Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Lisää sytomyssykeräyksiäSainpa eilen mukavan tiedon, nimittäin  Tampereen yliopistollisen sairaalan eli TAYS:n sytomyssykeräys on käynnistynyt.  Tästä kertoo vuoden 2010 TAYS-keräyksen puuhanainen Teija FB:ssa ryhmässä Sytomyssyt TAYS . Tiedotus pelaa ainakin toistaiseksi ainoastaan FB:ssa.

Toiseksi puuhanaiseksi Teija on saanut Susannan, jolla ei ole blogia, mutta harkitsee sen perustamista. Teijan oma blogi Langan taikaa on elänyt viime aikoina hiljaiseloa, mutta ymmärtääkseni tarmokas Teija suunnittelee  nyt sen aktivoimista.

Keräyksellä saadut myssyt lahjoitetaan kesäkuun alussa TAYS:n sytostaattihoitoyksikköön ja sieltä edelleen niitä tarvitseville. 
Tässä vaiheessa myssyjen toimituspaikkana on
Taikatoimet Ahoniemi
Kalamiehentie 14 
31700 Urjala

Lisääkin keräyspaikkoja on tulossa, mutta niistä kerron myöhemmin, kun osoitteet tarkentuvat. Joten kiinostuneet, seuratkaa blogini Sytomyssyily-sivua tai FB.ssa Sytomyssyt TAYS.KYS:n keräyksen toimitusosoitteita en ole vielä saanut, mutta ilmoittelen heti, kun tieto minulle saapuu.

Ja ettei postaus jäisi aivan kuvattomaksi, esittelen aiheeseen liittyen viimeisimmän tekemäni sytomyssyn, joka valmistui pari päivää sitten.

Malli on sama omasta päästä vetäisty kuin joskus ennenkin: 6 o, 2 n ja joka toisessa oikeassa raidassa palmikonkierto joka 8. krs:lla.  Lanka on Puro Batik ja työssä oli 96 s, joita väänsin 3.5 mm:n puikoilla (pyörö ja kavennuksissa sukkikset).  Tuloksena myssy kokoa n. 55-56 cm.

Kuvassa myssy on ilman loppukäsittelyä, kun ollaan edelleen vaunulla, jossa en ala höyrytys- tms. töihin. Kuvasin siksi myssyn lautasen päällä ja hyvin näyttää sekin toimivan, tämä oli ensimmäinen kokeiluni sitä laatua.

16 kommenttia:

 1. KYS:iin menevät myssyt voi toimittaa osoitteeseen;

  Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry, Kuninkaankatu 23 B, 70100 Kuopio ( Avoinna ma-to 9-16 ja pe 9-13)

  Tässä pari toivetta sairaalalta: Myssyt virkataan/neulotaan puuvillalangasta. Kaikenlaisia myssyjä tarvitaan: käyttäjät ovat naisia/miehiä, tarvitaan sekä iloisenvärisiä/hillitympiä. Kaikenkokoiset myssyt ovat käyttökelpoisia – jokainen voi virkata vaikka oman päänsä kokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eevamummo, kiitos tiedosta! :) Lisään sen piakkoin blogiini.

   Poista
 2. Kaunis myssy!

  Minulle tuli uutta motivaatiota sytomyssyjen tekoon, kun tapasin hiljattain nuoren syöpäsairaan, jolla ei ole enää paranemismahdollisuutta. Hän oli myöskin jäänyt Oysissa ilman myssyä, kun ne olivat juuri silloin loppuneet, kun hän olisi myssyä kaivannut. Hän on nyt jo saanut hiuksensa takaisin, muuten olisin virkannut hänelle myssyn samantien. Mutta lisää myssyjä teen koko ajan, jotta Oysissa myssyt riittäisi. Nytkin on yksi myssy bloggaamatta, bloggaan sitten vähän useamman kerralla.

  Kyllä olette Seijasiskon kanssa pistäneet arvokkaan tempauksen pystyyn, kiitos kun jaksat jatkaa sitä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, kiitos sinulle antamastasi arvostuksesta työllemme! Se lämmittää mieltä ja antaa lisää jaksamista.

   Minäkin olen huomannut tuon saman, että henkilökohtainen kontakti syöpäpotilaaseen lisää motivaatiota myssyilyyn. Nytkin tämä esittelemäni myssy sai alkunsa heti, kun olin puhunut puhelimessa hyvän tuttavani kanssa, joka oli yhdeksän terveen vuoden jälkeen kuullut, että hänen syöpänsä oli uusinut. Todennäköisesti tulen tekemään hänelle aivan lähitulevaisuudessa myssyn/myssyjä.

   Poista
 3. Kaunis myssy! Tosi hyvä, kun tempaukset jatkuvat. myssyjä tarvitaan.

  vielä kolme päivää töissä ja sitten Lapin hangille. Bussi starttaa lauantai-aamuna klo 5.30!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso gnu, mukavaa matkaan tänne Lappiin! :) Mutta on teillä istumista ennen kuin pääsette perille.

   Poista
 4. Myssyjä voi toimittaa myös LankaMatkaan, os. Puijonkatu 13 (www.lankamatka.com lisää tietoja ko. kaupasta). Minä olen kyllä neulonut KYSille myssyjä muustakin kuin puuvillasta, esim. bambusta ja erilaisista sekoitteista ja nyt on puikoilla maitokuitua. Luulisin, että KYSissäkin oleellisinta on se, että myssy on kutittamaton ja hiostamaton. KYSin syöpäosastolle kelpaavat myös väljävartiset villasukat.

  Mulla on täällä sellainen myssyputki päällä, että muuta ei malttaisi tehdäkään :-D. Kiva kun on vihdoin virallisiakin jakelukanavia täällä PSSHP:n alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, kiitos tuosta tiedosta! Teinkin jo postauksen, jossa käytin sitä. Kyllä minäkin uskon, että entisin materiaalivalinnoin voidaan myssyjä tehdä. Saajahan sen sitten valitsee, minkä itselle haluaa, toiset haluaa toisenlaista.

   Poista
 5. Kaunis myssy!
  Huomenna kaivan minäkin puuvillalankani esiin ja aloitan myssyjen teon. Kauan on ollut to do listalla, mutta nyt härkää sarvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpura, onpa mukava, kun sinäkin tartut myssyntekoon! :)

   Poista
 6. Kiva myssy; täytyy kokeilla myssyjen kuvaamista lautasten päällä, jos ei satu sopivaa Ikea-kulhoa olevan saatavilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, tuo lautasen päällä kuvaaminen kyllä toimii! :)

   Poista
 7. Mukavia sytomyssyuutisia.:)Nätti myssy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, mukavia uutisia on tullut lisääkin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.