Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 1. tammikuuta 2015

Katsaus vuoden 2014 käsitöihini


On aika tehdä katsaus viime vuonna käsissäni valmistuneisiin käsitöihin: mitä, paljonko...  Olen jo useana vuonna seurannut, mitä olen saanut valmiiksi vuoden aikana. Samoin, paljonko olen lankaa kuluttanut tekeleisiini.  Niin tarmokas en ole, että seuraisin myös, paljonko lankaa tänne Lankapirttiin kulkeutuu itseni ostamana tai lahjoina. Olisi kyllä mielenkiintoista seurata, vajuuko minun lankavarastoni ollenkaan, vaikka sitä pyrin pienentämään.


Aloitetaanpa myssyistä, joita valmistui lukumäärältään eniten, kaikkiaan 81, joista... 

... 62 sytomyssyä. Kuvassa vain osa niistä satunnaisena otantana. Jos haluat nähdä ne kaikki, klikkaa tuosta oikealta Tunnisteista kohtaa sytomyssyt, niin sieltä kaikki viiden vuoden aikana tekemäni sytomyssyt löytyvät, viimeisimmät ensiksi.


Muita myssyjä yhteensä 19.


Seuraavaksi eniten lukumääräisesti valmistui sukkia.Yhteensä 48 paria kooltaan vauvan sukista aikuisen miehen sukkiin koko 47.

Käsineita valmistui vain seitsemän paria, niissä on viidet lapaset ja kahdet kämmekkäät. Joukossa vain yhdet tuplalapaset, joita olen ykleensä tehnyt useita pareja.


6 huivia
Syyspuoleen saatiin mökin remppakin tehtyä ja niinpä innostuin virkkaamaan keittiönurkkaukseen uudet verhot. 
Jo keväällä aloitin torkkupeiton teon dominotekniikalla ja syksyllä sainkin sen valmiiksi.


Pieniä virkkuitakin tein: mökille kuusi patalappua ja tiskirätin (ei kuvassa) ja kolme angry birdsiä, joihin melkein ihastuin itsekin.

Etiopian nuttusettejä valmistui kaksi ja yksi toukkapussi, joiden saajat ovat jossain päin maailmaa puutteellisissa oloissa elävät vauvat.


Vain pieni osa näistä jää omaan tai perheeni käyttöön, osa menee lahjaksi ystäville ja kaikken suurin osa hyväntekeväisyyteen.


Olen seurannut myös, paljonko kunkin kuukauden aikana valmistuneissi töihin on kulunut lankaa. Määrä  on vaihdellut 450 ja 23165 g:n välillä seuraavasti
Tammikuu 1110 g
Helmikuu 615 g
Maaliskuu 585 g
Huhtikuu 610 g
Toukokuu 720 g
Kesäkuu 705 g
Heinäkuu 610 g
Elokuu 1105 g
Syyskuu 2315 g
Lokakuu 1485 g
Marraskuu 1045 g
Joulukuu 450 g. 

Lankaa on siis kulunut yhteensä 11.355 g, se tekee keskimäärin 946 g kuukaudessa. Langankulutukseni on pysynyt likimain samana jo vuosia.  
Kuukausittaiset vaihtelut ovat suuria ja syyskuun suurta lukemaa selittää silloin valmiiksi tullut torkkupeitto, jota olin tehnyt koko kesän. Noihin pienimpiin lukemiin on osaltaan syynä myös minua pitkään vaivannut hartiajumi, jonka takia olen joutunut rajoittamaan käsitöiden tekoa. Se on muuten kyllä hankalaa tällaisella pakkoneulootikolla, on itsessä pitelemistä.
Jotain langatontakin käsityötä olen tehny
t.
Sytykeruusuja munakennoista ja  kynttilänjämistä.  Ensin tein aivan ohjeen mukaan, mutta sitten piti kokeilla, voisko hommasta selviytyä helpommallakin. Ja kyllä voi, mutta lopputulos (kuvassa keskellä) ei ole yhtä nättiä kuin ohjeen mukaan tehdyt. Mutta hyvin niilläkin syttyy.

Sytomyssyjen rintamalta mainittakoon, että Oulun alueella on valmistunut yhteensä yli 600 sytomyssyä  kuluneen vuoden aikana, jotka on toimitettu sairaaloihin. Kuvassa OYS:n syöpätautien polin  osastonhoitaja Irma Kinnunen on vastaanottamassa Ystävänpäiväkeräyksen tuottoa (278 myssyä). Lisäksi olen vienyt kaksi pienempää erää kesän ja syksyn aikana OYS:aan.   Auttin käsityökahvila Kemijokivarressa otti haasteeni vastaan ja tempaisi 229 myssyä Lapin keskussairaalaan toukokuussa. 


Näin siis vuonna 2014, mitähän alkaneena vuonna.  Suunnitelmia en nytkään ole tehnyt enkä mitään lupauksia antanut, joten enköhän jatka samoilla linjoilla. Teen siis kaikkea, mikä tuntuu kivalta ja innostaa eikä siitä aiheudu kellekään mitään haittaa tai harmia.  Hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle!


22 kommenttia:

 1. Hurrrjan paljon oot saanut vuoden aikana tehdyksi. Ja hyväntekeväisyyttä on aikas riittävästi yhden ihmisen osalta:)
  Toivotan Sinulle oikein hyvää ja mukavaa uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, luin juuri jostain, että hyvätekeväisyydellä on myönteinen vaikutus sitä tekevien terveyteen, mm. verenpaine laskee. Ilmankos minulla on matala verenpaine. ;)

   Poista
 2. Valtava määrä erilaisia töitä ja kaikki niin kauniita. olet todellinen ahkeraliisa. Kun omiin kutomisiin vertaa niin on omat kuin se kuuluisa hyttysen kakka itämeressä. Ja silti omasta mielestäni tein kyllä aika paljon, nyt palasin maan pinnalle.
  Oikein hyvää lankavuotta tänä uutena vuotena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, älä vertaa tekemisiäsi toisten tekemisiin ainakaan määrältään, vaan nauti tekemisestä ja ihaile omia(kin) töitäsi. Niin minä teen. :)

   Poista
 3. Mahdoton määrä käsityötä!! Ja niin hienoja kaikki:) Olet kyllä tekevä ja aikaansaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, mukavassa touhussa on helppo olla aikaansaava. :)

   Poista
 4. Woe mahoton mikä määrä valmiita neuleita!

  VastaaPoista
 5. Kauniita neuleita ja miten paljon! Oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, kauniita töitä on kiva tehdä. :)

   Poista
 6. Oho, mikä määrä valmistuneita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, lukumäärältään paljon, kun ovat melkein kaikki pieniä kooltaan. :)

   Poista
 7. Voit olla todella ylpeä ja iloinen aikaansaannokisistasi.Monipuolinen ja aivan huikean ihana käsityövuosi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, Iloinen olen kyllä tekemisistäni, kun nautin siitä, mutta ylpeyttä en koe. :)

   Poista
 8. Ei voi olla totta, me olemme kuluttaneet vuodessa melkein yhtä paljon lankaa - minä vain 6 grammaa sinua enemmän, ja sekin menee taatusti vaa'an virhemarginaalin piikkiin! Hauska sattuma, vaikka ollaan monin tavoin erilaisia neulojia! :) Toisaalta meitä yhdistää kyllä rakkaus hyväntekeväisyyskäsitöihin, kohteetkin samansuuntaiset. Hieno "saalis" sinulla vuoden aikana, jatkahan tänäkin vuonna samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, ai niinkö lähelle sattui! :) Minä en vertaa omaa kulutustani juurikaan toisten kulutukseen, niin on jäänyt minulta huomaamatta. Minulla on käytössä ikivanha vaaka (vuodelta 1969), joka lienee vain "suuntaa-antava". Tosin olen muutaman työn punninnut kaupan hedelmävaa'alla ja aika lähelle on ollut samat lukemat kuin omallani. Tehdään tosiaan paljon erilaisia töitä, mutta on meillä jotain yhteisiäkin kuten sukat ja sytomyssyt ainakin.

   Poista
 9. Aivan uskomattoman hieno vuosisaldo, nostan pipaa ja villasukalla polkaisen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, hauskasti sanottu varsinkin tuo "villasukalla polkaisen"! :D Sen panen korvan taa ja käytän sopivassa tilanteessa.

   Poista
 10. Oletpa ollut ahkera;) Auttin Käsityökahvilan saldo oli 229 myssyä, emme olleet ihan niin ahkeria kun mainitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, no paljon niitä myssyjä kuitenkin oli! :) Korjaan virheeni.

   Poista
 11. Voi autuus sentään! Aivan ihania käsitöitä olet tehnyt!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.