Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 26. tammikuuta 2015

Myssyjä, edelleenkin myssyjäElämme sitä aikaa vuodesta, jolloin aika monet keskittyvät myssyjen tekoon. Kuten vakivieraani tietävät, niin teen minäkin.  Aihe on siis edelleenkin sama, mutta toteutusta pyrin vaihtelemaan.
 Nyt on valmistunut nämä kolme myssyä, joista kahteen löysin mallin selailemalla kuvahaun kautta englanninkielisiä sytomyssyjä, siis hakusanoilla Chemo Hats. Kolmas näistä on taas ihan omaa tajunnanvirtaani.
Nämäkin myssyt menevät OYS:n ystävänpäiväkeräykseen.  
Osallistutko sinä jonkun sairaalan sytomyssykeräykseen? Sytomyssyn teko ja lahjoittaminen sairaalan kautta jollekin syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle on myssyn tekijälle pieni asia, mutta saajalle iso ilo ja helpotus vaikeassa tilanteessa.
Ensin valmistui tämä Declan's Hat, jonka ilmaisohje löytyy täältä (Rav.) tosin englanninkielisenä, mutta kaavio on niin selkeä, että sen avulla ainakin kokeneet neulojat pystyvät myssyn tekemään
Lanka on Lidlin Crelando Spring  -puuvillaa
Langanmenekki tähän koon 52-53 myssyyn 45 g
Puikot 3 mm:n pyörö ja sukkikset
Silmukkamäärä ohjeen mukaan

Muuten tein ohjeen mukaan, mutta korkeutta lisäsin tekemällä kaavion kerrokset 14-25 kahteen kertaan, kun lankani oli ohjeen lankaa ohuempaa.


Tässä vaiheessa katsoin lankavarastoani ja luulin, että Lidlin puuvilla alkaa loppua, näin vain kerän tumman sinistä,  pienen kerän punaista ja vielä pienemmän keltaista.  Niinpä päätin tuhota ne pois kuleksimasta lankakorissani tekemällä niistä raitamyssyn, joten tuumasta toimeen.
Raitamyssy omana ideointina kokoa 57-58 cm
Lanka  Lidlin puuvillan jämiä, yhteensä 55 g
Puikot 2.5 mm ja 3 mm pyöröt ja 3 mm sukkikset
Silmukoita aloituksen aina oikein -osuudessa 94 ja sen jälkeen 104.

Mitäs tästä muuta, ihan perusmyssyn tapaan tein paitsi raidat nurjin silmukoin ensimmäisen oikean kerroksen jälkeen.  Päälaella kavennukset kahdeksassa osoiossa kuten yleensäkin teen.  Langat sain kulutettua aika mukavasti loppuun, sininen loppui kokonaan, punaista jäi vajaa metri, keltaista pieni nyttönen,


Sitten rupesin katselemman lankakoria miettien, mitä lankaa seuraavaan myssyyn. Hämmästykseni oli suuri, kun näin täyden kerän tätä samaista Lidlin lankaa. Pian löysin vielä aloitetunkin kerän samaa väriä ja ynnäsin mielessäni, että niistä tulee sopivasti isompi Declan's Hat.  Joten työhön vaan!  ;)Tämä tummemman punainen Declan's Hat mukailtuna valmistui tänään
Koko sopiva n. 57-58 cm:n päähän
Lanka sitä samaa  Lidlin puuvillaa 50 g
Puikot 3 mm:n pyörö ja sukkikset.

Lisäsin kaavion alussa olevaan kahden oikean silmukan raitaan kolmannen ja tein alun resoriosuutta 10 kerrosta, muuten tein samoin kuin yllä olevan "declanin".

Päälaen kuvio muodostui tällaiseksi.Tykkäsin taas näiden kummankin myssymallin teosta, lisääkin samanlaisia voin tehdä sopivassa tilanteessa.  Ehkä minun pitää lähteä penkomaan lankakoriani taas, jos sieltä sattuu vielä löytymään Lidlin puuvillaa enemmänkin kuin nuo pienet nyttöset. Olen nimittäin päättänyt käyttää se langan loppuun. Ostin sitä aikoinaan hiukan empien, epäilin sen laatua, mutta ainakin kutoessa ja virkatessa se tuntuu hyvältä langalta. Onkohan jollakin vieraallani käyttökokemusta siitä tehdyistä vaatteista?
10 kommenttia:

 1. Ihania myssyjä etenkin tuo raitamyssy on tyylikäs.

  VastaaPoista
 2. Aina vaan ihanien myssyjen kavalkadi jatkuu! :)

  VastaaPoista
 3. Siitä mun keskenolevasta puserosta....samalla aukeamalla oli semmonen vajaamittaisilla hihoilla oleva pusero. johon oli kanssa kirjottu niitä kukkia. Oliskohan ollut sitten se?
  Kiva kun kommentoit muutakin, oli mukava lukea.
  Minä en ole itse koskaan ostanut joulutähteä kun äiti aikoinaan sai joltain lahjaksi ja siitä tuli silloin jotain hyönteisiä kotona oleviin kukkasiin, niin on jäänyt mieleen. Tuo meidän on naapurin mummon jouluksi tuoma, oikein iso, mutta taitaa tiputtaa kaikki lehdet. Tosin uutta kasvua lykkää koko ajan. Edellisjouluna mummo toi kanssa saman kukan mutta oli jossain välissä saanut pakkasta, niin kaikki lehdet tippuivat jo seuraavana päivänä.
  Sinä olet noiden myssyjen kanssa ahkeroinut todella.

  VastaaPoista
 4. Pirena, minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa, millainen kuva lehdessä oli, mutta sen valmiin puseron muistan oikein elävästi. Siinä oli mielestäni täyspitkät hihat, mutta ohjeessahan on aivan hyvin voinut olla vajaamitaiiset.
  Minä taas tykkään joulutähdistä ja joka joulu sellainen oitää olla joko punainen tai valkoinen kuten nyt. Joskus annan jäädä kasvamaan viherkasviksi, mutta en aina. Nopeasti se sitä uutta kasvua pukkaakin, kun alkuun pääsee. Enpä muuten muista, että niissä olisi koskaan ollut mitään ötököitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.