Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 7. marraskuuta 2009

Jokohan talvi saapuu

Talviselta alkaa näyttää taas täälläkin. Jo pariin otteeseenhan meillä on ollut tänä syksynä maa valkoisena, mutta lumi on aina aulanut pois. Yöllä jo oli tullut ohut kerros ja nyt taas satelee hiljalleen. Sellaisia ihania keveitä ja leijailevia hiutaleita.


Jokohan tämä on nyt se pysyvä lumi.


Leivinuuniin tein tulen ja tuossa sen rätinää olen kuunnellut istuessani ja kutoessani. Radionkin suljin kuullakseni tulen huminankin uunista.

Tällainen mytty on minulla puikoilla. Kuka arvaa, mitä tästä mahtaa olla tulossa! Lanka hyppäsi puikoille aivan pyytämättä ja odottamatta, kun eilen inventoin ja järjestelin lankavarastoani.

Tällaisissa tunnelmissa täällä Lankapirtissä tänään. Kaikille toivottelen hyvää viikonloppua ja isille hyvää isäinpäivää! Olkaa tytöt kaikille isille kilttejä!12 kommenttia:

 1. Minä kävin juuri kävelemässä ja oli tosiaan niin kaunista kun lunta leijaili hiljalleen.

  Olisikohan tulossa Baktus. :)

  VastaaPoista
 2. Oiskohan se Baktus-huivi?
  Miten ne näkyy pimeässä tai siis valonkajossa nuo nauhasta virkatut heijastimet? Minullakin on kyseistä nauhaa ostettuna käsityömessuilta, tosin yksi pieni nöttönen, siitä ei paljon mitään virkkailla.

  VastaaPoista
 3. Puikolla jotain kivaa. Uunissa ikiaikainen liekkien maaginen tanssi.
  Kaksinkertaista lapasta sunnittelin tehdä. Olen kerrokset tehnyt erillään aiemmin, hmm ja ilman kuviota. Ohjeesi lapanen on siis kääntölapanen. Entä jos neulon päällispuolelta ja kaiken oikein. Silloin sisäpuoli on nurjaa, nopeutuuko työ ????
  Taidan aloittaa harjoittelun, pikku hjärtan saa ehkä villajakun tuolla tekniikalla.

  VastaaPoista
 4. Baktusta minäkin veikkaisin...
  Ihana tuo leivinuunisi, minulla takka lämpiää tuossa vieressäni. Kyllä oikea tuli on aina kaunista katsottavaa. Takka lämpiää meillä päivittäin syksystä kevääseen, leivinuunia ei ole. Leivinuunista tuli mieleeni, että sian ihan Karjalasta alunperin tulleen leivänjuuren, nyt kynnys korkealla kokeilla, tuntuu niin arvokkaalta.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Voi kunpa minullakin olisi tuommoinen leivinuuni, johon saisi oikean tulen. Sähköuunin lämmityksessä ei juuri hohtoa ole. Täytyy tyytyä haaveilemaan tuon sinun kuvasi ääressä, sekin lämmittää :)

  VastaaPoista
 6. Yllättäen meillä oli aamulla ainakin 20 senttiä lunta, märkää ja raskasta.
  Kävin kolaamassa, vaikka sulaahan se.
  Veikkaan että Baktusta tulee ;)

  VastaaPoista
 7. Baktusta miekin olisin ehdottanut.
  Talvista on Etelä-Karjalasskin.

  VastaaPoista
 8. Onneksi satoi vain ohut kevyt lumikerros, ilma oli mukavan raikas kun kävin kävelemässä. Ihan talvea en kyllä vielä toivo, tämmönen plusmiinusnollakeli on musta ihan sopiva. ;o)

  Minäkin viikolla lämmitin leivinuunin pitkästä aikaa, kun mies oli reissussa. Pääsi siinä muutama kyynel ja ärräpää, kun ei meinannut millään syttyä.. ;oP

  VastaaPoista
 9. Minä en osaa veikata mitään, mitä puikoillasi on tulossa. Tänään käväisit mielessäni, kun olin poikien kanssa bussissa ja pysäkkinäyttötaulusta olin lukevani "Lankapirtti" ja hetken mietin, että jaa, täälläkös se Matleena asuu... (oltiin jossain Pateniemessä päin), kunnes tarkistin lukemani, ja siinä lukikin "Honkapirtti". ;) Niin ne silmät välillä tekee tepposia. ;)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa ja isänpäivää sinnekin! :)

  VastaaPoista
 10. Villikissa: Oikein arvasit, Baktushan siinä on tulossa! ;)

  Pirena: Kyllä, kyllä, Baktus!
  Minä virkkasin ne heijastimet heijastinlangasta, en nauhasta, mutta näkyy nämä niin kuin siitä nauhastakin tehdyt jutut. Sitä en kyllä tiedä, riittääkö ainoaksi heijastimeksi. Minä olen sitä nauhaa laittanut joskus lapsen myssyn tupsuun villalangan joukkoon. Ja hyvin tuntui näkyvän siinäkin.

  Salomea: Niin kääntölapaseksikin noita "tupliani" voi sanoa. Tuollaistapa en ole hoksannut kokeilla, että tekisi molemmat puolet oikein silmukoin! ;D Joskus pitänee kokeilla. Mielenkiinnolla jään odottamaan kokeilujakkuasi. :)

  Mammutti: Sinäkin arvasit oikein! ;) Meillä on leivinuunin lisäksi varaava takka, mutta harvoin siinä tulee pidettyä tulta. Mutta leivinuunissa on tuli noin joka kolmas pv.
  Sinullahan on sitten hyvän leivän ainekseet koossa, kun alat lepiomaan. ;)

  Sude: Aito tuli lämmittää mukavasti vaikka vain nähtynä! ;)

  Heleena: Vähäksi jäi se eilinen lumisade täällä. Ja nyt on sekin vähä sulanut pois melkein kaikki. Niin ja baktus tuli! ;)

  Päivikki: Oikeassa olet, Baktus on kyseessä! :)

  Pirjo-Riitta: Toiveesi toteutui, ei tullut vielä talvi meille! ;D
  Meillä tuli syttyy helposti, kun on lastuja muutama laatikollinen sytöiksi. Ei tarvitse sadatella eikä muutenkaan tuhrata. On se sekin muuten koettu! ;D

  Mari: Voi kun hauska sattumus! ;DD Honakpirtti on muuten minulle lapsuudesta hyvinkin tuttu paikka. Minun tätini asui Patelassa ja paljon minäkin siellä aikaani vietin. Serkun mukana sitten pääsin milloin elokuviin, milloin muihin kulttuuririentoihin Honkapirtille. ;)

  VastaaPoista
 11. On jäänyt väliin tään postauksen lukeminen. Korjasin sen nyt! Hih!
  Tännekin tuli lumi, mutta ollut eilisestä plussaa yötä myöten, niin että pahalta lumitilanne näyttää! ;-D

  VastaaPoista
 12. Marleena: Meiltä tämän postauksenkin lumi suli melkein saman tien pois, ei enää seuraavana päivänä ollut juuri mitään jäljellä. :( Nyt siis maa taas paljaana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.