailla määrillä vaan yksi pari on yhtä hyvä kuin viisikymmentä. :)

  Seijasisko: Kiitos! )

  VastaaPoista
 5. Voi mahdoton, mikä määrä sukkia :) Ahkerana olet ollut ja vielä noin kauniitakin.

  VastaaPoista
 6. Valtavan määrän kauniita sukkia olet kutonut!!

  VastaaPoista
 7. Mukavia sukkia. Ne on kyllä niitä ihanimpia neuloa. Mutta eikös tuossa alakuvassa ole enemmän kuin 9 sukat? Pikkuiset laskematta.

  VastaaPoista
 8. Simpura: Huvittelussa on helppo olla ahkera! ;)

  Sari: Niitä on niin mukava kutoa! :)

  Kardemumma: Ne saamat pikkusukat on kahdessa kuvassa! ;D

  VastaaPoista
 9. No, sitten täsmää. Minä laskin ja laskin, että kyllä niitä on enemmän...

  VastaaPoista
 10. Paljon kauniita sukkia!
  Olet oikea sukkamestari!

  VastaaPoista
 11. Olet sinä vaan kova neulomaan sukkia.
  Kiitos siitä Killi-kissa jutusta, jonka olit minulle kirjoittanut. Siinä oli niin onnellinen loppu. Meilläkin niitä kissoja ja koiria aina "annettiin" naapuriin, mutta kyllähän me lapset tiedettiin, että ne vain lopetettiin siellä. Siitä on jäänyt niin pahat muistot, etten itse pysty hävittämään yhtäkään eläintä. Nyt niitä sitten onkin 5 kissaa ja koira ja saavat kyllä elää niin kauan, että kuolevat lopulta vanhuuteen.

  VastaaPoista
 12. Kardemumma: ;)

  Pirle: Joka kuukausi uusi kokoelma! ;)

  Malli: Tykkään sukkien tekemisestä! :)

  Sude: Kyllä minustakin Killi pääsi hyvään paikkaan, parempaan, kuin olisi meidän perheemme mukana päässyt. Muutimme nimittäin pian tuon jälkeen kerrostaloon. Vaikka silloin kyllä kaipasin Killiä kun se "katosi":

  VastaaPoista
 13. On siinä aikamoinen määrä satoa!
  Itse en osallistunut tänä vuonna ollenkaan kun olen tällainen stressaaja. Kerään stressiä niistäkin asioista, jotka on ihan hauskoja ja vapaaehoisia!

  VastaaPoista
 14. Susu: Joo voihan sitä tehdä sukkia yksinäänkin, jos paineet niin vähenee. On se muuten kumma, että me ollaan niin usein turhan stressaajia. Tuttua se on minullekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.