Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 23. tammikuuta 2015

Tuija-myssy

                                                                                                     
Idean tähän myssyyn sain jostakin netistä, mutta en muista nyt, oliko samantapainen myssy jossakin blogissa vai FB:n kässäryhmässä vai etsiskellessäni kuvahaulla kivoja myssyideoita.  Kuvaa tiirailin aikani ja arvelin samantapaisen osaavani tehdä. Ja tässä se nyt on.  Sopivaa valmista kaaviota en löytänyt palmikkoon, niinpä kehittelin sen omasta päästä, vaikka varmaan tällainen on keksitty jo aiemmin.

Ohjeen tein Lidlin puuvillalangalle, jonka vyötteessä puikkosuositus 3-4mm ja neuletiheys 20s ja 24 krs/10cm. Myssyn koko on helppo suurentaa tai pienentää lisäämällä tai vähentämällä sileän osan silmukkamäärää, smoin sen korkeus muuttuu helposti lisäämällä tai vähentämällä kerrosten määrää.
Koko n. 57-58 cm:n päähään

Langan menekki myssyyn 50 g
Puikot 50 cm:n pyöröt 2.5 mm ja 3 mm, lisäksi kavennusosuuteen sukkapuikot 3 mm

Ohje
- Luo 94 s ja kudo 2.5 mm:n puikoilla pyörönä aina oikeaa 7 kerrosta aloittaen nurjalla kerroksella.
- Ota työhön 3 mm:n puikot ja neulo oikeaa lisäten tasavälein 10 s Työssä nyt 104 s) ja tehden silmukoilla 20-44 kaavion kerros 1.
- Jatka kutomalla sileää ja palmikkoa kaavion mukaan. Kaavion krs:n 6 yhteydessä kudo kaikki kaavion ulkopuoliset silmukat nurin. Toista kaavio 7 kertaa ja kudo vielä sen ensimmäinen kerros. Tee vielä yksi tai kaksi kerrosta kokonaan oikein.
- Aloita päälaen kavennukset 8. sektorissa neulo 11s o, 2 s oikein yhteen toistaen koko kerroksen ajan. Yksi välikerros ja kavennukset 10s o, 2s oikein yhteen toistuen taas koko kerroksen. Jatka kavennuksia samaan tapaan joka toisella kerroksella vähentämällä yhdellä kavennusten väliin jäävien silmukoiden määrää joka kavennuskerroksella. Kun kavennusten välissä on 6 s, jatka kavennuksia joka kerros. Kun työssä on enää 8 silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele langat.


Jos havitset ohjeessa jotain epäselvyyksiä tai suoranaisia virheitä, ota minuun yhteys joko kommentilla tai s-postilla.12 kommenttia:

 1. Todella kaunis myssyn malli. Kiitos, laitan muistiin vastaisuuden varalle.

  VastaaPoista
 2. Voi KIITOS, tuo nimi kosketti niin, että oli pakko lukea miehelle ääneen blogiasi :) Aloitan sytomyssyn pikimmiten!
  -Tuija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, olipa kiva kuulla, että pidät myssyn nimestäkin! :)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta. On meinaan sen verran hieno myssy, että tämmöinen tarttee tehdä ihan itselle syksyä varten... jos se kesä tuosta ensin kuitenkin tulisi. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvituulia! On aina ilo, kun joku tykkää minun tekeleistäni. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.