Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 13. tammikuuta 2015

Parit kämmekkäät


Myssyjä oli tarkoitus tehdä kasapäin, mutta kämmekkäitä vaan pukkaa. Onneksi vielä on muutama viikko aikaa tehdä myssyjäkin, nimittäin ystävänpäiväkeräykseen.  Pakkanen huitelee jopa 20 asteem kylmemmällä puolella, niin käsillekin tarvitaan lämmikettä, siis kämmekkäitä aina vain lisää.
Ensimmäiseksi valmistui Ruostekenno-kämmekkäät omana sovelluksenani kokoa XS
Lanka Maijaa ja menekki 45 g
Tämän ohjeen mukaan mentiin pieniä omia sovelluksia lukuunottamatta
Puikot 3mm:n sukkikset

Mitäs näistä muuta sanoisin, hmh, ehkä tunnustan, etten nyt oikein tykännytkään tästä mallista. Olen tehnyt aiemminkin näitä, muistaakseni ainakin kahdet tai kolmetkin, ja minusta malli on tuntunut kivalta. Mutta nyt ei enää enkä osaa sanoa, mikä näissä tökkii. 

Ja kun näistä tuli liian pienet saajalleen, niin jääkööt jemmapussiini odottamaan sopivan pienikätistä tarvitsijaa ja isommat puikoille, mutta eri mallilla.  
Seuraavaksi palmikkokämmekkäät omasta päästä kokoa M
Lanka näissäkin Maijaa ja sen menekki 55 g
Silmukoita 52, peukaloissa 18
Puikot samat ne 3 mm:n sukkikset

Näihin tein kiilapeukalon, jossa lisäykset tulevat peukalon päällä aina kahden simukan välein. 


Kun mieleistä mallia ei valmiina löytynyt, niin piti kehitellä oma. Sopivan tuntuinen ja levyinen palmikkokaavio löytyi omista kuvistani, en muista mistä se on peräisin.

Täytynee muuten kertoa, että ei nuo kämmekkäät tähän jää vaan lisääkin niitä on tulossa.  Yhdet on jo valmiina odottamassa kuvaamista ja toiset vielä puikoilla.
17 kommenttia:

 1. Tykkään kyllä molemmista malleista :)

  VastaaPoista
 2. Käytännölliset, tarpeelliset ja kauniit. Tuo palmikko on kaunis.Käytän talvella autolla ajaessa nahkasormikkaiden päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, samoin käytän minäkin. ;) Sen lisäksi muitakin käyttötapoja minulla on kämmekkäille, mm. makuulla lukiessani minulla on kämmekkäät lämmittämässä helposti palelevia ranteitani. ;)

   Poista
 3. Täällä Lapissa muorit sanovat noita kalavosvanttuiksi. Ja eräs mies hirvimetällä sanoi, että jos kalavosimet palelee niin koko ihminen palelee, siis ranteet pitää pitää lämpimänä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, olenpa minäkin tuon kalvosvantus-nimityksen kuullut, mutta en ole vuosiin (vai vuosikymmeniin!) sitä muistanut. Minulla oli Rovaniemellä asuessani hyvä tuttava, joka oli jostain Pelkosenniemeltä kotoisin ja hän puhui aina kalvosvanttuista. Häneltä opin paljon peruínteisiä lappilaisia sanontoja ja muitakin asioita, Nyt hän on ollut jo kolme vuotta toisella puolen rajan, lämmöllä muistan häntä. :)

   Poista
 4. Kauniita molemmat, punaiset kuitenkin ns. nappas. Viime syksynä opin käyttämään kämmekkäitä huomattuani kuinka kätevät ne on.
  Minulla ei ole nyt sytomyssylankoja ja yritän olla ostamatta. Katsotaan nyt :) Jollei nyt niin sitten myöhemmin jossain vaiheessa, tuskin tarve katoaa minnekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka,minä olen käyttänyt jo muutamia vuosia kämmekkäitä monissa tilanteissa, just tuon takia, kun ovat niin kätevät. :)
   Joo, valitettavasti ei sytomyssyjen tarpeelle ole loppua näköpiirissä. Ehdit siis mukaan aivan hyvin joskus myöhemminkin, kun on sopiva tilanne. Ja kuten varmaan tiedätkin, niiden tekoon ja lahjoittamiseen ei tarvitse mitään kampanjaa, vaan aina voi tehdä. :)

   Poista
 5. Hei vaan, ihania kämmekkäitä! Kunhan san tämän 'sukkavaiheen' ohitse, niin seuraavaksi on vuorossa taas näitä kämmekkäitä.
  Niitä on ihan kiva neuloa ja myös käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, ai sinulla on sukkavaihe ja minulla kämmekäsvaihe! :D Kun saan tällä hetkellä peukaloita odottavat neljännet kämmekkäät valmiiksi, niin taidan siirtyä myssyvaiheeseen. :)

   Poista
 6. Kauniita. Minäkin käytän nahkahanskojen päällä kämmekkäitä, ranteille lämmikkeenä.

  Sytomyssyjä olen tehnyt muutaman (ja lisäksi "löysin" ne viime vuonna tekemänikin, jotka jäivät toimittamatta).

  VastaaPoista
 7. Hyvän näköisiä ja varmaan lämpimiä kämmekkäitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.