Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 5. tammikuuta 2015

Sytomyssyjä


Vuoden ensimmäiset käsityöt valmiina. Ja mitäs muuta ne ovat kuin sytomyssyjä.  ;)
Jo pari päivää sitten valmistui tämä virkattu myssy.  Lanka on Marks&Kattens Bianca, jonka menekki tähän oli 85 g.  Aloitin virkkaamalla 3 mm:n koukulla 120 ketjusilmukkaa ja sitten kohopylväitä kahden ryhmissä. Kavennukset tein ihan mutuna ja väliin hiukan purinkin. Väri on minun mieleinen, mutta itse myssyyn en ole kamalan ihastunut, mutta menettelee se ja uskon jonkun valitsevankin sen.
Eilen valmistui tämä vuoden numero kakkonen eli Elli-myssy. Tähän sivuttain kudottuun myssyyn löytyy  ohjekin  ja aivan sen mukaan mentiin.
Lanka on Novita Puro Batik ja sen menekki oli 60 g.
Puikot 4 mm:n pyörö.Tästä myssystä tykkään niin malliltaan kuin väreiltäänkin. Janäin kiva päälakikin siihen muodostuu.  Jotenkin tämä neulomistapakin kiehtoo minua, ehkä uutuuttaan, koska näin olen kutonut vain muutaman myssyn. Tätä tehdessä heräsi ajatus kokeilla, millainen tulisi, jos tekisi sileänä neuleen tämän ohjeen mukaan.  Ehkä vielä joskus kokeilen.

Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi


Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -kampanjan julistaminen alkaneeksi on aiheuttanut kovasti trafiikkia täällä Lankapirtissä, kiitos kaikille vierailijoille! Yli 600 kävijää parissa päivässä. Lupauksia myssyjen tekoonkin olen saanut aivan uusilta tahoilta, joten odotan isoa myssykasaa OYS:aan vietäväksi. 


Aiheeseen liittyen tiedoksi tätäkin kautta:  Oulun Lankamaailmassa värkkäillään sytomyssyjä heti loppiaisen jälkeen 7.1. klo 18 alkaen vuoden ensimmäisessä neuletapaamisessa. Talo tarjoaa langat! Ja osoitehan on Saaristonkatu 27.  Minäkin olen mukana puhumassa sytomyssyistä ja opastan tarvittaessa myssyjen tekoon. Tervetuloa!
8 kommenttia:

 1. Virkattu myssy on minusta kaunis niin väriltään kuin malliltaankin. Toki Elli-myssykin on nätti.

  VastaaPoista
 2. Minustakin tuo punainen myssy on tosi kaunis, tykkään väristä ja mallista.
  Mutta ei tuo Elli-myssykään hassumpi ole :)

  VastaaPoista
 3. Upeita kaikki.
  Mukavaa Loppiaista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, kiitos samoin sinulle hyvää loppiaista! :)

   Poista
 4. Elli-myssyn päälaki on aivan ihastuttava ja tykkään väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, samaa mieltäpä ollaan tuosta Elli-myssystä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.