Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Koko viikon työt


Vanha sanontahan on, että laiska töitänsä luettelee. Ja sehän pitää paikkansa eikö niin. ;DD Nyt kuitenkin aion luetella tässä kaikki viikon aikana valmistuneet käsityöni pääsenpä/joudunpa tällä sitten laiskojen kirjoihin tai en. Näillä sanoillani en muuten sitten ollenkaan halua kalastella kehuja ahkeruudesta. Ai niin, pari salaista juttua jätän nyt paljastamatta. Niihin palataan myöhemmin.


Lapaskuuta suunnitellessa päätin käyttää sen aikana kaikki varastossani olevat hahtuvalangat pois ja niistä siis nyt tikuttelin. Niinpä lapasia minun tämänkertaiset tekeleeni pääasiassa ovat. Nämä ovat olleet jo muutaman päivän valmiina muuten, mutta mahdolliset kirjailut puuttuivat. Ja puuttuvat edelleenkin. En osannut päättää, millaisia ja minkävärisiä teen, kun en vielä tiedä, kenelle nämä päätyvät.


Malli Vanutetut lapaset Tellun blogista, ohjeen mukaan tikuttelin

Lanka hahtuvaa kiekolta, jonka alkuperää en muista, varastoistani löytyi nimettömässä muovipussissa, kului 80 g

Koko naisen

Puikot 6 mm

Nämä Tellun ohjeella tehdyt lapaset ovat minun mielestäni hyvän malliset, tykkään mallista kovasti. Useammat lapaset olen tällä ohjeella tehnyt.
Lankaa oli vielä jäljellä mutta ei riittävästi toisiin lapasiin. Siispä samaa ohjetta noudattaen tein hieman pienemmät lapaset, joihin tein varsiosaan muutamia raitoja vielä vanhemmasta hahtuvalangasta. Langanmenekki näihin 60 g.Vieläkin oli hahtuvaa jäljellä. Hetken pähkäiltyäni päätin tehdä patalapun. Niinpä virkkasin lopun langan isoksi kiekoksi paksulla koukulla, numeroa en painanut mieleeni. Hahtuvaa meni 25 g. Tässä patalappu roikkuu kovin yksinäisenä koukussaan, mutta voin luvata sille kaltaistaan seuraa jo lähiaikoina. Löysin nimittäin vieläkin hahtuvaa eilisessä lankavaraston inventoinnissa. Onneksi vain vähän! ;DDSeuraavat lapaset samaa ohjetta mukaellen valmistui kahdesta eri sinisestä Huopanen-kerästä. Langanmnekki 85 g. Koko lapsen n. 6-v arviolta. Ovat mielestäni nätit, mutta ei niin mukavan tuntuiset käteen kuin hahtuvalangasta tehdyt. Huopasesta kun tulee niin kovat huovutettuina.
Eilen arvuuttelin keskeneräistä neulettani, mikä siitä oli tulossa. Monet kommentoijat olivatkin arvanneet aivan oikein, että Baktushan siinä oli tulossa. Tämäkin lanka "löytyi" lankavarastostani unohdettuna. Siellä se on lojunut hiljaisena mitään pyytämättä ja miksikään haluamatta puolitoista vuotta. Veljentytär oli ostanut kirppikseltä minulla lankapussin, jossa nämä pari kerää siis saapuivat Lankapirttiin. Mutta nytpä tällä oli vaatimus päästä Baktukseksi. Ja mitäpä minä selvää langan tahtoa vastustamaan ja kun ei mitään ollut puikoilla, niin tuumasta toimeen.

Malli Baktus koko 150 x 35 cm

Lanka Novitan Hippy (80% akryyli, 20% villa), jota kului lähes 200 g

Puikkona 7 mm pyöröpuikko. Olisi voinut olla paksumpikin, mutta tämä on minun paksuin pyörö


Paljonhan Baktuksia on näkynyt eri blogeissa, kauniitakin. Mutta minua se malli ei ole erityisesti puhutellut enkä ole ajatellut sitä tekeväni. Siksi olinkin hämmästynyt, kun löysin itseni kutomassa Baktusta. Aivotonta tekemistä, kunhan vain muisti leventää/kaventaa. Jemmavarastooni menee odottamaan löytäjäänsä.
Lapaset muuten menevät tietenkin Lapaskuuhun!


24 kommenttia:

 1. Pitääpä kommentoida kun näkyi niin tuttu esine kuvassa: Patalappusi roikkuu samanlaisessa kahvipannussa kuin mikä mammallani oli aikoinaan. Se tosin oli kuparisemman värinen. Minneköhän sekin on joutunut..

  VastaaPoista
 2. Mrs.Marple: Sattuipa kivasti! Minä sain tämän omani kerran eräältä ystävältäni joksikin lahjaksi. On muuten messinkiä. ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoja käsitöitä - kylläpäs oletkin ollut laiska! ;)

  VastaaPoista
 4. Onpas hän taas ahkeroinut. Huovutetut lapaset on kyllä tosi kivoja ja Baktuskin.

  VastaaPoista
 5. Eipä sinua voi laiskaksi sanoa-kivoja käsitöitä olet taaa tikutellut.<3

  VastaaPoista
 6. Juu, ei kyllä tule laiskuus ensimmäisenä mieleen kun täällä käy :). Minullakin ois muutama hahtuvakiekko, pitäisköhän tikutella samanmoiset vanttuut kuin sinulla, hyvä malli minustakin.

  VastaaPoista
 7. Hienoja neuleita jälleen!
  Tumput ovat erityisesti mieleeni.

  VastaaPoista
 8. Sinä olet jo monet lapaset tekaissut! Olet aina niin tekevä ja pirtsakan oloinen!
  Baktus on minunkin tehtävien listalla, on lankakin hankittuna (ollut jo pari kuukautta), mutta en vaan osaa aloittaa.. en huivia enkä lapasia, plääh!

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla ja nähdä, että lapasohjeella onnistuu, langat kun huopuu eri tavalla ja pesukoneetkin huovuttavat jokainen omalla tehollaan. Minäkin taisin tehdä useamman koeversion (=pilalle menneen)ennen kuin sain koneesta ulos haluamani.
  Oli kiva lukea, että on joku toinenkin, joka ei erityisemmin ole ihastunut Baktukseen, minä kun luulin olevani ainoa. En tykkää niistä alun- ja lopun lärpäkkeistä. Itselleni aioin kuitenkin yhden neuloa, sillä luulen, että huivi on toimiva käytössä.

  VastaaPoista
 10. Tuosta pannulappunaulakosta piti kommenttia heittää minunkin. Meillä on melkein samanlainen tuossa seinällä. Siinä on keskellä pannua pyöreä muovinen kuva, missä lukee Suomi-Finland. Oiskohan jostain matkamuistokojusta joskus joku ostanut. Miehelläni ollut jo ennen kuin ollaan tavattu eli aika vanha.

  VastaaPoista
 11. Samanlaisen sanonnan olen kuullut joskus nuoruudessa. Sinulla on valmiina kolmet rasat ja vielä iso Baktus. Minäkin ahkeroin ja tein tuplalapaset ja peukutkin.

  VastaaPoista
 12. Jopas täällä on ollut "iso remmi" neulonnassa! Piti oikein tarkistaa tuo otsake! Siis viikon aikana! Ja mulla raukalla ei ole edes aloituksia tuonne Lapaskuuhun. Huh, päivät vain vähenee marraskuulta. Miten minä saisin nuo sukkapuikkoni tajuamaan,että nyt tarvii tehdä jo lapasia!
  Lämpimiä huovutuksia oletkin neulonut!
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 13. Tekemisen ja neulomisen ilo ihan pompahtelee kuvistasi! Kaunis baktus.

  VastaaPoista
 14. Kyllä olet pistänyt puikkoihin vauhtia!
  Nuo huovutetut lapaset on kyllä mainioita talvella käsissä. Baktus on aika koukuttava malli, vaikka ensin tuntuu, että aina oikeaa, kunnes huomaa, että vielä muutama kerros... Possutauti on nyt niin ajankohtainen tai onhan tuota A-virustakin täällä liikkeellä, että:
  Toivon kaikille tervettä viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Kauniita käsitöitä kiitettävä määrä. :)

  Pitäis yrittää tehdä tuplalapaset, mutta jotenkin tuntuu että.....

  VastaaPoista
 16. Aikamoinen määrä valmistuneita töitä. Ja paljon kivoja lapasiakin ole huovutellut:)

  VastaaPoista
 17. Kivoja lapasiahan olet saanut aikaiseksi, vaikka muka laiska olet ollut! ;-D, vaan saa sitä välillä laiskotellakin.
  Muakin kiinnostaa tuo baktus-huivi. On kivan näköinen noin solmittuna.
  Mun omat sivut meni jotenkin sekaiseksi ja hölmöksi.Niitä olen tässä vähän ihmetellyt!!! :-O :-O

  VastaaPoista
 18. Tartutit minuun kerrolapas innostuksen. Kuvio ei luonnista? Hirviän hidasta on kaiken kaikkiaan neuloa sisä- ja ulkolapasta yhtä aikaa. Peukaloon asti tein ja sitten purin. Pikkuisen täsmennystä kuvioon Piirsin sydämmen vaan tietysti voi olla jokin muukin lapsen vantuuseen sopiva. En vain osannut olen sitten surffannut jos missäkin sivustossa tämän aamupäivän. Voi tietysti pistää sähköpostillakin kuvio apua : )

  VastaaPoista
 19. Mari: Laiska mikä laiska! ;DD

  Eila: Enpä tiedä ahkeroinnista, paksusta langasta kaikki. ;D

  Seijasisko: Laiskuuttakin on monenlaista! ;D

  Annikainen: Alahan sinäkin vain vanttuita tikuttelemaan! :)

  Omppumato: Kiitos! :)

  Pirjo-Riitta: Äkkiä ne sitten valmistuu, kun pääsee alkuun! :)

  Tellu-Tellervo: Tykkään todella ohjeestasi ja sillä saatavista lapasista!
  On meitä muuten muutama muukin, joka ei niin kauhean innostunut ole tuosta Baktuksesta. ;D

  Pirena: Paljonhan näitä naulakoita on näkynyt, mutta on kyllä ihan kiva naulakko! :)

  Heleena! Yksissa tuplalapasissa on varmaan saman verran silmukoita tikuteltu kuin näissä kolmissa hahtuvalankaisissa, jos ruvetaan laskemaan. ;)

  Irina: Tiedä nyt siitä "remmin" koosta, paksusta langasta vain valmistuu nopsaan! ;) Vielä sinäkin ehdit tehdä Lapaskuun lapasia, kuu ei ole vielä puolessa!

  Pirle: Kiitos! :)

  Mammutti: Baktus kyllä valmistui kuin melkein itsestään! ;)

  Tupuna: Jos haluat tehdä tuplalapaset ja emmityttää, niin aloita pienistä. Siitä se alkaa suttaantua sitten! :)

  Marjut: Näin viime viikolla! :)

  Marleena: Vai sekoitit blogisi! ;D Pitääpä käydä kurkkaamassa, vieläkö se on sekaisin. :o

  Salomea: Tuo innsotus tahtoo olla tarttuvaa! :) Mukavia lapasia näin saakin, joten ei ollenkaan paha innostus. ;) En löydä blogiasi enkä tiedä s-postiosoitettasi, joten jos haluat tarkempia ohjeita, niin nakkaa minua meilillä. Osoitteeni löytyy blogistani esittelyn lopusta.

  VastaaPoista
 20. Hei!
  Jos laitat miulle sähköpostiini siun osoitteen, voin postittaa Della-kämmekkäiden ohjeen siulle. Neulotko sie englanniksi?

  Uudessa Modassa on myös kiva kämmekkäiden ohje.

  VastaaPoista
 21. Jaa et laiska???
  Kivoja kädettimiä iso liuta!
  Minäkään en tykännyt Baktuksen neulomisesta vaikka luulin sen olevan hyvä boginlukemisneule. Unohdin aina ne lisäykset ja kavennukset kun vauhtiin pääsin. Mutta käytössä huivi on kyllä mainio!

  VastaaPoista
 22. Hih! Eikös se mene niin ettei laiska viitsi töitään räknätä ;)
  Kivan näköisiä tumppuja. Ruskeat on ilman kuviotakin kauniit.

  VastaaPoista
 23. Mieleni tekevi sanoa, että mitä saat aikaan ahkerana? Hienoa rukkasia! Kaunis Baktu!. On se ihan kiva huivi käyttää, tein niitä lapselleni haalarin alle silloin ennen...

  VastaaPoista
 24. Päivikki: Kiva, panin s-postia sinulle. Modakin pitää katsastaa. ;)

  Susu: Sama oli täälläkin, ei tahtonut muistaa Baktuksessa leventää/kaventaa, kun vauhtiin pääsi. ;DD

  MammaMyy: Ai noinko se onkin! ;DD

  Malli45: Sinulle voin kertoa, että ennen olin ahkera ja sain aikaan paljon muutakin kuin vain käsitöitä! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.