Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Joulua kohti mennään

Niin se joulu lähestyy vinhaa vauhtia, enää vajaa viikko jäljellä. Kunnon talvea saatiin odottaa pitenpään kuin täällä on yleensä ollut, mutta nyt on jo mukava määrä lunta  niin maassa kuin puissakin.Käsitöitä olen tehnyt tavallista vähemmän, korona on kiusannut minua jonkin verran jo parin viikon ajan. Pari vaativampaa sukkamallia piti jättää suosiolla odottamaan parempia aikoja, kun tuttukin ohje muuttui "vääräksi kesken kaiken". 😀 Sitten olen suosiolla pysynyt arkisissa malleissa ja odottelen parempia aikoja, että voin kokeilla mallia uudestaan. 


 

Nämä kirjoneulelapaset kokoa L tein tyttären pyynnöstä jo ennen sairastumistani joulupukin konttiin pantavaksi. 

Langat ovat Pirta sukkalankaa (punainen) ja Gjestal Jannea, joiden menekki yhteensä 73 g


Mallin suunnittelin itse tuttuja kuvioita mukaillen tyttären valitsemien värien mukaan.Tässä nyt sukat, joita tikutin aina kun korona salli. Tauti ei onneksi ole ollut kovin paha, mutta hitaasti tuntuu menevän ohi. Mutta jos toipumisessani jatkuu sama tahti, niin täältä noustaan. 👍


Ensin valmistuivat nämä sini-punaiset kirjoneulesukat kokoa 36
Langat taas jämiä ja menekki yhteensä 72 g


Seuraavaksi sinisen kaveriksi vihertäviä raitoja sopivan värisistä langoista, joita löytyi
Sukat ovat kokoa 32 ja langan menekki  52 g.


Ja vielä yhdet sukat samalla periaatteella, siis jämälangoista.
Nämä ovat kokoa 31 ja lankoja sain kulumaan 48 g.


Minä kyllä pidän näiden kirjoneulesukkien ja lapasten teosta. On tosi antoisaa miettiä, millaisia kuvioita tekee ja millaisia värejä käyttää ja toteuttaa sitten suunnitelmansa. Ja jännittääkin saa joskus, jos lankaa on vain vähän ja se uhkaa loppua kesken.


Hyvällä mielellä olen katsellut lankavarastoani, kun noita pieniä nyssäköitä ei ole enää juurikaan käyttämättä. Noo, sellaisia aivan pieniä on, mutta niistä ei ole kirjoneulesukkien tekoon vaan sitten jotain muuta joskus myöhemmin, kunhan kerä kasvaa tarpeeksi isoksi. Minähän olen niin säästäväinen, etten pane oikeastaan mitään hukkaan, jos sitä voi johonkin käyttää.


   Hyvää jouluviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Sairaanakin ahkera! Mulla tauti jo helpotti, ei ollut lainkaan kummallinen tauti. En olis koronaksi uskonut jos ei testipakkausta olis sattunu kotona olemaan. Paranemista sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, en minä ahkeruuttani tee näitä käsitöitä, en toki. Niistä on tullut minulle pakkomielle! 😃
   Ei tämä minunkaan korona ole mitenkään kamala, vain muutamia kipuja siellä täällä ja köhää ja limaisuutta riittää. Ja koko ajan tuntuu hieman hellittävän, joten ei paha. Meillä tytär sairastui ensin ja sitten minä muutaman päivän päästä.

   Poista
 2. Nyt tuntuu kaikki sairastavan. Tein pari koronatestiä ja oli negatiivinen. Paljon olet kuitenkin jaksanut ahkeroida. Kivoja lasten sukkia. Mulla on vika joululahjasukka menossa. Huomenna ajattelin vähän leipoa piparkakkuja. Laitoin taikinan pakastimeen, kun flunssa iski ja ei oikein mitään jaksanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, nyt taitavat sairastua koronaan ne kaikki, jotka aiemmin varoivat tartunnan saamista ja ovat nyt hellittäneet. Ehkä itsekin olen ollut varomattomampi, vaikka tauti tulikin meille aivan muuta kautta. Meillä piparit paistetaan vasta tänään eikä minun tarvitse osallistua muuta kuin maistamaiseen.

   Poista
 3. Paljon olet saanut aikaan kipeänäkin. Koronaa tuntuu nyt olevan vähän kaikkialla. Toivotaan, että selviät lievällä taudilla. Hyvää Joulua sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, tyytyväisenä voin kertoa, että tauti tuntuu hellittävän joka päivä hieman lisää. Joten toivossa täällä eletään.

   Poista
 4. Hyvää joulua ja kaikkea hyvää vuoteen 2023 ❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.