Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 2. joulukuuta 2022

Vielä marraskuulta

Vielä löysin jotain marraskuussa valmistunutta, vaikka luulin jo edellistä postausta tehdessä saaneeni siihen kaikki.


Nämä kirjoneulelapaset valmistuivat jo alkukuusta, mutta ehtiväthän ne tänne esille vieläkin.

Kooltaan nämä ovat mielestäni XS, siis lapselle sopivat

Lankana käytin Novitan Nallea, jonka menekki oli 41 g. Silmukoita oli 44 ja 2.5 mm:n puikoilla tikutin.


Tyttären pyynntöstä tein tällaisen "lörppöpipon", siis ylipitkän ja väljän. Kuvassa se on tyttäreni päässä, mutta myssy päätyy lahjaksi hänen ystävälleen.


Lörppöpipo, jonka tein tyttären valitsemista jämälangoista ja minun silmäni mukaan raidoittaen. Langan menekki yhteensä 89 g, josta eniten Novitan 7 Veljestä.

Tässä kuvassa värit ovat liian himmeät, mutta ensimmäisessä lähellä totuutta.
Ja vielä lopuksi valmistuivat sukat, joissa on makeat värit: suklaan ruskea ja kaunis keltainen,

Kooltaan nämä ovat 39. Ja langat taas Novitan 7veikkaa, jonka menekki oli 120 g. Eilen saatiin tännekin ensi lumi, tosin niukan laisesti. Mutta viime yönä oli satanut jo useampia senttejä ja koko ajan sitä tulee hiljalleen lisää. Mieheni onkin jo odottanut hiihtämään pääsyä ja lähtikin nyt heti kokeilemaan, joko meidän lenkkipolulla pystyy hiihtämään. Tästä se talvi alkoi!

11 kommenttia:

 1. Yllä kuvatuissa neuleissa on kivoja väriyhdistelmiä. Sinulla on varma värisilmä; tiedän ihailleeni yhdistelmiäsi ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puikoillanikin! Ainahan sitä haluaa tehdä kauniin värisiä neuleita ym, mutta eivät värivalintani aina kaikkia miellytä. Esim. kun teen tyttärelleni tai pojalleni jotain, niin yleensä he haluavat itse valita värit.

   Poista
 2. Ei ole sinunkaan sormesi ehtineet laiskana lepäillä. Ahkerana olet taas ollut ja tuskin vieläkään heittäydyt vain laakereilla makoilemaan. =)

  VastaaPoista
 3. Sude, totta haastat, eivät sormeni laiskana ehdi olemaan. Mutta jostain muusta hommasta kylläkin, esimerkiksi kotitöistä. Ne jätän mielelläni muiden tehtäviksi. 🤣

  VastaaPoista
 4. No, olet taas ehtinyt neuloa sukkia, lapasia ja myssyjäkin melko määrä edellisessä postauksessa. Neulominen on vaan niin mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, nyt kuitenkin on tullut monen päivän tauko käsitöidenkin parista, kun korona iski minuunkin kuten koko perheeseemme. Nyt alkaa jo helpottaa, joten pian taas voin ottaa puikot käsiini. 👍

   Poista
 5. Voisitko opetella peukalon oikeanlaisen neulomisen. Ihan kiukuttaa katsella kuvia sinun lapasista.

  VastaaPoista
 6. Mikäköhän vika Matleenan peukaloissa muka on? Ihan peruspeukaloitahan nuo näyttävät olevan. Kaiken maailman kummajaiset kommentoivat ikävästi ihan normaaleja asioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymille, joka otit kantaa tähän kommenttiin. Olen kanssasi samaa mieltä, mutta en viitsinyt kommentoida peukalon tekotapaani moittivalle. Harkitsin kyllä sen poistamistakin, mutta jätin kuitenkin paikoilleen. En ymmärrä, miksi ei tällainenkin peukalo ole ihan kelvollinen. Olen kyllä tehnyt muunkinlaisia, mutta tätä tapaa olen viime aikoina käyttänyt ja tulen käyttämäänkin. Vanha sanonta "antaa kaikkien kukkien kukkia" pitää mielestäni paikkansa nytkin.

   Poista
 7. Kiitos kiitoksesta! :) Oli pakko sanoa, kun ärsyttää tuollainen täysin turha kommentointi, jonka tarkoituksena on ilmeisesti vain tuottaa pahaa mieltä. Käsityöt on iloinen asia ja minä olen lukenut blogisi viime vuonna ihan alusta loppuun, vaikken ole kommentoinut mitään. Sinulla on niin kiva vakikommentoijien joukko, niin en tullut tehneeksi niin itse, mutta nyt oli pakko puolustaa vähän... Peukkuja on erilaisia! Olen itse viime aikoina tehnyt intialaisia peukaloita ja se on minusta aika kiva tehdä myös. t. Helinä (eli anonyymi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä jo toisesta kommentistasi! On kiva kuulla, että olet viihtynyt täällä ja seurannut jo niin pitkään tarinoitani. Vakikommentoijia on kyllä, mutta lisääkin mahtuu! 😊
   Ollaan aivan samaa mieltä tuollaisista kommentoijista ja heidän tarkoituksestaan. Ensin olin kyseisestä kommentista hämmästynyt ja hiukan ärtynytkin, mutta sitten päätin, ettei mokoma haittaa minua mitenkään. Intialaisia peukkujakin olen tehnyt muutamia ja myös niillä saa hyvän peukalon.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.