Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Sytomyssykeräyksistä

 Sytomyssykeräykset jatkuvat monella alueella.  Onpa uusiakin keräyksiä suunnitteilla.  Tähän postaukseen olen pyrkinyt keräämään tuoreimmat tiedot, mutta jos huomaat antamissani tiedoissa virheitä tai puutteita, kerrothan siitä minulle, että voin korjata.   Kiitos!   

Jatkossa nämä tiedot löytyvät tuosta Lankapirtin yläpuolelta Sytomyssyily-sivulta.  (En ole vielä keksinyt, miten sen saisi näkymään paremmin, vaikkapa lihavoituna tai suuremmalla fontilla.  Apuja otan mielelläni vastaan, kiitos!)


 

Mikä on sytomyssy?

Se on lahja syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle ihmiselle  (naiset, miehet, lapset).  Myssyjä on lahjoitettu ja lahjoitetaan edelleen hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka jakavat myssyt edelleen myssyjä tarvitseville henkilöille.  Itse sairauttahan myssy ei paranna, mutta se voi olla suuri ilo ja helpotus ikävää sairautta ja kovia hoitoja kokevalle ihmiselle.

Sytomyssy voi olla malliltaan ja väriltään millainen tahansa. On vain hyvä, jos tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija löytäisi mieleisensä. Voi siis tehdä myssyjä naisille, miehille, nuorille ja lapsille.  Niitä voi tehdä neulomalla, virkkaamalla tai vaikka ompelemalla.  Ratkaisevinta on materiaali, sillä myssy ei saa kutitta, hiostaa eikä mitenkään ärsyttää herkkä ihoa.  Tärkeää on myös, että myssy kestää hyvin pesua. Monet luonnonkuidut esim. puuvilla, bambu ja merinovilla ovat tällaisia. 

Mikäli kaipaat idea myssyn malliin, löydät niitä esimerkiksi Seijasiskon käsityöblogista täältä.  Siellä on linkkejä moniin sytomyssyksi soveltuviin myssyohjeisiin.  Sairaaloista on kerrottu meille, että niissä kaivataan  miehillekin soveltuvia myssymalleja. Tähän mennessä lahjoitetut ovat olleet pääasiassa paremmin naisille soveltuvia myssyjä. 

Mukaan halukkaan ei tarvitse ilmottautua minnekään vaan riittää, että tekee myssyn/myssyjä ja toimittaa sen haluamaansa sairaalaan.

 

Mihin myssyjä voi toimittaa?

Tietojeni mukaan useimmat hoitoja antavat sairaalat ottavat hyvin mielellään vastaan myssyjä.  Niitä kaipaavat niin potilaat kuin hoitajatkin, kun ne loppuvat. Kaikkiin sairaaloihin ei kuitenkaan ole järjestetty keräystä.  Tähän olen koonnut ne sairaalat, joihin tiedän nyt olevan keräyksen käynnissä tai on jatkuva keräys.  Nimeä klikkaamalla pääset lukemaan tietoja keräyksestä.

* Etelä-Karjalan kampanja
* OYS:n alueen keräys, Matleena 
* Seinäjoen kampanja,  Malli 
* Seinäjoen keräys, Kardemumma 
* Uusimaa, sytomyssyt 2012 HUS
* Vaasan kampanja 
* Varsinais-Suomen kampanja Olen ilokseni kuullut, että myös Kuopion Keskussairaalaan on kerätty myssyjä ja kerätään parhaillaankin. Siitä kertoi Jaana blogissaan Kättentöitä.  Jaana on luvannut myös toimittaa minulle tarkempaa tietoa toimitusosoitteista, mihin KYSaan tarkoitetut myssyt voi toimittaa.  Lisään tiedot tännekin, kunhan saan ne.

Mikäli haluat ryhtyä järjestämään keräystä johonkin muuhun sairaalaan ja kaipaat ehkä neuvoja alkuun pääsyssä, neuvon sinua mielelläni.  Minuun saa yhteyden s-postilla, osoitteeni on oikeasssa sivupalkissa esittelyn lopussa.


Päättyneitä keräyksiä:

 * Etelä-Savon kampanja (linkki poistettu haittaohjelman takia 10.2. 14)
* Kanta-Hämeen kampanja
* Kymenlaakson alueen kampanja  


 

7 kommenttia:

 1. Onnea uudistuneelle blogille. Minäkin oon miettiny miten saisin näkyvämmin sytomyssyt esille. Teen ainakin kunhan ehdin omaan blogiin tuoreemman postauksen kuin tuo linkki sytomyssyilystä ja editoin sitä sitten jatkossa tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentin kellonaika on väärä eli nyt on 11.3.kello 02.40PM .PM= iltapäivä/ilta ja AM aamuyö/aamu/aamupäivä.

   Ajan voi muuttaa oikeaksi seuraavasti Asetukset/ Muotoilu / Aikavyöhykeen, josta valitse
   (GMT+ 02:00)Helsinki Lopuksi: Tallenna Asetukset

   Poista
  2. Minä olin miettinyt sytomyssyjen esiin saamista pitkään. Nyt on varmaan parempi, mutta vieläkin on kehittämisen varaa. Ainahan sitä kehittämistä taitaa olla.

   Olen huomannut tuon kelloaikavirheen ja yrittänyt korjata sitä jo aiemminkin juuri neuvomallasi tavalla, mutta ei vain ole muuttunut miksikään. Muotoilun Oletuksissa aika on OK, samoin aikavyöhyke, mutta täällä näkyy väärin.

   Poista
 2. Vein ison kassillisen myssyjä (en muista enää lukumäärää) Pohjois-Karjalan keskussairaalaan Joensuuhun helmikuussa. Käsityökahvilan naiset Lieksassa ahkeroivat Ystävänpäivään mennessä monenvärisiä myssyjä. Lasten koot jaetaan sairaalan tavalliselle lastenosastolle ilahduttamaan pitkäaikaispotilaita. Lasten syöpähoitoja ei anneta Joensuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirle, kiva kuulla että sielläkin on myssyily jatkunut ainakin jossain määrin. Onko siellä nyt menossa varsinaista keräystä vai oliko tuo käsityökahvilan kassillinen vain tilapäistä toimintaa?

   Poista
  2. Niin, tämä oli ihan vaan käsityökahvilan tempaus. Sanoivat osastolla, että myssyjä on vielä paljon jakamatta. Meillä on kehitteillä jotain muuta syöpähoitoja saaville, mutta siitä ehkä tuonnempana...

   Poista
  3. OK, enpä mainosta sitten teidän kampanjaa. Jään kuulolle, mitä keksitte. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.