Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Vihdoinkin sain tehtyä

Vihdoinkin sain tehtyä myssyn, jota olen jo pari kuukautta aikonut, nimittäin The Lankakauppias Susun kehittämän hulvattoman hauskan röyhelösytomyssyn, josta Susu kertoo täällä.  Minusta Susun tekemä myssy oli niin hauska, että heti halusin tehdä itsekin sellaisen.  Siis aloin kerjätä heti ohjetta ja tovin harkittuaan Susu sen kirjoittikin ja julkaisi blogissaan täällä.  Kiitos Susu!


Mutta ei tästä minulla tullut ollenkaan niin hauska kuin Susulla, olen hiukan pettynyt.  Tämä muistuttaa minusta lähinnä niitä 1700-luvun naisten pitsiröyhelöisiä yömyssyjä, joita ollaan elokuvissa nähty.  Mutta hassu tämä on, monet naurut tämän takia on jo naurettu.  Ja uskon niitä lisääkin saatavan, niitä nauruja nimittäin.


Tässä myssyni kattilan päällä, johon se pääsi suoraan lankojen päättelyn jälkeen. (Vaunulla ollaan enkä täällä ala höyryttämään.)  

Syy siihen, ettei myssyni ole yhtä hauskan näköinen kuin esikuvansa, on mielestäni tuossa frillalangassa, sillä se on liian pehmeä lerppu ja ehkä liian leveäkin.  Frillan poimut olisivat paremmin esillä, jos lanka olisi hiukan ryhdikkäämpää.  Mutta enpä moista ymmärtänyt ottaa huomioon lankaa ostaessani.  Olin vain hyvilläni, kun vähällä vaivalla markettireissulla löysin Novitan Frilla-lankaa. Ja ostin mokomaa vielä useamman kerän eri värejä, kun ajattelin tekeväni monta, monta kivaa sytomyssyä.  Ja nyt minulla on siis tarpeettomia lankoja, kun ei tällaisia kannata enempää tehdä.  Jospa vanha sanonta "aika tavaran kaupittee" pitäisi nytkin paikkansa.

Frilla-langan lisäksi käytin myssyssä Novitan Tenneseetä.  Silmukoita oli 96 ja puikot 3.5 mm:n pyörö ja sukkikset, ja niillä sain omaan päähäni sopivan koon.  Langanmenekin lisään tähän myöhemmin, kun kotona tämän punnitsen.

Jos jota kuta kiinnostaa myssyn kohtalo, voin kertoa käyttäväni tätä todennäköisesti itse mökillä saunanlämmityksessä ja muissa vastaavissa pihahommissa koleina päivinä.  Aluksi kyllä meinasin purkaa koko hökötyksen.


Ihanaa keväistä viikonloppua kaikille!




33 kommenttia:

  1. Iloinen myssy! Elämässä pitää pitää välillä hauskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pia, olen aivan samaa mieltä, että elämässä pitää olla haukojakin asioita. ;)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rrillalankaa on kahdenlaista verkkomaista ja nauhamaista. Niistä tulee ihan erinäköiset huivitkin. Muistan nähneeni sun blogissa joskun huivin Sirdarin Salsasta . Minä käytin tässä mallissa sitä lankaa.

      Poista
    2. Seijasisko, yhden frillahuivin olen tehnyt viime kesänä, mutta silloinkaan en paneutunut lankavalintaan vaan ostin vain, kun lanka sattui kohdalle. Pitänee ruveta tarkemmin katsomaan, mitä ostaa.

      Poista
  3. Ehkä tuo myssy viehättäisi enemmän jos se olisi värikäs?

    Käyhän blogissani lukemassa uusin päivitys ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mrs. Marple, voipa olla että otan uusiksi jostain värikkäämmästä langasta! ;D

      Poista
  4. Hauska myssy! Jos myssy antaa aiheet moneen nauruun, niin onhan se yhden tärkeän tehtävän suorittanut. Naurunaiheita ei ole elämässä koskaan liikaa. Tee myssyyn vaikka värikäs röyhelökukka, niin johan tulee väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anttuuna, samanlaisia aatoksia on minullakin ollut. Ajattelin myös, että sytomyssynä tämä voisi palvella niinkin, että valitsijat voisivat sovitella tätä ja nauraa sille. Olen kuullut, että ihmiset sytomyssyä valitessaan sovittelevat monia ja nauravat paljon, ainakin jotkut.

      Poista
  5. Hauska ja entisaikainen yömyssy tulee tosiaan tuosta mieleen. Aika tavaraa kaupittelee tosiaan. Minua ei nuo Frillahuivit ole ollenkaan miellyttäneet, mutta Tampereen messuilla näitä lankoja ja niiden neulomista nähtyäni ajattelin että saattaisin juuri ja juuri neuloa tuollaista esim johonkin hihojen suihin ja puseron/takin helmaan. Nyt blokkaustasi lukiessani tuli mieleeni, että miltähän näyttäisi jos Frillalangasta neuloisi lapsella Frilla hameen? Väliin tarvittaisiin toki suoria osuuksia, mutta muutama Frillakerros sopivin välimatkoin. Saattaisi siinä olla jokin pikkuneiti hienohelma onnelinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Megi, minä en myöskään ole ollut innostunut frillahuiveista, mutta siihen Susun tekemään myssyyn hurahdin kertaheitolla. Minä muuten suunnittelin tuota tehdessäni, että pikkutytölle voisi tehdä frillahelmaisen tunikan, mutta hamekin olis tosi makee tytöistä varmaan. Ehkä kevään mittaan jotain sellaista pääsee puikoilleni, kun suvussa on kolme alle 5v-neitoa.

      Poista
  6. Kieltämättä hauska myssy ja varmasti herättää huomiota :) Ehdottomasti laitat sen ainakin vappuna päähän kaupungille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, tuo vappuhattu onkin harkittava käyttöidea tälle "hatulle"! ;DD

      Poista
  7. Hauska myssy.
    Näin tuo alkuperäisen myssyn livenä muutama viikko sitten, sekin oli tosi ...hassu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TeSa, minustakin olis hauska nähdä se alkuperäinen livenä! ;)

      Poista
  8. *On mulla hauska täti, tuo täti Moonika. Kun täti menee torille, on näky komea..* tuo laulu tuli ensimmäisenä mieleen hatustasi :) Hauska hattu!!
    Asiasta toiseen; laitoin sulle sähköpostia, ei mene perille, pomppaa takaisin...olis asiaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eevamummo, tämä täti Moonika laittoi sinulle heti s-postia. :)

      Poista
  9. Pieni talo preerialla mulle tuli hatusta ensinnä mieleen. Tuo näyttää sellaiselta, ettei aurinko naamaan pääse paistamaan, sopii suojaksi kesäpäivän touhuihin. Vois tuosta tulla enskesän hittihattu! Meillä paistaa tänään aurinko niin keväisesti, eilen kun piti kuvata oli harmaata ja synkkää ja ulkona on tietenkin jokapuolella niin liukasta. Aurinkoisia kevätpäiviä Teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mammutti, wau oikein kesän hittihatuksi tätä povaat! ;DD

      Täälläkin paistaa taas aurinko, vaikka eilen satoi lunta koko päivän. Aurinkoista säätä ja vähemmän liukkautta sinne teille!

      Poista
  10. No tuolla saat ainakin iloisia ilmeitä kanssaihmisiltä, vaikkapa sitten vappuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auli, iloisia ja kummastuneitakin ilmeitä varmaan saan, jos tämä päässä lähden vappuna kaduille. Iloisia kommentteja olen ainakin saanut. ;)

      Poista
  11. Hattusi sai ainakin minut hyvälle tuulelle heti aamusta:D Sain lahjaksi Frilla-lankaa ja tein siitä huivin parissa illalla, jotta lahjan antaja näkee sen valmiina. Itse en sitä halunnut, mutta onneksi se meni kaupaksi viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, Kiva kuulla, että hattu sai hyvälle tuulelle! ;) Mielestäni sen tehtävä onkin saada ihmiset hyvälle tuulelle.

      Poista
  12. Tää on kikattanu täällä jo tovin! Yhtä hassun näköinen hattu ku se alkuperäinenkin. Vedet silmissä sitäkin on naurettu monet kerrat... Ja hauskaahan pitää olla eiks nii?
    Frillaa vois laitella vaikka johonkin pikkutytön mekonhelmaan tai puseron pääntelle tai kesätopin hihansuihin... Blogikuvaaja sanoi mun viimeisestä huivistani et näyttää ihan vappuserpentiiniltä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, sainpa minäkin taas makoisat naurut tämän myssyn merkeissä, kun kommenttisi luin. ;D Siis eihän kommentissa mitään nauramista ole, mutta kaikki ne tähän myssyyn liittyvät naurunaiheet nousi taas pintaan. Niitä taitaa riittää meillä kummallakin. Ja totta turiset, että hauskaa pitää olla ja sitä pitää pyrkiä järjestämäänkin. Tuo vappuserpentiini on kyllä mainio juttu! Terveiset vain hovikuvaajallesi! :)
      Minäkin olen miettinyt, että voisin kokeilla pikkutytön frillahelmaisen tunikan tai hameen tekoa.

      Poista
  13. Hei, olen nyt jättänyt työpaikan pöydälle myös tästä hienosta kampanjasta tietoa, joten jospa Pudasjärveltä tulisi meiltä pian myssyjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttökuitenkin, hienoa, saadaan OYS:aan myssyjä sieltäkin!
      Sinulla on muuten hauska nimimerkki, tykkään. :)

      Poista
    2. Tyttökuitenkin, hoksasin juuri, että voidaanhan sieltä tietenkin toimittaa myssyjä johonkin muuallekin kuin oman alueen OYS:aan. Se on ihan luvallista.

      Poista
  14. Oys on lähimpänä meitä, joten suunta on sinne ihan selvä. Löysin tämän facebookin kautta ja voi että tympäisi kun ei aiemmin ole sattunut silmään tämä :) Mutta...parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Täällä on tehty vauvoille sukkia ym. joten jospa tästäkin tulisi innostus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttökuitenkin, tuo OYS:n läheisyys saikin minut olettamaan, että sinne teidän myssyt päätyvät. Äläkä sure, hyvin vielä ehtivät myssynne mukaan, tarvitsijoita riittää, valitettavasti. Teettekö sikäläisille vauvoille sukkia vai mihin? Minä olen tehnyt jonkin verran sukkia ja myssyjä OYS:n keskolaan. Jämälankoja saa käytettyä hyödyksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.