Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 1. maaliskuuta 2012

Helmikuulla valmistuneet


Maaliskuu alkoi tänään ja ainakin minun ajatusmaailmassa silloin alkaa kevät.  Lauhaa on onkin jo tänään ollut, mittari näytti pari läpöäastetta päivällä.  Ja peltikatoltamme lumet romisivat alas.  Kunhan vielä saadaan yhtä upeita auringonpaisteita kuin eilen oli ajellessamme kotiin Ylläkseltä, niin onpa tosi keväistä.


Mutta nyt katsastan viime kuussa valmistuneet työni. Yllättäen huomasin niiden painottuvan päänlämmittimiin.  Itselle tekemieni päähineiden lisäksi tein seitsemän sytomyssyä ja yhden vauvan myssyn (sen kuva on tuolla lopussa).  Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -kampanjaanhan piti minun itsekin osallistua myös myssyjä tekemällä.


Näin päähineet valmistuivat:
 2.2. myssy itselle Novitan Puro 50 g
5.2. sytomyssy nimetön puuvillalanka 30 g
 8.2. huovutettu hattu Viron villaa 95 g
9.2. sytomyssy Dropsin Safran -puuvillaa 35 g
10.2. sytomyssy Baby pompon -lankaa 35 g
11.2. sytomyssy nimetön puuvillalanka 45 g
15.2. sytomyssy Baby pompon 45 g
 20.2. sytomyssy Dropsin Safran -puuvillaa 35 g
22.2. sytomyssy Viola-puuvillaa 30 g.

Kolme sytomyssyä on siis valmistunut ystävänpäivän jälkeen ja ne luovutan OYS:aan jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa.

Sukkia minä teen yleensä aika paljon, joten helmikuinen viiden parin sukkatuotantoni tuntuu vähältä, varsinkin kun siinä on yhdet lapsen sukat ja kahdet tossukat sekä kahdet keskosen sukat (erillinen kuva). 


 4.2. raitapolvarit kokoa 30,  7veikkaa 95 g
6.2. tossukat koko 39-40,  7veikkaa 4. väriä 95 g
 21.2. tossukat koko 39-40,  7veikkaa kaksi väriä 95 g.


Ylläksen matkalla autossa istuessani tuhosin jämälankojani tekemällä kahdet pienet junasukat omana muunnelmanani ja yhden myssyn lahjoitettavakasi OYS:n keskolaan.  Turkoosivalkoiset ovat Lanet-lankaa, jota kului noihin 25 g.  Valkoinen setti on Wetterhoffin Sivilla-lankaa ja sitä kului näihin yhteensä 35 g.


Ja näihin edellisiin kun lisätään vielä muutamat lapaset ja muffinssikokeiluni, niin siinäpä ne helmikuussa valmistuneet ovatkin.

14.2.lapaset  koko XS, Isoveli-lankaa  95 g
18.2. lapaset koko XS, Isoveli-lankaa 95 g
18.2. lapaset  4v:lle, Isoveli-lankaa 55 g
19.2. lapaset koko XS, Isoveli-lankaa  95 g
25.2. myssy ja sukat keskoselle Sivillaa 35 g

               Yllämainitut lankamäärät ynnättyinä sain helmikuun langankulutuksekseni 1105 g.


Olen pyrkinyt olemaan näyttämättä keskeneräisiä töitäni täällä, mutta joskus on pakko vilauttaa jotain, kun on niin kutkuttava työ tekeillä.  Niin nytkin.Pitkästä aikaa aloin tehdä ristipistotyötä.  Näin sellaisen mallin, että heti tiesin halauavani tehdä sen.  Nyt muuten käytän ensimmäistä kertaa apulankatekniikkaa pistelyssä.  Enpä ollut moisesta ennen kuullutkaan, mutta täällä Pappi puikoissa -blogissa näin sitä käytettävän just sopivasti ennen tämän työn aloituista.  Kiitos Outille vinkistä, helpottaa todella kovasti kuvion kohdistamista.  
4 kommenttia:

 1. Paljon olet saanut taas tarpeellista ja kaunista aikaseksi. Onpas jännä nähdä mitä tuosta ristipistotyöstä tulee.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä en vielä kerrokaan, mikä rp-työstä tulee. ;D Itsekään en tiedä vielä, mihin kirjonta päätyy, kuvion toki tiedän.

   Poista
 2. Hyvällä mallilla on pistely näemmä ja kivat värit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan tyytyväinen olen aikaansaannokseeni itsekin. Tosin nyt Revontuli rynni edelle, mutta se on kohta valmis, niin pääsen taas jatkamaan pistelyä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.