Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Raitasukat kesän lämmössä


Ihania kesäisiä päiviä on saatu viettää täälläkin kuten kai koko maassa. Yht'äkkiä kaikki kukat puhkesivat kukkaan, linnut pesivät lähimetsän pöntöissä ja sääskiparvet löysivät tiensä heti meidän kimppuun. On ihan kunnon kesä, varjon puolella oleva mittari näyttää päivällä reilusti yli 20 astetta mutta ei onneksi hellelukemia. Tästä minä nautin. Tai oikeammin nauttisin, jos nuo sääsket pysyisivät minusta loitolla, kun istun terassilla kutomassa.


Meidän ainokainen omenapuumme kesän parhaassa loistossaan, joka nyt alkaa karistaa maahan valkoisina terälehtinä.


Omenapuun kukinta on siitä ihmeellinen juttu, että se minun pitää kuvata joka kesä, vaikka kukat ovat oikeastaan aina samanlaiset.


Tässä saman puun edessä seisoin pari vuotta sitten olleen kukinnan aikana.Samaahan sitä voisi sanoa näistä käsitöistäkin, joiden takia Lankapirttikin on olemassa. Paljolti esittelen täällä samantapaisia töitä vain hiukan eri muunnoksina ja ehkä eri väreissäkin. Ja kaikki pitää kuvata sen sisäisen pakon takia, joka minulla on.


Nyt esillä on ihan perussukat muutaman raidat elävöittämänä, koko 38-39
Langat Gjestalin Jannea ja menekki yhteensä 94 g.

Nämä sukat aloitin kesän ensimmäisellä mökkireissulla, kun sukkia on niin helppo kutoa autossa istuessa. Päätyönä minulla on nyt tällä hetkellä torkkupeitto, jota aion tehdä suht' nopeaan tahtiin ja pieniä töitä välillä vain erityisestä syystä. Automatka esimerkiksi on selkeä syy, kun en viitsi peitontekelettä pyöritellä autossa.

Näissä merkeissä jatketaan. Toivotan kaikille oikein kivaa ja nautinnollista kesää!


8 kommenttia:

 1. Omenapuun kukat on aina ihania, saisivat vain kestää kauemmin. Sukat on kivat välityöt ja helpota kassissa kuljetettavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, ei muuten olla varmaankaan ainoita, jotka toivoisivat omenapuun kukinta kestäisi pitempään. 😊

   Poista
 2. Että onkin kauniisti kukassa teidän omenapuu. Nyt näkyy olevan harvinaisen paljon kukkia omenapuissa täällä meidänkin kylällä. Päivällä kävin katsomassa entisen kesäpaikan pihalla,kaksi ennen niin kituliasta puuta,nyt toisessa oli paljon kukkia. Hyvää hoitoa saavat nyt 🙂 Minusta ainakin on mukava katsoa, mitä olet puikotellut. Minä tykkään, että täällä ovat tekeleiden kuvat tallessa, kiva muistella vuosien päästä, mitä tuli tehtyä.
  Mukavia kesäisiä päiviä myös sinulle 🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ailari, minua ilahduttaa omenpuun kukintakin vaikka mielelläni herkuttelisin omenillakin, joita ollaan saatu aika kitsaasti.
   Minä tykkään myös, että blogi on aivan mainio paikka tallentaa jo itseäkin varten tehtyjen töiden kuvat ja hiukan niistä muutakin tietoa, Aina tietenkin ilahduttaa, kun huomaa muidenkin katselevan niitä, varsinkin jos joku nakkaa kommentinkin. 😍
   Sinnekin oikein ihanaa kesää!🌞

   Poista
 3. Hyvää kesää sinulle. Käsityö matkassa pitää sormet notkeina. Sukille on aina tarvetta ja kivat sukat oletkin neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne hyvää kesää! Käsityöt pitää todella sormet notkeina ja mielen pirteänä. 🌞

   Poista
 4. No alkoihan se mökkikausi sielläkin!
  Kyllä blogimerkinnät on tosi arvokkaita kun etsii jotain tietoa. Ei sitä millään muuten muista, mikä malli, mikä puikko, mikä lanka, joten sieltä on hyvä tarkistaa.
  Minäkin oon innostunut raitasukista. Kun olen sen värinvaihtumisasian oppinut viimeinkin! Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi reissu on tehty mökille vasta, mutta toiveissa on päästä sinne juhannukseksi. 👍
   Samoin minä kurkkaan melko usein entisistä töistäni, miten olen tehnyt jotkut sukat/lapaset tms aikoinaan. Helpottaa kovasti mietintää. Ja toisten blogeista saa hyviä vinkkejä vaikkapa raidoittamiseen.
   Sinnekin hyvää kesää ja ihania mökkireissuja!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.