Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 19. tammikuuta 2024

Sukkia, lapasia ja sytomyssyjä

                        

 Jokin aika sitten lupasin esitellä seuraavat valmistuneet käsityöni ja nyt on sen aika.  Valitettavasti kuvat ovat aika kehnoja, mutta jotain niistä näkee, Tämä kasa valmistunut valmistui vähitellen loppuvuodesta alkaen. Langat kaivelin lankalaatikoistani, osa oli jämälankoja ja osa aivan aloittamattomia keriä, jotka olen ostanut ehkä johonkin käyttöön.


Ensin tein parit lapaset jämälangoista. Ovat kooltaan sopivia vaikkapa pieneen aikuisen käteen.


Sitten oli vuorossa sukkia neljä paria, kouluikäisestä pieneen lapseen saakka.


Ja lopulta päätin tehdä sytomyssyjä. Lankoja niihin ei ollut paljon, mutta muutamia kokonaisia keriä ja joidenkin kerien loppuja jäi seuraavaa myssytyötä odottamaan. Kaksitoista myssyä sain aikaan ja käytin suurimman osan passeleista langoista.

Punasävyiset, 

sinisävyiset ja 

vihertäävät myssyt omissa ryhmissään. 

Monet langoista sain käytettyä aivan loppuun, lähinnä noista sinisten myssyjen langoista jäi käyttämättä. Syynä oli niiden tumma väri, jota minun kaihisilmäni eivät tykänneet katsoa. Odottakoot ne loput langat parempaa aikaa.

Kaikki myssyt tein "oman pään" mukaan ilman ohjeita. Nyt ne odottavat pääsevänsä lähiaikoina OYS:n syöpäpolin kautta syöpäpotilaille. 

Nyt on taas käsitöiden tekoni hiljentynyt, mutta ainakin yksi työ odottaa valmiina kuvausta, joten jotain on luvassa.

     

18 kommenttia:

 1. Ai että on kiva nähdä että olet noin paljon jo pystynyt tekemään. Ja tietysti sun omaa lajiakin eli sytomyssyjä! Oot kyllä huippu! Kuvat on ihan hyviä, ei täällä mitään studiotasoista tarvitse olla. Mullakin vaihtelee tosi paljon onko edes väri oikein mutta näytille laitan. Varmasti piristää itseäsikin kun kästiyöt taas sujuu, mutta ota rauhallisesti äläkä liikaa tee innostuksissasi. - KristiinaS -

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas Kristiina kannustavista sanoistasi! Sellaiset ilahduttavat aina, Älä huoli, en rasita itseäni käsitöillä, mutta jotainhan sitä pitää tehdä omaksi ilokseen ja virkistyksekseen.

  VastaaPoista
 3. Oho, onpa melkoinen kasa valmiita töitä! Kivoja lapasia ja sukkia. On hienoa saada käytetyksi lankokeriä loppuun. Sytomyssyjä on melko kasa ja valitettavasti niitä tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, olen tosin hyvilläni, kun sain nuo langanloput käytettyä.

   Poista
 4. Ihana nähdä taas kättesi kauniita töitä! katselen mielelläni toisten tekemiä kirjoneuleita kun itse en siihen enään pysty näköni takia. vain yksivärinen saapas sukka viel ävirheineen jotenkuten onnistuu.
  Toivon sinulle oikein hyvää kevätpuolta jonka taas kohta saamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, onpa harmi, ettet voi tehdä kirjoneuleita huonon näön takia. Onneksi yhden langan työt onnistuu.

   Poista
 5. Hyvää huomenta! Onpa melkoinen kasa, jämälangat kudottu näteiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Eija! Sinäkin olet aamuvirkku kuten minäkin.

   Poista
 6. Mahtavat kasat valmistuneita. Ymmärsinkö oikein, että kaikki tuo on valmistunut loppuvuodesta tähän saakka? Eli runsaan kuukauden tai korkeintaan parin aikana. Kivoja ovat kaikki ja olet kyllä tosi nopea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikoillanikin, aivan oikein ymmärsit. Sukat ja lapaset valmistuivat hitaampaan tahtiin, mutta myssyt valmistuivat huippuajassa.

   Poista
 7. olipa mukava yllätys ,kun pitkästä aikaa kurkkasin blogiasi paljon oot jaksanut kutoa ja päivät alkaa piteneen ,mieli virkistyy

  VastaaPoista
 8. anneli k, kiitos! Ja kiva kun kävit täällä ja kommentotkin!

  VastaaPoista
 9. Niin kauniita neuleita on puikoiltasi pudonnut. TAYSissa on pyydetty sytomyssyjen sijasta tuubihuiveja ja sukkia sekä ranteen lämmittimiä. No, kovat pakkaset on olleet, lämpimiä asusteita on tarvittu.

  VastaaPoista
 10. Hei Sinisen sohvan emäntä, kiitos viestistäsi! Minä olen mielestäni vastannut kommenttiisi, jo aiemmin, mutta sitä ei näy täällä, siksi päätin tehdä sen toistamiseen. Ajattelin pelata varmuuden mukaan! 😊

  VastaaPoista
 11. Aikamoisen kasan olet aikaan saanut. Nuo lapaset ovat tosi kauniita, hyvin on jämälangat käytetty

  VastaaPoista
 12. Hyvää ja valoisaa pääsiäisen aikaa Sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 13. Kiitos, Kristiina, samoin sinullekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.