Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 18. marraskuuta 2019

Pääasioita

Muistaako joku muukin vielä aikaa, jolloin Blogistaniassa oli usein joku kampanja, jolloin tehtiin yhdessä sukkia tai lapasia tai päähineitä. Jokainen teki tietenkin itsekseen, mutta valmiit tuotteet esiteltiin yhteisessä blogissa. Minä olin niissä innolla mukana ja joskus vieläkin kaipaan sellaisia yhteisiä juttuja. Pääasioita oli nimeltään blogi, jossa esiteltiin päähineitä. Siitä sain sopivan otsikon tähän postaukseeni, jossa esittelen vain päänlämmittimiä.

Pääpantoja tein kaksittain, kun halusin kuluttaa myssystäni jääneet langat pois lankalaatikostani. Malliksi valitsin ensin FB:n käsityöryhmissä suositun Kalastajan vaimon pannan, mutta en saanut mieleistäni pantaa aikaan, joten jatkoin yksinkertaismmalla mallilla.


Briossineuleella tehtdyt yksinkertaiset pannat 
Langat Viking Odin, jonka menekki oli 63 g pinkkiin ja 62 g ruskeaan
Silmukoita 22, puikot 5 mm.

Tasona kudoin, joten pantojen takaosiin tuli saumat, joista ensimmäiseen kolmenpuikon päättely ja toiseen silmukointi.

Olipa muuten helppoa tehdä yksiväristä briossia eli täyspatenttineuletta ilman langankiertoja. Aiemmin en ollut moisesta muistaakseni kuullutkaan, mutta jotenkin satuin Dropsin sivulle   https://www.garnstudio.com/video.php?id=1350&lang=fi. Niinpä sutjakasti sujui briossin teko.



Ensin tein tämän pinkin pannan.  Ja kun sopivasti jäi lankaa, niin virkkasin kukkasen yksinkertaista pintaa piristämään. Kukan ohjeen olen joskus löytänyt netin syövereistä ja printannut sen talteen, mutta lähde on jäänyt merkkaamatta.


Edellisen valmistuttua pääsi ruskea lanka puikoille samalla ohjeella. Ruskeaa lankaa oli hiukan vähemmän eikä se riittänyt täyteen 7-lehdykkäiseen kukkaan, siksi se on 6-lehdykkäinen.



Ainakin tämä ruskea jää omaan käyttöön, ehkä molemmatkin. Tuntuu muuten mukavalta päässä ainakin sisällä sovitettaessa, ulkokäyttö vielä odottaa.



Jo reilu viikko sitten valmistui sytomyssy, joka sekin on pääasia, jopa tärkeä sellainen.

Kukkainen sytomyssy eli kukalla koristeltu perusmyssy 
Langat kolmea eri turkoosia puuvillalangan loppuja, menekki yhteensä 41 g. Silmukka määrää ja puikkokokoa en ole kirjannut ylös enkä en enää muista.

Malli on omasta päästä päälaelta aloittaen, että sain kaksi lankakerästä kulutettua loppuun asti. Kolmas nyttönen muuttui kukkaseksi. Tämänkin kukan ohje on samanlainen löytö kuin tuo pantojen kukkien ohje, ei siis tietoa, mistä olen sen napannut.





2 kommenttia:

  1. Joo muistan. Oli sukkalaareja ja -kellareita yms.Ja vaikka mitä. Mä en niihin osallistunut mutta kiva oli katsoa mitä muut saivat aikaan.
    Paljon kivaa yhteisöllisyyttä on kadonnut, tai sitten se FB:ssa joka on mulle vieras paikka.

    VastaaPoista
  2. KristiinaS, ne olivat mukavia aikoja. En kyllä moiti nykyistäkään, mutta hiukan taitaa olla latteampaa tämä bloggailu. FB:ssa kuulun moniin käsityöryhmiin, mutta en seuraa niitä jatkuvasti. Taitavat muuten jo sieltäkin siirtyä Twitteriin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.