Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 30. marraskuuta 2009

Kämmekäskuuko?


Marraskuu ja sen myötä Lapaskuukin on päättymässä. Tänään olen ahkerasti tikutellut, että ehdin saada vielä yhden lisäparin Lapaskuuhun. Ja hyvin ehdin, ei mennyt edes viime tippaan. Olisihan tässä ollut vielä pari tuntia aikaa ennen kuun vaihtumista. Tänään olen kyllä ajatellut, että tämä minun Lapaskuun loppuosa olisi voitu nimetä kämmekäskuuksikin, vai mitä tuumaat! Neljät kämmekkäät olen viikon sisällä tehnyt. Mutta nyt ne riittävät toistaiseksi.Viime viikolla tekemistäni tuli toiset liian pienet (katso edellinen postaus tuossa alempana), niinpä ei muuta kuin tekemään uudet hiukan isommat. No susihan niistäkin tuli ja taas tekemään uudet ja paremmat. Viat huomasin vasta, kun olin jo langatkin päätellyt, joten en enää viitsinyt purkaakaan. Siinä syy moiseen tehtailuun.


Nämä siis valmistuivat eilen. Mallia otin Annikaisen kynsikkäistä niin peukalokiilaan kuin neulepintaankin. Muuten tein oman pään mukaan. Mallineule oli helppo muistaa ja kutominen sujui nopsaan. Ja kuten lopussa huomasin, liiankin nopsaan, ei tullut katsottua jälkeä. Olin siis tehnyt virheitä mallineuleessa. Ja kaiken lisäksi oli toisen kämmekkään alussa muutamia senttejä eri väristä. Kudoin kahdelta kerältä, jotka näyttivät samanvärisiltä, mutta taisipa kerillä olla eri värjäyserät. Lopputulos oli se, ettei näitä viitsi antaa kenellekään lahjaksi vaan jäävät omaan käyttöön.
Yön yli nukuttuani loin sitten tänään aamulla silmukat seuraavia kämmekkäitä varten toivoen, että nyt jo onnistuisin. Kuuluuhan vanha sanontakin, että kolmas kerta toden sanoo. Nyt aloitin uudelta kerältä ja malliksi valitsin Ruostekennot Ullasta. Tällä ohjeella olen tehnyt jo aiemmin tämän syksyn aikana kahdet kämmekkäät, joten mukavasti sujui tutun mallin tekeminen.

Molemmissa näissä käytin vanhaa kuinkahan vanhaa liekään Rondo Marimbaa, jota kului 45 g /kämmekkäät. Vielä lankaa jäi yksi korkkaamaton kerä ja pari nyssäkkää. Vielä saisi kämmekkäät! ;DD
Peukalokiilan tein molempiin Annikaisen näyttämän mallin mukaan. Ohje on peräisin kirjasta Villasta vilun varalle, Anjariitta Reimi-Orsa, 1969. Tuntuu kivalta tavalta ja tulen varmaan tekemään tällaisia vastakin.


Ensimmäisen kuvan värit taitavat olla lähinnä oikeaa ainakin tässä meidän näytöllä. Sellainen tumman luumun väri.Vettä sataa tätäkin kirjoittaessani. Vielä ei ole talveksi kääntynyt, vaikka lupaavastihan nuo sääennusteet sellaista puhuvat. Joka tapauksessa mukavaa käsityörikasta viikkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Nättejä kämmekkäitä ja malli kiiloineen on hieno!

  VastaaPoista
 2. Kauniit on taas kämmekkäät!
  Vettä täälläkin jaksaa sataa, huomiseksi uhkasivat pakkasta, vaan saapi nähdä..
  Kohta lähdetään lääkäriin taas tytön jalkaa näyttämään ja ison kassin lankoja ja puikkoja meinaan ottaa mukaan.
  Hyvää viikonalkua!

  VastaaPoista
 3. Hienot kämmekkäät, ei näy virheitä. Tykkään itse pitää kämmekkäitä hanskojen päällä.

  VastaaPoista
 4. Upeat kämmekäät. Kauniita kauniita ihania palmikoita. Näyttävät kämmekkäät istuvan hienosti. Kaunis väri.

  VastaaPoista
 5. Johan olet kämmekkäitä ja kynsikkäitä ( onko se sama asia?) tehnyt oikein urakalla.
  Nyt Lapaskuun jälkeen voi keskittyä taas johonkin muuhunkin kuin lapasiin.

  Täällä taas lumet vähenevät uhkaavasti. Osaa nurmikkoa vois vaikka haravoida taas! Tylsän tylsää.
  Meillä ei ole näkynyt tuollaista valoilmiötä kuin teillä tuossa vähän aiemmassa postauksessasi. Saas nähdä näkyykö ennen vuoden vaihdetta?? ;-D

  VastaaPoista
 6. Kauniita kammekoita.

  Muuten menis hyvin taalla, mutta Roistolle tuli Illalla mahatauti ja mulla tuli niin huoli yolla hanen kunnostaan etta soitin laakarille. Mo han on ollut viime yon sairaalassa tiputuksessa ja paassee pois tanaan neljan
  aikaan pois.Tulin just sairaalasta ja voi ok. Jos vointi sallii ajateltiin huomenna bussimatkailla Moganiin.

  VastaaPoista
 7. Kauniita ovat ja eikös vain olekin mukava tapa tehdä kiila. Teitkö ne lisäykset langankierrolla vai kuinka?

  Täälläkin vain sataa, sataa, satelee, sadepilvi matelee. Pöh.

  VastaaPoista
 8. Voikos käsitöistä sanoa että tuli "susi", jos ne ovat käyttökelpoiset ja kauniit? Hyvä mieli tuli ainakin tällä puolen ruutua kun kämmekkäitäsi katselin :)

  VastaaPoista
 9. Marjut: Kiitos! :)

  Mammutti: Toivottavasti langat riitti nyt lääkärireissun ajan! ;D Ja ennen kaikkea sdaittea apua ja tyttären jalka alkaa parata.

  Heleena: Minä olen käyttänyt vain sisällä, mutta pitääpä joskus kokeilla sinun tapaasikin! :)

  Quickstep: Kiitos! :)

  Marleena: Minusta kämmekkäissä ei ole sormia, mutta kynsikkäissä on vähän matkaa. Siis kynsikkäät ovat niin kuin puolisormikkaat! ;D Mutta en tiedä, onko se noin.

  Semmoinen valoilmiö voisi kyllä toistua vähän useammin. ;)

  Mari: Kiitos! :)

  Remez_90: Kiitos! :)

  Seijasisko: Toivottavasti Roisto voi jo hyvin ja pääsette huomenna Moganiin. Viehän terveisiä! ;D Hyvää loppulomaa!

  Annikainen: Tosi kiva Peukalokiila! Tein ensin kutomalla langan edellisen kerroksen silmukoiden välistä, tuli pienempi reikä, ja toisella kertaa tein langankierron ja tuli hiukan isompi reikä.

  Pirle: Niin, sehän vaatisi ihan filosofointia tuollainen ajatus! ;DD Kiva kuulla, että sait hyvän mielen Lankapirtistä!

  VastaaPoista
 10. Roisto voi ihan hyvin..nestehukka oli varmaan suurin vasymyksen ja pahanolon aigheuttaja.Taa ilamsto on selleinen etta pitaa vaam muistaa juoda tarpeeki. Huomenna mennaan Moganiin ja luultavimmin Torstaina kauneinta Kanariaa retkelle. Aurikomatkoille 10+ tahanastisesta .veivat suomalaisia lehtiakin Roistolle sairaalaan!

  VastaaPoista
 11. Kauniita nämätkin työsi. Taas mie suu pyöreenä ihmettelin sukkelia sormiasi.

  VastaaPoista
 12. Seijasisko: Kiva kuulla, että Roisto voi jo hyvin ja muutenkin matkanne sujuu mukavasti. :)

  MammaMyy: Kiitos! :) Ja mie ihmettelen huuli pyöreenä, että joku ihmettelee minun tuotosteni määrää. Tai onhan niitä lukumäärältään, mutta kun ovat kaikki niin pieniä, niin eihän niissä kovin kauaa mene. ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.