Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 18. huhtikuuta 2022

Apupupuja

Niin se tämäkin pääsiäinen alkaa olla takana päin, huomennahan on jo arkitiistai. Rauhallisesti kotioloissa pyhät vietettiin. Säät olivat kohtuullisen hyviä, aamulla mittari näytti muutamaa pakkasastetta ja päivällä kipusi plussan puolelle. Hiihtokeliä riitti ainakin tälle aamulle asti ja mies onkin nauttinut niistä tapansa mukaan. Aurinkoa minä kaipasin, se kun näkyi vain harvoin. 


Taas kerran innostuin osallistumaan tekemään apupupuja.  Iso Gnu esitteli omansa täällä  ja kertoi SPR:n keräyksestä  Ukrainasta paenneiden lasten olon keventämiseksi.

Useaan otteeseen olen aiemminkin tehnyt apupupuja, ensimmäisen kerran jo ennen blogiaikaani. Silloinkin kerättiin pupuja johonkin hyvätekeväisyyteen, mutta kohdetta en nyt muista. Jonkun pupun olen tehnyt myös lahjaksi jollekin tietylle lapsella.


Tämä kolmikko nyt odottelee pääsyään sopivalle lapselle.Ensin valmistui tämä pupu ohjeen mukaisesta Nalle-langasta, jonka menekki oli n. 60 g 
Sitten otinkin hiukan paksumpaa lankaa eli 7veljestä, jota kului 57 g
 

Tätä aloittaessani punnitsin käyttämäni lankaerät ja työn valmistuttua kerien painot taas. Ja pienellä laskulla sain tietää, paljonko kutakin lankaa oli kulunut. Seuraavaa pupua tehdessä sitten tiedänkin, minkä kokoinen kerä riittää kuhunkin pupun osaan. Tässä lopputulos: punaiseen nuttuun 14 g, harmaata housulankaa 16 g, vaaleampaa harmaata tassuihin 2 g, harmaista vaaleinta päähän 21 g ja huiviin liukuvärjättyä jämälankaa 4 g. Kaikki langat olivat jämälankoja.

Pupun kokonaispaino 83 g, joten vanua näyttäisi kuluneen 26 g.


Viimeisenä valmistui tämä pupu lSvarta Fåret Stina 8/8 -lankojen jämistä, kokonaispaino 122 g

Tämä pupu oli jostakin kumman syystä jäänyt odottamaan viimeistelyä. Muuten oli valmis, mutta naaman kirjonta puuttui. Ehkä työ on jäänyt kesken siksi, että en osaa tehdä tuota naamavärkkiä nätiksi. On kaikenlaista vinkkuraa! 😏


Ja lopuksi tämä pupu käänsi selkänsä kai merkiksi, että kuvaus riittää jo. 😉


Nyt jään odottamaan, että saisimme kunnon kevään ja lumet sulamaan. Ja keväisiä ihania aurinkopäiviä.

12 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera! Noin monta apupupua olet saanut aikaiseksi. Mulla on tehtynä vain yksi. Meillä pääsiäinen meni keskiviikosta tähän iltaan lasten perheiden kanssa. Paraikaa meitä oli 10 henkeä ja siskonpetit olivat tarpeen. Harmillista oli, että muutaman yönä nukuin huonosti kipujen takia ja sitten päivät olivat aika tiukkoja. Mun neuleet ei ole nyt edistyneet, mutta eiköhän sitten taas, kun tavan arki koittaaa. Nyt oli niin kiva olla yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, äläpä huoli, vaikka et pääsiäisenä ehtinyt käsitöitä tekemään, sinullahan oli tärkeämpää puuhaa, kun oli noin arvokkaita vieraita. Käsitöihin ehtii paneutua myöhemmin.

   Poista
 2. Kivoja pupuja. Minäkin aloin pupua neulomaan. Otin käyttöön puuvillalankaa. Katsotaan mitä siitä tulee. Olen vasta housuvaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, kiva kuulla, että apupuput houkuttivat sinutkin tarttumaan puikkoihin.

   Poista
 3. aivan ihana pupuperhe. joku onnellinen lapsi saa ihanan maskotin itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, minäkin toivon, että puput pääsevät ilahduttamaan jotain lasta.

   Poista
 4. Pupuista kysyisin miten ratkaisit käden kiinnityksen. Neuloitko hihan ja käden erikseen ja ompelit paikoilleen vai poimitko silmukat hiha-aukosta? Tätä nimittäin pohdimme yhdessä muutaman muun kanssa, jotka aikoivat neuloa pupuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, poimin kädenteistä silmukat ja neuloin sitten hihat pyörönä ja lopuksi tassut, jotka päättelin kuin sukan kärjen. Yritän aina keksiä kaikkiin tekemiini sellaisen tavan, ettei tarvitsisi ommella mitään.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Hepsi! Puput ovat aina suloisia.

   Poista
  2. Tuo anonyymi olen minä. (Olin unohtanut kirjautumisen. 🤨)

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.