Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Revontuli


Minä tarvitsin uuden hartiahuivin.  Tai en oikeastaan tarvinnut niitä lisää lukumäärältään, sillä minä omistan aivan riittävän monta sellaista. Mutta kun ne tuntuvat nyt vääränvärisiltä, halusin nyt nimittäin sinisävyisen huivin harteitani lämmittämmän.

Ihan tiettyyn tarkoitukseen sen halusin.  Ehkä tiedätkin jo, että mieheni ja minä harrastamme paritanssia.  Käymme siis tanssimassa oikeissa tanssipaikoissa, emme harrasta siis mitään ravintolatansseja.  Minulla on muutamia tanssiasuja, joihin kuuluu sinisen tai ruskean sävyisiä hameita ja niihin vaihtelen sopivia puseroita, lyhythihaisia. Tarvitsen myös hartiahuivin siltä varalta, että välillä istun hikisenä lepuuttamassa jalkojani ja silloin helposti alkaa viluttaa hartioita ja paljaita käsivarsia vetoisessa tanssisalissa.  Olen käyttänyt ikivanhaa punaista Fifi-huivia, joka on nyt alkanut hiukan tympiä.  Tai ainakin halusin vaihoehdon sille.  Siksi tarvitsin uuden huivin, eikö totta.


Tässä nyt poseeraan kotiovellamme valmiina tanssimaan

Malli  Revontuli-huivi täältä Ullasta
Koko korkeus n. 72 cm ja leveys n. 150 cm
Lanka Novitan Tico tico, jonka menekki oli 125 g
Puikot 4 mm:n pyörö, 80 cm pituinen

Langaksi Tico tico valikoitui sopivien väriensä takia ja hintansa takia.  Halusin niin edullisen huivin, ettei minua harmita, jos joku kähveltää sen tanssin aikana sieltä seinustan penkiltä tai naulakosta. Ei minulta ole pitkän tanssiuramme viety kuin yksi laukku, joten uhka ei ole kovin suuri. Minulla oli Tico tivoa yksi täysi kerä ja pari pientä nyttöstä, joten sain koko ajan jännätä langan riittävyyttä.  Ja niinhän siinä kävi, että kesken se loppui.  Muutamia kerroksia jätin tekemättä välistä ja sitten loppukerrokset ja päättely virkaamalla.  Virkkaukseen jouduin ottamaan paria sopivan väristä tuntematonta lankaa, jotta sain työn päätökseen.  Onneksi on noita jämälankoja, mistä valita.


Hiukan pieni tämä on tarkoitukseeni, joten pähkäilen nyt uuden tekoa. Vai pitäisiköhän ostaa lisää lankaa. Muuten huivi tuntuu mukavalta, ei kutitakaan ihoani, joka on aika herkkä.  


Tämä on kai  tekemäni Revontuli n:o 7, mikäli laskuni pitävät paikkansa. Yhtään ei itsellä ole ennestään, sillä sen itselle tekemäni annoin kerran eräälle ystävälleni.

33 kommenttia:

  1. Onpa kaunis Revontulesi!
    Sininen on kaunis väri ja tuossa näyttää siltä, että värit menee tarkoituksella kohdilleen. Revontulesta mallina pidän kovasti, vaikken sitä enää pysty neulomaan, kun Jakke-kissan siinä omassani silloin hautasin.
    Tuolla huivilla kelpaa tanssahdella.
    Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mammutti, minustakin raidoittuminen sattui kohdilleen ihan mukavasti, vaikken sitä ollenkaan säätänyt. Tein ne nöttöset alkuun ja jatkoin sitten täydeltä kerältä. :)

      Poista
  2. Huivi on tosi nätti ja sopii sävy sävyyn vaaatteiden kanssa. Kun kuvaa katsoo, voin ihan nähdä sieluni silmillä, kun olet lähdössä tansseihin. Teillä on ihana harrastus ja liikuntamuoto! Ja aurinko paistaa kotiovellesi, onko päivätansseista kysymys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anttuuna, tanssi on todella ihana yhteinen harrastuksemme olipa sitten kyseessä päivä- tai iltatanssit! :)

      Poista
  3. Ihanaa, että olet saanut itsellesi huivin! Se on kaunis.

    VastaaPoista
  4. Jonkinlaista telepatiaa tämäkin! Kun teit sitä sisätossua niin minullakin oli juuri sellaiset valmistuneet. Kun teit sitä hienoa hattuasi tein minä myssyjä. JA NYT ilmoitat valmistaneesi Revontuli huivin ja MINULLA ON juuri tällä hetkellä VIIMEINEN KERROS menossa tuosta samasta mallista!! Mielestäni tuo malli on yksinkertainen, helppo ja aina yhtä kaunis tekeepä sen hienoilla tyylikkäillä väreillä - niinkuin Sinä - tai räväkkänä sateenkaariväreillä kuten minä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lilli, onpa tosiaan mielenkiintoista, tuntuu todella, että enemmän kuin sattumaa. Minustakin Revontuli on oiva huivimalli, sinun mainitsemien ominaisuuksiin lisäisin vielä huivin hyvät käyttöominaisuudet, istuu hyvin hartioilla.

      Poista
  5. Ihana sininen ja kevyen ilmavan tuntuinen!

    VastaaPoista
  6. Kaunis huivi!
    "Ihania lapasia" sivulla Facebookissa on kaikenlaisia lapasia.

    VastaaPoista
  7. Kaunis Revontuli! Tarpeeseen on aina mukava tehdä.

    VastaaPoista
  8. Nätti on ja sun niskassa keikkuva saparo myös!

    VastaaPoista
  9. Huivi on kyllä varmasti ehdoton asuste tanssiharrastuksessa, koska levätessä voi tulla hyvinkin vilu. Onpa kyllä kurjaa, jos on tanssipaikalta viety laukku yhdenkin kerran. Toivottavasti huivivarkaat eivät iske tämän ihanuuden kimppuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulisti, jokainen varkaus on tietenkin väärin ja liikaa, mutta itse olen asennoitunut niin, että en mitään arvokasta jätä vartioimatta. Siis siinäkin varastetussa laukussa oli kai vain nenäliina, kampa ja ehkä huulipuna tms. Mutta harmitti se kyllä. Siksi en noita kalliimpia tai muuten minulle tärkeitä huiveja haluakaan ottaa tanssikäyttöön.

      Poista
  10. Hyvä tanssihuivi.
    Kiitos kommenttisi kerrostalonäkymästä! Niinhän siinä onkin selvästi talollinen ikkunoita. Kivasti huomasit ja sitt kyllä mäkin ne näin kun tiesin sillä silmällä katsoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristiina, minulle heti pisti "ikkunat" silmään! ;D

      Poista
  11. Kaunis tulee revontulesta myös, kun tico ticosta tekee. Itselläkin puikoila revontuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simpura, onpa kiva nähdä sinunkin Revontulesi! :)

      Poista
    2. En saanut kommenttilootaa auki joten kirjoitan tähän. Kys on just Se Kuopion keskussairaala, jossa ei oikein ole ykeistä keräystä. tänne on itsekukin tuonut myssyjä sillointällöin. Juuri Warkaudenlehdessä on ollut uutinen 30:n myssyn luovuttamisesta tänne syöpäosastolle. Vieremällä haastetaan eri järjestöjä tekemään pipoja ja sukkia, itse olen Sukevalla puuhannut ompeluseuran merkeissä kaikki tekemään pipoja. Ja soittelin ne vieremän ihmiset kokoon ja tekemään. He ovat viime keväänä tuoneet ne 300 pipoa tänne. Jospa samaan päästäisiin. näköjään tarvitaan joku joka soittelee ja kertoo ja toimittaa perille. Yritän jakaa tätä useammalle, ettei kovin taskaaksi käy, tuo kunto kun on niin rajallinen nykyään. kiitos kommentistasi. Kerron porukoille, että sinun blogista löytyy myssymalleja joka lähtöön :)

      Poista
    3. Jaana, kiitos, vastaus tuli näinkin perille. Jatketaan s-postilla. :

      Poista
  12. Huiveilla on usein se ominaisuus, että ovat väärän värisiä ja siksi on pakko neuloa uusi huivi, joka kylläkin jossain vaiheessa osoittautuu myöskin väärän väriseksi. Mutta sittenhän voi taas neuloa uuden huivin - ja sekös on mukavaa. Kauniin huivn oletkin neulonut. Jään odottelemaan seuraavaa =)

    VastaaPoista
  13. kaunis on revontuli sinisestä tico ticosta..
    suotta haet syitä miksi teet uuden huivi .. minä teen aina kun en löydä sopivan väristä :)
    ja useimmiten käy juuri niin ettei oo sopivan väristä tai kokoista ...

    teillä on todella makuva harrastus, minäkin haluaisn tanssia paljon.. mutta mieheni ei tanssi lainkaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jansku, on kyllä harmi, ettei miehesi tanssi. Hän ei osaa arvatakaan, millaisen ilon menettää. Uskon yhteisten tanssireissujen olevan hyväksi parisuhteellekin liikunnan lisäksi.

      Poista
  14. Minusta tuo näyttää juuri sopivan kokoiselta. Ei kun jalalla koreasti! ;o))

    VastaaPoista
  15. Pirjo-Riitta, muuten minustakin tämä on riittävän kokoinen, mutta saisi yltää hiukan lamemmaksi käsivarsilla. Ja jalalla pannaan koreasti!!! ;D Miksihän tuossa sanonnassa on muuten jalka-sana yksikössä??? Harvoinhan sitä yhdellä jalalla kovin koreasti keikutaan. ;DD

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.