Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 14. marraskuuta 2009

Paju odottaa talvea

Talventuntua on ilmassa. Taivas ohuessa pilvessä, joka ilokseni päästi päivällä auringonkin pilkistelemään rakosistaan. Nyt jo alkaa hämärtyä. Mittarissa -4 ja...

...pihallamme näyttää tältä. Taas mieleeni tulee toive oikeasta talvesta, jospa se nyt alkaisi. Talven varalta täällä pyörii lapastehdas, mutta vielä ei ole esiteltävää. Ehkä huomenna, tai... Niin innoissani olen uutta mallia tikuttanut, etten ole juuri malttanut poiketa edes blogikierroksella. Joissakin harvoissa vain pyörähtänyt.Sen verran netissä surffailin, että satuin törmäämään Puuhoroskooppiin. Ja vaikka en horoskooppeihin uskokaan, niin aina sellainen pitää lukea, kun kohdalle sattuu. Ja nyt sattui!


Sivun alkusanat: "Oletko huoliteltu vaahtera vai onnea etsivä sypressi? Yli kaksi tuhatta vuotta vanhaan perinteeseen nojautuva druidien puuhoroskooppi koostuu 22 erilaisesta luonteesta syntymäaikojen mukaan. Druidit olivat kelttien pappeja ja tietäjiä vanhassa Galliassa ja Britanniassa."


Minä olen...

Paju (1.3.-10.3 ja 3.9-12.9) Viehättävässä ja tunteellisessa pajussa on jotain salaperäistä. Hänen mielensä on täynnä tiedostamattomia toiveita. Paju rakastaa auringon lämpöä ja oleskelee mielellään veden äärellä. Hän reagoi herkästi kaikilla aisteillaan ja osaa nauttia hetkestä. Hän on toimelias, mutta ei komenteleva. Pajussa on ripaus runoilijaa. Kumppanina hän on melko vaikea, sillä hän sopeutuu hitaasti eikä pidä kompromisseista. Avuttomuus on osittain taktiikkaa, hän osaa esittää heikkoa niin huvikseen kuin hyödykseen. Yleensä hän pystyy suojaamaan elämänsä hyvin. Romanttinen paju ei arvosta arkea vaan nautintoja, joihin hän suhtautuu runollisesti. Hänen ajattelutapansa auttaa häntä arvaamaan muiden tunteita ja ajatuksia, ja siksi hän on usein hyvä psykologi. Pajun elämä voisi virrata rauhallisesti, ellei hän etsisi sydänsuruja.(Kuuluisia pajuja: Elisabeth I, Maurice Chevalier ja Karita Mattila.)... ja täytyy kyllä myöntää, että ihmeteltävän paljon tunnistan tuosta tekstistä omia piirteitäni. Muutakin kuin tuo, että rakastan auringon lämpöä. Kyllä ne druidit siis tiesivät ainakin meikätytön jo silloin kaksituhatta vuotta sitten. ;DD


Hyvää viikonloppua kaikille! On se vain kumma, että yhtenään on viikonloppu. Ei sitä muuten huomaisikaan, mutta aina saa olla toivottelemassa täällä hyviä viinkonloppuja. ;)

15 kommenttia:

 1. Sama täällä, talvea odotetaan ja aina vaan on viikonloppu...
  Kohta teatteriin, käsitöitä en ole tänään tehtyä, laiskuutta ilmassa.
  HYvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Toivotaan että lunta sataa pian enemmänkin. Täällä lunta odottaa pähkinäpensas!

  VastaaPoista
 3. Kiva oli tuo puuhoroskooppi, minä olen sypressi ja tietty löytyi omia piirteitä, jännää!
  Oliskohan täällä ihan enemmän lunta kuin siellä.
  Juu, koitan muistaa muuttohommissa sitä tämän ruljanssin alulle panijaa...vaan ei ole vielä kaduttanut!

  VastaaPoista
 4. Meillä on lunta aavistuksen verran enemmän kuin teillä, lisää lunta täälläkin odotellaan. Hetki sitten oli se kuuluisa sininen hetki, jolloin päivä vaihtuu illaksi. Nautin sinisestä hetkestä sohvalla istuen, kuumaa mehua juoden ja pienimuotoista kausiflunssaa parannellen.

  Mukavaa ja tunnelmallista viikonloppua!
  Toivottelee suoraviivainen keltis;DDD

  VastaaPoista
 5. Hauska horoskooppi. Pyökki, minä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Hyvää viikonloppua myös!

  t. toinen paju

  VastaaPoista
 7. Kauniit nuo edellisen kirjoituksen kintaat. Minäkin luin horoskoopin ja olen poppeli.
  Mukavaa lauantai-iltaa.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista. Paljon pajua minäkin sinussa tunnistin ;-D
  En vielä käynyt puuhoroskoopissa, mutta käyn kyllä.

  Meillä on enempi lunta kuin teillä:-D

  Mukavaa sunnuntaita toivottelen!

  VastaaPoista
 9. Kivat hirvilapaset... Tekisinkö koko hirviporukalle 13 paria...

  Terveiset lumen keskeltä!
  toivoopi Jasmiini

  VastaaPoista
 10. Minä tarkistin myös puuni ja olen lehmus. Innostuin heti että juu , just noin ihana minä olen. Vaan sitten luin muutkin puut ja nekin sopi aika hyvin minuun. Tulin siihen tulokseen, että minä olenkin halkokasa :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommentoijille kommnentista, niin kaikille puille ja pensaille kuin halkokasallekin! ;DD

  VastaaPoista
 12. Heippa vaan. olet ollut todella ahkera ja tehnyt kauniita ja hienoja lapasia. Kajaanin korkeudella on täystalvi ja täällä Pohjanmaalla on harmaan sateista.

  VastaaPoista
 13. Äipän touhut: Kiitos! :) Meiltä on taas sulanut lumi pois, harmaata, kosteaa ja +2 mittarissa.

  VastaaPoista
 14. Voi kun meillekin tulisi edes vähän lunta! Tällä ei ole muuta kuin hämärää ja pimeää...
  Hauska tuo horoskooppi. Pitihän se lukea ja myös minä löysin tuttuja piirteitä.

  VastaaPoista
 15. Susu: Ei ole meilläkään enää lunta! :( Vai sanoisko, että taaskaan, on nim. jo muutaman kerran satanut maan valkoiseksi ja sitten heti kohta sulattanut sen pois.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.