Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 15. lokakuuta 2019

Syksyn myssysatoa


Sytomyssykausi jatkuu edelleen ympäri vuoden. Käyn aina sopivissa tilanteissa hakemassa keräyspaikoistamme Oulun Lankamaailmasta ja Kempeleen Asukastuvalta niihin toimitetut sytomyssyt ja villasukat ym. syöpäpotilaille lahjoitetut lämmikkeet. Ja toimitan ne sitten OYS:n syöpätautien poliklinikan kautta jaettaviksi potilaille. Kuluvan syksyn aikana  olen molemmista paikoista saanut "mukavan saaliin", yhteensä 56 sytomyssyä.

Jo syyskuussa hain nämä 12 myssyä Asukastuvaltamme.


Lankamaailmassa kävin sunnuntaina messumatkani yhteydessä ja sieltä sain 44 myssyä, jotka kuvasin kolmessa erässä tekotavan tai värin mukaan.


 Kudottuja 14 punasävyisiä tai valkeita...


 ja 15 sinisen, vihreän tai ruskean sävyisiä.


Virkattuja 15 myssyä.

Taas monenlaisia myssyjä, kaikki niin kauniita. Näistä löytyy myssy moneen erilaiseen makuun, kun on yksinkertaisia pelkistettyjä malleja kuin myös koristeellisia kukka- ja sydänmyssyjä.


Tähän tapaan koristeltuja myssyjä en muista ennen nähneeni. Siksi nappasin niistä lähikuviakin, jos vaikka joskus itsekin innostuisin yhtä kivoja koristeita tekemään myssyihin. Tai ehkä joku lukijakin ottaa näistä mallia. Minä ainakin kaipaan uusia ideoita tehdessäni sytomyssyjä ja oletan, että joku muukin voi kaivata niitä. Siksipä nostan aina hiukan erilaisia malleja esille saamistani myssyistä. Mutta korostan, että kaikenlaisia myssyjä tarvitaan, että kaikille tarvitsjoílle löytyisi mahdollisimman mieluinen myssy.

Lämmin kiitos taas näistä jokaisesta! Uskon, että myös niin syöpäpotilaita hoitava henkilökunta kuin itse potilaatkin yhtyvät kiitoksiini! Kiitokset myös keräyspisteiiin!
2 kommenttia:

 1. Taas niin kauniita myssyjä! Kohdallani ne sai uuden ulottuvuuden, kun nyt olen itse käynyt sädesairaalassa jo kolmatta viikkoa päivittäin ja siellä, sairaalan yhdellä seinällä on aseteltu niin kauniisti myssyjä potilaiden saataville, lukien kauniin sommitelman keskellä. Ole hyvä ja ota tästä.
  Aivan kuin on roosa nauhan merkityskin kasvanut. Aina olen sen ostanut mutta nyt erikoisesti on sen merkitys sisäistynyt kun oma kokemus on asiassa mukana. Kokemus opettaa.
  Oikein ihana neulesyksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, samaa on moni muukin sanonut ja osa on parannuttuaan halunnut osallistua myssyjen/sukkien tekoon.
   Sinullekin oikein hyvää syksyä ja voimia kamppailuusi tautia vastaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.