Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Lämmintä jaloilleHupsista, miten marraskuukin on edennyt nopeaan, ollaan jo melkein puolivälissä kuuta. Aina vain todemmaksi koen väitteen, että vanhana aika tuntuu kuluvan nopeampaan kuin nuorena. Ennen ehti tehdä päivässä vaikka mitä, mutta nykyään ehtii vaan ajatella asioita. Ja kutoessa vaikkapa sukkia onkin hyvää aikaa antaa ajatusten lentää vaikka missä.
Nämä sukat (koko 39-40) valmistuivat jo muutama päivä sitten 
Jonmarit-sukkien ohjetta hiukan muunnellen tein nämä
Langat Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä 187 g
Silmukoita alussa 60, nilkassa 48 ja terässä 44, puikot 3.5 mm.Tytär toivoi tällaisia antaakseen lahjana häntä auttaneelle ihmiselle. Ja mikäs minulle sen kivempaa, kuin päästä tekemään noin hyvään tarkoitukseen sukkia. Varsinkin kun tunnen itsekin saajan jo vuosikymmenten takaa. Ja vielä näin kivalla mallilla.

Parit sukat olen tainnut aiemminkin tehdä näillä Jonsukkien malleilla. Nehän kaikki eivät ole samanlaisia vaan malleja on niin useita, että on varaa valita mieleinen.


Jonmarithan kuuluvat laajaan Jonsukkien perheeseen ja niiden ideoija on Jonna Nordström. Sukkien lisäksi on tehty monia muitakin  neuleita, kuten lapasia, myssyjä, villatakkeja ja -housuja, koirien lämmikkeitä...  Ainakin FB:ssa ohjeilla tehtyjä neuleita vilisee eri ryhmissä jatkuvasti.  Lehtien palstoillekin Jonna on päässyt tuotteineen ja onpa hän  julkaissut kirjankin nimellä Villasukkarakkautta - Jonsukat. FB:ssa toimii ryhmä Villasukkarakautta by Jonna. On siis supersuosittuja nämä Jonsukat!Alkukuusta tein myös polvenlämmitimen tyttärelle kipeän polven lämmittäjäksi 
Lankana Novitan Nalleakaksinkertaisena , toinen liila ja toinen samansävyinen raitalanka, niiden menekki yhteensä 95 g
Silmukoita 46 ja 4.5 mm:n puikoilla mentiin.


Tämähän on kuin matala säärystin, jotka ovat yleensä resoria. Kudoin tämän aina oikein - neuletta tasona, niin oli helppo sovittamalla mitata sopiva koko. Ja näitä ei muuten tarvittu kuin yksi, koska vain toinen polvi oireilee.


 Meillä täällä Oulun kupeessa on jo oikea talvi. On lunta niin maassa kuin upeana kerroksena puiden ja pensaiden päällä, pakkasta kymmenen asteen kahta puolen päivästä riippuen.Ja lintuvieraita riittää takapihallamme. Hyvin näyttää maistuvan niin auringonkukan siemenet kuin hirven talikin. Enimmäkseen vieraat ovat  tali-, sini- ja hömötiaisia.12 kommenttia:

 1. Niin on kauniit sukat.💕 Kivat värit ja ihanan pitkät. Täällä Hämeessä ei vielä ole lumesta kuin pieni aavistus. Vettä sataa ja on niin pimeää. Mukavaa marraskuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari, visiitistä Lankapirttiin ja varsinkin kommentistasi, oli tosi kiva saada se. Pitääkin poiketa pain vastavierailulle blogiisi. :)

   Poista
 2. Kauniit sukat, taattua Matleenan laatua.
  Minunkin täytyy tehdä tuommoinen polvenlämmitin kun tuntuu että kylmä saa kipeän polveni särkemään entistä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, kiitos taas kerran mieltä lämmittävistä kehuistasi! :) Polvenlämmitintä voin suositella tyttären kokemuksen perusteella. Ja on muuten helppo tehdä. ;)

   Poista
 3. Nämäkin sukat ovat niin kauniit. Olen samaa mielt ajan kulumisesta kanssasi Joskus lapsena päivbätkin oli pitkiä ja myöhemmin viikot ja nyt välillä tuntuu, että taisi kuukausikin hujahtaa huomaamatta. ;)

  VastaaPoista
 4. Hei Matleena ihastuttavat sukat vaikea tekoisen oloiset sinulta kaikki luannistuu niin kauniiksi:)Minunkin pitäisi tehdä Tupulle polvenlämmittimet,viluinen kun on;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, tällaiset polvenlämmittimet on helppo tehdä, ei tuota sinullekaan ongelmia. :)

   Poista
 5. Huomenta ! Kivat sukat. Varasinkin jo kirjastosta Villasukkarakkautta -kirjan, kun en ole Jonsukkia vielä tehnyt vaikka olen toki monessa paikassa niitä nähnyt.
  Aika kuluu minustakin tosi nopsaan. Päivät hujahtaa rytmissä töihin, kotiin, nukkumaan, viikonloppu. Onneksi saatiin lunta, niin pimeä syksy meni ohi ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, minäkin olen odottamassa kirjaston jonossa kyseistä kirjaa, numeroni on 10. Nämä tähän mennessä käyttämäni ohjeet löytyvät sieltä FB:n ryhmästä. Kiva näitä sukkia on tehdä, ohjeet ovat helppoja ja pienillä muutoksilla ja eri väreillä saa aina uutta näkymää.

   Poista
 6. Ihastuttavan kauniit sukat.
  Tulisipa talvi tänne eteläänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppumato, älä huoli, tulee se talvi sinnekin. :) Meillä talvii jatkuu, vaikka välillä jo satoi vettä. Nyt on taas lumisateen vuoro.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.