Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Lapaskuun päättyessäMarraskuun myötä on Lapaskuukin päättymässä.  Pari kolme tuntia sitten sain viimeisimmät kädenlämmittimeni valmiiksi. Ei siis tullut mitään kiirettä eikä paniikkia vaan ehdin jo aloittaa seuraavankin työn.


 Malli TiiQ:n Fingerless Fredrika hiukan muunneltuna, ohje löytyy täältä tai Ravelrystä
Koko naisen S-koko
Lanka Titan Wool (100% merinovilla), jonka menekki 30 g
Puikot 3.5 mm:t sukkapuikot 

Kiitos TiiQ taas mainiosta ohjeestasi!

Kuvassa paljastan kaikille myös suklaakätköni. Nykyisin minä en syö muuta karkkia kuin joskus harvoin tummaa suklaata palan tai kaksi kahvin kera, mutta aina minulla sitä on jemmassa. Siis tuosta Ikikukka- purkista sitä löytyy.

Langan, josta nämä kämmekkäät tein, sain pari vuotta sitten Marjutilta arpajaisvoittona. Vielä yksi kerä oli jäljellä koko erästä.  Ihanaa lankaa, myssynä olen sitä jo käyttänyt eikä muuten kutita.  Kiitos Marjut vieläkin!


Ai miten muuntelin ohjetta?  Noo sen lisäksi, että ohuemman langan takia lisäsin muutaman silmukan, käytin työssä sukkapuikkoja pyöröpuikon asemesta. Tein myös palmikkokuvion vain käsiselän puolelle kun ohjeen mukaan se tehdään myös kämmenpuolelle.  Siinäpä ne muutokseni taitavat ollakin. 

Peukalokiilan lisäyksiin käytin uutta tekotapaa, jonka TiiQ ohjeessaan vinkkasi. Se löytyy täältä ja on mitä mainioin tapa, aion käyttää tätä jatkossakin.  Kannattaa käydä tutustumassa.
Olen oikein tykästynyt Fredrikoihin!  Fredrika-kuvioa olen käyttänyt aiemminkin kämmekkäisiin, jotka kuvioa lukuunottamatta tein omasta päästäni, ne löytyvät täältä.  Lisäksi olen kutonut Fredrika-sukatkin, niiden ohje taas löytyy täältä.


Mutta nyt lopetan höpinäni Fredrikoista tällä kertaa tähän ja katsastan, mitä kaikkea olen saanut aikaan Lapaskuuhun.

Nyt vasta huomaan, että Lapaskuuni alkoi ja päättyi Fredrikoihin!  Kuvakollaasin alarivissä on kahdet Fredrikat, lilat ja punaruskeat.  Niiden lisäksi tikuttelin kolmannetkin kämmekkäät ja kahdeksan paria lapasia, niistä kolmet tuplalapaset.  Siis yhteensä 11 paria erilaisia ja eri kokoisia kädenlämmittimiä.

Vesisateen lotistessa ikkunoihin päätän tämän jorinani tähän ja käyn vielä viemässä nämä viimeiset tekeleeni Lapaskuun Tumpputupaan.
                               

14 kommenttia:

 1. Tumpputupa oli ihan kiva projekti. Tuli vahingossa tehtyä monet lapaset.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kämmekkäät! Paljon ehdit noita kädenlämmittimiä tekemään. Kiitos Tumpputuvasta ja ilman sitä en olisi saanut niitä neljiä lapasia valmiiksi. Kiva kun tuli valmista!

  VastaaPoista
 3. Tykkään kovasti muutoksistasi kämmekkäisiin; ehkä palmikkokuvio kämmenpuolella onkin hieman erikoinen alkuperäisessä versiossa. Paljon olet kyllä lapaskuussa jaksanut kädenlämmittimiä neuloa!

  VastaaPoista
 4. Oi miten olet ollut ahkera! Minä en tonne tullut ilmoittautuneeksi, vaikka oihan minulla sitten ollutkin kintaita vaikka kuinka paljon

  VastaaPoista
 5. Kauniit kämmekkäät! Ja kauniita on nuo muutkin kädenlämmittemet :)

  VastaaPoista
 6. Hillanen: Kiitos! :)

  Kardemumma: Niin on, että porukassa tehdessä into kasvaa ja voi ylittää itsensä. ;)

  Iso gnu: Niin me "kiltit" tytöt ylitämme itsemme, kun johonkin ryhdymme, eikö! ;)

  TiiQ: Ei ollenkaan paha tuo palmikko kämmekkään molemmin puolin, mutta jotenkin vain tykkään itsellä sileästä kämmenestä enemmän. Sama juttu lapasissa. :)

  Leena: Sinulla olikin sitten yksityinen lapaskuu! ;)

  Kisa: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 7. Huh, oletpa paljon ehtinyt Tumpputupaan tehdä. Niin ja ole hyvä vaan langasta; se näyttikin tutulta. Kauniit kämmekkäät siitä teit:)

  VastaaPoista
 8. Kyllä onkin kauniit kämmekkäät! Hurjan monet, hienot lämmittimet ehdit lapaskuuhun tekemään :)

  VastaaPoista
 9. Onpa siinä lämmitintä käsille kerrakseen! Ihana kyllä tuo kämmekkäiden malli, todella kaunis kuvia!

  VastaaPoista
 10. Marjut: Hyvin ehti tämä lanka marinoitua ennen kuin pääsi loppumaan. Tai oikeastaan sitä jäi vieläkin pieni nyttönen. ;)

  Tess: Kiitos! :)

  Sipi: Ehtiihän sitä monet tehdä, kun tekee pieniä. :)

  Vyyhti: Yhäkin nämä kämmekkäät näyttävät kauniilta minustakin, vaikka olen niitä nyt muutaman päivän katsellut. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.