Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

NewfoundlandilaisiaParit lapaset olen tikuttanut loppuviikon aikana. Olen siis ollut taas ahkera! ;DD Niin tai näin,
mutta näitä oli niin mukava tehdä, että enpä meinannut malttaa käsistäni laskea koko aikana. Näihin päätyi se ostamani Puro-lanka, josta suunnittelin tekeväni huovutettuja lapasia. Mutta kun tutkailin toisten kokemuksia Puron huovuttamisesta ja sain tietää, että on ainakin joillakin se on huopunut samanlaiseksi kovaksi kuin Huopanen, niin minun oli helppo muuttaa suunnitelmaani. Eihän siitä ole montakaan päivää, kun päätin, etten enää Huopasta huovuta. Ja nyt lasken Puronkin samaan kastiin, lienenkö sitten ennakkoluuloinen.

Tällaisia ihanuuksia tein. Malli kolahti minuun jo vuosi sitten, kun Sanna esitteli tekemänsä lapaset. Siitä asti nämä ovat olleet tehtävien listallani. Alemmissa kuvissa värit ovat lähenpänä oikeaa kuin tässä ensimmäisessä.Malli Newfoundland Mitts
Lanka Novitan Puro väri Ruska ja 7veljestä tummanharmaa, joita kului yhteensä 65 g

Koko pieneen naisen tai teinin käteen (kämmenosan korkeus 5 kuviokertaa)

Puikot 3.5 mm
Silmukoita Resorissa 36, kämmenosassa 42 ja peukalossa 17
Ja tässä toiseksi valmistuneet hiukan isommat lapaset. Näissä silmukoita resorissa 40, kämmenosassa 48 ja peukalossa 18. Korkeutta kämmenosassa 5 1/2 kuvioa. Lankaa kului yhteensä 75 g.Purosta aloitin kaksi kerää, joissa värit näyttivät olevan lähellä toisiaan. Siis toisesta kerästä ekaan lapaseen ja toisesta sitten seuraavaan. Ja aika mukavasti lapasten värit asettuivat. Tarkoituskaan ei ollut saada aivan symmetrisiä värejä näihin. Toisen parin lapasiin sitten vain jatkoin Puroa siitä, mihin ensimmäisissä oli jäänyt. En siis ollenkaan pätkinyt lankaa enkä muutenkaan pyrkinyt säätämään värejä. Ja niissä kahdessa kerässä on lankaa vielä n. 40 g, joten kenties tikuttelen vielä kolmannetkin newfoundlanilaiset lapaset.


Malli on minusta kaunis ja siihen sopivat Puron tyyppiset langat hyvin. Tykkään mallista entistä enemmän nyt tehtyäni itse nämä. Neulos vetää hieman kasaan nostettujen silmukoiden takia ja se tekee lapasista paksummat ja ainakin lämpimämmän tuntuiset kuin tavalliset yksinkertaiset lapaset. Tämä malli ei ole mielestäni varsinainen kirjoneulelapanen, kun molemmilla väreillä kudotaan vuorokerroksin (siis 5 ja 2 kerrosta).Mainittakoon lopuksi vielä, että seurasin paljonko kuluu aikaa yhden lapasen tekemiseen ja sitä kului langanpäättelyineen n. kolme tuntia. Siis neljä lapasta ja 12 tuntia. Ja nyt vielä vien nämä näytille Lapaskuuhun. Vielä viho viimeiseksi moitin Bloggeria, joka ei oikein suostunut yhteistyöhön minun kanssani tänään, mokomakin. Pääsi minulta tämän kanssa ruma sanakin, mitä ei yleensä tapahdu. Mutta olkoon nyt näin!


26 kommenttia:

 1. Kauniita ovat. Värit sointuvat hyvin yhteen ja Puron vaihtuvat värit elävöittävät lapasia kauniisti.

  VastaaPoista
 2. Tuttu malli minullekin, mutta sinäpä olet saanut Puron kanssa lapaset hehkumaan! Taidanpa napata idean omiin versioihini, kiitos kuvista :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniit lapaset. Täytyy melkein itsekin nuo tehdä, lanka vain kaupassa vielä...

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset! Harmaa väri rauhoittaa mukavasti tuota Puron värimaailmaa, mutta toisaalta myös korostaa noita värejä.

  VastaaPoista
 5. Ihanat lapaset. Kuvio kaunis samoin lanka. Lämpimän näköiset. Nyt alkoi himottaa lapasten tekeminen :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit lapaset. Pitäisiköhän tehdä tuollaiset? Puroa on kotona ja Seiska veikkaa.
  No. kun nämä työkiireet helpottavat...

  VastaaPoista
 7. oho..täällähän on urakoitu oikein olan takaa hienoja lapasia lapaskuuhun! Kotona ollaan -hyvin meni -hengissä selvisin vaikka olinkin vähällä kuolla jäämällä ratikan alle.;) Mahtavat messut-ei kyllä ehtiny kaikkea kunnolla kattoon vaikka oltiin paikan pääaä kuusi tuntia!

  VastaaPoista
 8. Kauniit lapaset:) Tyttö kävi tänään kotona ja oli vailla kädenlämmittimiä...Arvaa kenen mallilla neulotut tuplalapaset lähti tytön matkaan?:DDD Puikoille täytyy laittaa heti/nyt toiset tuplalapaset.Minäkään en tykkää huopasesta huovutettuna, huovutettuna niin epätasainen bucleemainen pinta.

  Minulla tämä flunssa syvenee:( On ihan sitä kausiflunssaa.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. mä oon näitä kattonut Sillä Silmällä jo vaikka kuinka kauan, luulen että puro ja veikka vois olla sopiva yhdistelmä mullekin! Tosi kauniita. :)

  VastaaPoista
 10. Voi sun lapaset, ihania!
  Tuosta Newfounlandista tulee heti koira mieleen...
  Ei ole Huopanen huovutukseen sopivaa, jos kaunista jälkeä haluaa. Puroa en ole kokeillut edes, ennakkoluulot heräs kaupassa ensimmästä kerää tunnustellessa syksyllä.
  Nyt sitten on viikonloppu ohi ja seuraava pian ovella...
  Hyvää viikonalkua!
  P.S. Meillä tihkuttaa vettä ja 5 astetta plussalla ollaan.

  VastaaPoista
 11. Komeita rasoja! Malli on tuttu. Tein rasakilpailuun kesällä 08 ruskeasta Sisusta ja oranssikirjavasta Fabelista yhdet. Raati valitsi kilpailuun dominolapaset ja nämä ilmeisesti myytiin heti. Kuvata en muistanut.

  VastaaPoista
 12. Heidi: Niin minustakin! :)

  Pirle: Kiva päästä sitten näkemään sinun versiosi mallista! ;)

  Mari: Kiitos! :)

  Kangaskasa: Kiitos! :)

  Kati: Sitten vain kaupan kautta puikkoihin! :)

  Tess: Olen näihin oikein tyytyväinen! :)

  Quickstep: Sitten ei muuta kuin puikkoihin ja lapasia niille! ;)

  Iso gnu: Tekaisehan sinäkin! Pääsen ihailemaan sinunkin versiotasi mallista. ;)

  Seijasisko: Hui kamala, ratikan alle meinasit jäädä. :( No onneksi vain meinasit. :)
  Kuusi tuntia messuillen on kyllä raskasta, mutta ei siinä edes kaikkea kiinnostavaa ehdi nähdä.

  Villa Lankala: Kiva kuulla, että tuplat pääsivät jo tyttäresi kätösiä lämmittämään! :)

  Mutta se kuulostaa pahalta, ettei flunssasi oikein parane. :( Vaikka onkin vain kausiflunssaa, ei sitäkään pidä vähätellä. Jokos olet käynyt lääkäriä puhuttelemassa?

  Mukavaa viikkoa sinullekin!

  Marjut: Kiitos! :)

  Tui: Ainakin minusta nämä 7veikka ja Puro toimivat tässä hyvin yhteen! :) Käyttökokemuksiahan ei vielä ole.

  Mammutti: Minullakin oli jotain kammoa Puroa kohtaan aiemmin, mutta nyt vain päätin kokeilla. Tehdessä oli ihan mukavan tuntuinen, mutta lapasten käyttökokemusta ei vielä tietenkään ole. Pitäisiköhän ottaa yhdet itselle testikäyttöön. ;D

  Hyvää viikkoa sinullekin! Meilläkin samanmoinen sää, asteita +2, lumet melkein häipyneet taas.

  VastaaPoista
 13. Heleena: Varmaan kauniit oli ne sinunkin tekemät, harmi ettei ole kuvaa. Minä kyllä innostuin mallista niin, että näitä tulee varmaan tehtyä lisää ihan lähiaikoinakin. Nyt vain piti panna toteutukseen eräs sukkatoive tulevaa Kaisan päivää varten. ;)

  VastaaPoista
 14. Kivannäköiset lapaset. Nopsaan olet lapasen neulonut. :)

  VastaaPoista
 15. Kauniit ovat! Minun purokeräni(vain yksi)odottaa vielä puikoille pääsyä. Puro tosiaan huopuu aika kovaksi.Itse en ole kylläkään kokeillut,mutta tuloksen olen nähnyt. Tykkään,että huovutetut lapaset pitää olla pehmeät,ei kivikovat!
  Yes,kohta lapaset puikoille!Siis,ehkä loppuviikosta!
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 16. Vallan ihanaiset ovat, silmä suorastaan lepää niiden kauniin hehkuvaisissa väreissä! =)

  VastaaPoista
 17. Lapseni saivat mummonsa kutomina ennen tälläisiä lapasia. Itse en mallia ole kokeillut neuloa. Upeasti sopii Puron värimaailma tähän malliin. Mites sen paremmin sanot; Kauniita ovat.

  VastaaPoista
 18. Tupuna: Kiitos! :)

  Irina: Niin minustakin huovutettujen lapasten pitää olla pehmeät! Johtuu ehkä siitä, että on joskus tottunut lovikkaisiin ja tuntuvat oikeiilta huovutuksilta. ;)

  Kiva, että sinäkin pääset pian lapsteluun mukaan. :)

  Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

  San Florencia: Kiitos! :)

  Mamma Myy: Kiitos! Tämä on kiva malli tehdä, ehkä joskus kokeilet sinäkin. :)

  VastaaPoista
 19. Heippa
  Nätit ovat nuo sinun lapaset. Tuolla tavalla neulottuja näkee aina siellä täällä. Tehdäänkö se niin , että harmaassa nurin ja purossa oikein. Kuinka monta nurjaa kerrosta tuossa välissä on?
  Muuten ihan pian ovat toiset vauvan ontelolapaset valmiit, olisivat jo, jos ei tämä ilta olisi mennyt tämän tietokoneen kanssa räpeltämiseen. Laitan ne vain lapaskuuhun.

  VastaaPoista
 20. Onpa nätit lapaset. Mulla on ollut kans tuota puroa kohtaan jotakin, kun olen monesti sitä käsissäni pyöritellyt, mutta mukaan se ei ole vielä lähtenyt!
  Malli on niin kivan näköinen että nappaan sen nyt korvan taakse seuraavaa lapaskuuta varten! Saa nähdä muistanko! ;-D

  VastaaPoista
 21. Leena: Ai viekö se tietsikka sinutkin joskus mennessään! ;DD Kovin tutulta kuulostaa! ;D

  Juu harmaalla kaksi kerrosta nurin ja Purolla viisi kerrosta oikein. :)

  Marleena: Saattaapa olla, että minulla näitä tulee tehtyä enempikin, niin mukavalta tämä malli minusta tuntuu. Joten ehkä muistat mallin, kun aina näet niitä täällä valmistuneen! ;DD Nyt muuten kolmannet kohta valmiit. ;)

  VastaaPoista
 22. Kauniita lapasia! Muhun kyllä kolahti tuo ajatus kirjoneuleesta joka ei olekaan kirjoneuletta. Korvan taa laitan:-)

  VastaaPoista
 23. Susu: Ja minäpä jään odottamaan, milloin otat sen sieltä korvan takaa toteutukseen! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.