Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Irman perhoset ja muuneltu riks raks

Kolme sytomyssyä olen saanut valmiiksi, ensin perhosmyssyn ja sitten muunnelma Riks Raks'sta ja lopuksi perusmyssyn jämälangoista.

Idean tähän Irman perhosiksi nimeämääni myssyyn sain aikoinaan kotikuntani Asukastuvan käsityöpiirissä, kun Irma esitteli tekemäänsä myssyä ja antoi ohjeen perhosen tekoon. Olin nähnyt aiemmin vain kuvia samantapaisesta neuleesta, mutta vasta tämä omissa käsissä nähty myssy miellytti riittävästi silmääni ja sai minut matkimaan Irmaa. Pari myssyä (tämä, tämä) olen itse jo aiemmin tehnyt ja siinä samalla hiukan kehitellyt mallia.Irman perhoset sytomyssyksi
Lanka Drops Safran, jonka menekki 48 g
Silmukoita  ainaoikein aloituksessa 105, perhososuudessa 120
Puikot 2.5 ja 3 mm pyöröt ja 3 mm sukkikset.Aiemmissa myssyissä en ole ollut täysin tyytyväinen niiden päälaen kavennusosaan. Sitä pähkäilin nytkin ja kokeilin uutta tapaa. Nyt se näyttää tältä. Ensin tein kapeampia perhosia ja sitten kavensin sileää kutoen kahdeksassa kohtaa kuten yleensäkin teen.Mitäs tästä muuta kertoisin. No sen ainakin, että ohjeen kirjoittamista olen pähkäillyt, kun taisin sen jollekin luvatakin. Mutta itse ainakin tulen näitä tekemään lisää.Seuraavaksi valmistui muunnelmani Riks Raks Raitaa -myssystä
Langat ruskeaa Teeteen Hillaa, oranssia Novitan Cotton Softia ja keltaista nimetöntä puuvillalankaa, joiden menekki yhteensä 49 g
2.5 mm:n virkkuukoukulla virkkailin.

Päälaelta aloitin ja virkkasin pylväitä spiraalina kunnes aloitin raidat lehdessä ohjeen mukaan. Ihan kivalta näyttää tämäkin päälaki, vaikka poikkeaakin puolipylväin tehdystä myös ulkonäöltään. Puolipylväillähän tulee hiukan paksumpi ja tukevampi virkkausjälki kuin pylväillä.

Loppiaisen aattona valmistui perusraitamyssy omaan tapaani, koko n. 60 cm 
Langat ruskea teeteen Hilla, oranssi Novitan Cotton Soft ja vaaleampi oranssi nimetön puuvillalanka, joiden menekki oli yhteensä 39 g
silmukoita 120, puikot 2.5 ja 3 mmKamerani ei taaskaan suostunut tallentamaan värejä niin kuin minä ne näen. Tässäkin myssyyssä tuo vaalein lanka näyttää keltaiselta, mutta on oikeasti vaalea oranssi. Joulu on jo takana päin, minulla se päättyy viimeistään loppiaisena tai sitä seuraavana päivänä joulukoristeiden riisumiseen. Tänä vuonna se tehtiin meillä jo pari päivää ennen, mutta taas jäi vahingossa yksi taulu riippumaan eteisen seinälle.Taitavat siinä tontut kannella puuroa ja saunavettä pääsiäiseen asti. Käykö muilla näin?

10 kommenttia:

 1. Kaunis perhosmyssy. Minullakin olisi myssylankoja kunhan ehdin taas tehdä.
  Voi meillä ainakin tontut saattaa tirkistellä nurkissa seuraavaan jouluun :D
  Viime vuonna näin viimeksi kävi. Pittäähän sitä ainakin yksi kotitonttu olla, eikös vain? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, kiva kuulla, että muillakin vilistää tonttuja pitkin vuotta. ;)
   Myssyjähän voi tehdä milloin vain, kun on sopiva aika ja tuntuu olevan niiden aika.

   Poista
 2. Kauniita myssyjä! Ajattelin vielä tänään alkaa kasata joulukoristeita olohuoneen pöydälle ja aamulla vielä katsoa ettei jäisi. Joka vuosi tahtoo jäädä. Ne alkavat niin maastoutua huusholliin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, totta on, että joulukoristeet, erityisesti tontut maastoutuvat ympäri taloa. :D

   Poista
  2. Lasiset lumihiutaleet jäivät roikkumaan kylppärin ja vessan ikkunoihin ja päätin , että ovatkin talvikoristeet. En jaksa penkoa enää joululaatikkoa varastosta.

   Poista
  3. Se on luovuutta! Ja sitähän meissä on. :)

   Poista
 3. Onpa hienoja myssyjä, varsinkin tuo perhosmyssyn malli on kiva :)
  Tuo on niin totta noiden joulukoristeiden kanssa, mutta nyt kun olen murtuneen varpaan kanssa ollut kotosalla ja rauhassa saanut kerätä joulun pois, niin ehkä ne nyt on kaikki kerralla pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, auts sitä murtunutta varvasta! :( Mutta asenne on hyvä, kun käytät ajan sopivasti joulukoristeiden keräilyyn. ;)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita myssyjä. Taidan tehdä minäkin raitamyssyn seuraavaksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.