Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 23. huhtikuuta 2022

Sukat ja lapaset


Taas on nähtävillä sukat ja lapaset. Niitähän minä enimmäkseen teen, mukavia pieniä töitä, joita voi kehitellä aina oman maun mukaan. Pääsiäisen alla syntyivät nämä siksaksukat, varsi 19 cm kantalapun yläreunasta mitattuna, sopivat 39:n numeroiseen jalkaan
 Langat Novitan 7 veljestä, ruskea, valkoinen ja tumman harmaa, menekki yhteensä 118 g, puikot 3.5 mm             


Ihan perussukat omaan tapaani. Samanlaiset tein helmikuussa sinisen sävyisillä langoilla. Niin helpon näköinen tuo siksakkuvio on, mutta yllättävän vaikea minun pysyä mukana kuvioissa. Pitänee harjoitella vielä ainakin yksillä sukilla.


Seuraavaksi valmistui jo toiset kintaslapaset pojallemme, nyt punaiset ja suoralla varrella

Lanka Novitan 7veikkaa ja menekki 81 g.


Edellisiä kintaslapasia jotka on esillä muutama postaus alempana, tehdessä muistui mieleeni pojan lapsuuden aikainen ihastus punaisiin vaatteisiin. Niinpä päätin tehdä toiset ja nyt suoralla varrella. Nämä saattavat olla metsästysretkellä kätevämmät käyttää kuin resorivarrella olevat  Luultavasti ensi talvena asia selviää, kun metsästyskausi taas alkaa.

Nyt on oikea kevät, lumet sulavat silmissä, kuten äitini tapasi sanoa. Mutta vielä sitä on varsinkin kasoissa esim. kolaamisen jäljiltä. Talvihan oli runsasluminen.


4 kommenttia:

 1. Kivat sukat. Tulee mieleen jotenkin 70-luku ja sen ruskea väri kaiken muiden värien seassa. Mulla oli suklaanruskeita vaatteita, mm. yksi pusero, jonka pidin loppuun. Hauska asia neuloa nuo lapaset värillisestä langasta. Hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, se 70-luku olikin melko värikästä aikaa niin vaatteissa kuin myös kodin väreissä. Ruskeita vaatteita taisin minäkin silloin käyttää, mutta tarkkaa muistikuvaa minulla ei niistä ole.

   Poista
 2. Kiva tuo siksak-kuviointi. Tummanharmaa näyttää melkein siniseltä ja sopii hyvin ruskean ja valkoisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikollanikin, enpä olekaan huomannut tuota, että tummaharmaa näyttää siniseltä kuvassa. Näkee näköjään vain sen värin, minkä tietää siinä olevan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.