Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Heinäkuun työni


Onpa ollut todella poikkeuksellisen vilkas tämä päättyvä heinäkuu.  Huomasin nimittäin, etten ole yhtään käsityötä ehtinyt tänne tuoda, paitsi nuo vilautukset edellisessä postauksessa.  Siis en yhtään ja kuitenkin olen tehnyt ja saanut valmiiksikin aika paljon.  Johtuu yksinomaan siitä, etten ole ehtinyt tai päässyt jostakin syystä koneelle. Ja tavallisesti koneella kuluttamani ajan olen ainakin osittain heilutellut puikkoja.  Vieraidenkin kanssahan saattaa seurustella puikkoja kilkutellen.

Nyt siis on luvassa pitkä lista ja monta kuvaa tämän kuun aikana valmistuneista käsitöistäni.  Aika kätevää, on samalla myös kuukausiraporttini. 2.7. valmistui lettimyssy suloiselle pikkuneidille, jota tuli loppukuusta vierailulle luoksemme.  Malli on omasta päästä ja lanka on Fusione trendiä. Myssy unohtui punnita, mutta arvioin lankaa kuluneen noin 30 g, koska aikuisen myssyyn meni 40 g.

Myssyn saaja oli hiukan ihmeissään, kun isotäti tälläsi myssyn lapsen päähän keskellä kuuminta hellepäivää.9.-17.7. tikutttelin kolme sytomyssyä Schachenmayer Catania-langasta, jota kului näihin yhteensä 145 g.  Punaiset tein TiiQn Prettyn ohjeella ja ruskeaan hieman muunsin ohjetta.  Tein siihen vaihteeksi pintaneuleosuuteen helmineuletta.


                                  11.7. valmistui virkaten kännykkäpussi Puro Batik-langasta, jota kului 45 g.  

Pussi lähti Itellan mukana mieheni sisarelle ja on päässyt siellä heti käyttöön ja on havaittu hyväksi.  Malli on oma, olen joskus tehnyt itsellekin samanlaisen ja käytän sitä jatkuvasti.  On miellyttävä pehmeä, ei hiosta eikä hankaa.


Jo keväällä aloitin näiden sukkien terittämisen.  Taisi olla viimeinen Äkäslompolon reissumme, kun tein ensimmäisen terän. Toinen sukka sai odottaa näin kauan omaansa, mutta siinä ne nyt ovat lopultakin molemmat valmiina.  Lankana oli Nalle, jota kului 70g.

Sukat ovat veljentyttäreni miehen, jolle tein ne hirvisukat keväällä synttärilahjaksi, jos muistat. Alkuperäiset sukat on kutonut hänen nuorikkonsa, siis veljeni tytär, joskus pari vuosikymmentä sitten. Varret ovat kaunista kirjoneuletta  sinisen eri sävyistä. Minä olen muuten jo kerran aiemminkin nämä terittänyt, joten uskollisesti näitä on käytetty ja hyvin ovat kestäneet. Nyt päätin kuitenkin, että enää näitä ei kannata terittää, varret ovat kuluneet jo niin paljon. Oli melkoista takkuamista saada purettua vanha terä pois ja saada silmukat poimittua siitä.


8. - 20.7 välillä tein perussukat lapselle (koko n.30), naiselle (koko 39) ja miehelle (koko 43).  Voisi kuvitella, että menevät jollekin perheelle, mutta sellaista suunnitelmaa ei ole. Aikuisten sukat menevät hyväntekeväisyyteen Villa ylle -keräyksen kautta ja lapsen sukkien kohtalo on vielä avoin.

Lapsen ja naisen sukat tein molemmat Nalle langan kahdella eri värillä ja niitä kului 50 g ja 75 g. Miehen
sukat ovat vihreää ja ruskeaa 7Veikkaa ja painavat 150 g.


23.7 valmistui taas sytomyssy. Mallin nappasin aivan omasta päästä kuuden silmukan palmikkoa kahdella nurjalla välisilmukalla.  Lanka on Novitan Freesiaa, jota oli ainakin keväällä myynnissä Kodin Ykkösessä. Sieltä sain sitä yhden kerän tuliaisena ja se kerä siis muuntui sytomyssyksi, kuten oli tarkoituskin.  Lanka on 100% puuvillaa ja ihanan pehmoista.  Myssyyn meni lankaa 45 g, joten pieni nyttönen jäi vaikkapa 
Nepal-myssyihin käytettäväksi.


Päälaelle muodostui mukavan näköinen tähteä muistuttava kuvio.


                  22-28.7 mökkimatkalla tikuttelin kolme paria perussukkia: ensimmäiset kokoa 41, toiset kokoa 43 ja kolmannet 42.  Nopeastihan ne paksut langat muuntuvat sukiksi.  Kaksiin ensimmäisiin sain kulutettua kaksi kerää luonnonvalkoista Jussi-lankaa ja raidoiksi 7Veikkaa (painot 135 g ja 145 g) ja kolmansiin 7Veikkaa kolmea eri väri yhteensä 155 g.  Nämäkin sukat menevät samaan osoitteeseen kuin nuo yllä olevat aikuisten sukat.

Jussi-langat sain muistaakseni keväällä kälyltä, joten kiitokset vain sinne kunnan toiselle reunalle!


Ja kuukauden käsityökuvani päätän tähän "antennihurrikaaniin", joka myös menee johonkin sairaalaan sytomyssyksi.  Lanka on Novitan Puro Batik, kulutus 50g,  ja malli on vanha tuttu Hurricane Hat, joka löytyy Seijasiskon suomentamana täältä.  Kun myssy oli valmistumassa, rupesi se vaatimaan antennia tuonne päälaelle.  Ja mikäs minä olen sellaista vaatimusta vastustamaan, enpä niin. Siispä jatkoin silmukoiden päättelyä kunnes jäljellä oli neljä silmukkaa, joilla sitten i-cordina parin kolmen sentin nysä.  Ja se on siinä!


Yksi työ on vielä esittelemättä, nimittäin neulottu liina Kotiväki-langasta (kulutus 85 g), mutta kun  se lähti maailmalle kuvaamatta.  Mutta ehkä ensi kuussa voin esitellä toisen samalla mallilla tehdyn liinan, kun sellainen on jo puikoilla ja vilahtaakin jo edellisen postauksen käsitöitä esittelevässä kuvassa.

                                            
Heinäkuun aikana olen omaksi yllätyksekseni tuhonnut lankaa yhteensä 1130g, joka on minulle aika suuri luku.  Hyvä minä! Varsinkin kun määrässä on paljon kierrätyslankaa ja kerän loppuja.


Tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa esiintyy pieni kesävieraamme, joten voinen päättääkin tämän postauksen toiseen kesävieraaseen, joka on pikkuneidin isoveli.Kuka tietää, mikä on tämän laitteen nimi, joka pojalla on käsissään ja...


...jolle hän antaa tässä vauhtia?

Vekotin on mieheni tekemä, hän on oppinut sen jo lapsuudessaan ja tehnyt näitä omille lapsille ja muutamille muillekin.  Idea on siinä, että kun tuolla kepillä (pojan oikeassa kädessä) hangataan tuota hammastusta, niitä kärjessä oleva siipi pyörii.  Siiven pyörimissuunta vaihtelee, jos hankaamisen tekee hammastuksen eri puolilla.

Tänään on muuten ollut jo viileämpi päivä, joten taitaa helteet olla jo takana päin.  Ja saatiinhan niistä nauttikakin ihan riittämiin ja voidaan sitten talven pakkasilla muistella niiden lämpöä.  Mutta nyt hyvää alkavaa elokuuta kaikille!


24 kommenttia:

 1. Ohhoh oletpa todella saanut lankaa kulutettua. Minä en ikinä pääse tuohon tahtiin. Tykkään varsinkin noista valkopohjaisista raitasukista :) Minulle ie ole koskaan tullut eteen tuollaista vekotinta jota tuossa lopuksi esitellään, vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 2. Voi mahottomuus miten paljon ihanuuksia olet saanut aikaan. Poika taitaa lennokkiaan käynnistellä noissa kuvissa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita myssyjä ja sukkia olet ahkeroinut! Todella ahkeroinut!

  VastaaPoista
 4. Oletpa ollut ahkera! Miten ihmeessä olet ehtinytkin tehdä noin paljon ihanuuksia?

  VastaaPoista
 5. Tuo lelu on Pajupillistä pikisirkkaan kirjan mukaan täryväkkärä, vanhanajan perinnelelu.

  VastaaPoista
 6. Onpa monta eri työtä valmistunut.
  Miten oletkaan saanut kuvattua noin monta eri perhosta? Ne on kauniita.
  Kylmää on täälläkin. Nyt ulkona 12,5 astetta. On jotenkin syksyinen tunne ulkona käydessä.

  VastaaPoista
 7. Veikeän lettipipon olet tikutellut ja söpö on tyttökin. Kaunis kuvio syntyi palmikkopipon kavennuksiin. Sinulla onkin jo monet lämpimät sukat hyväntekeväisyystarkoitukseen valmiina! Kaunista elokuuta!

  VastaaPoista
 8. Katjuksa: Maltahan, kun sinäkin ehdit tähän elämänvaiheeseen, niin tiedä kuinka paljon sitten tuhoat lankaa! :)

  Enkuli: Ei ole lennokki, vaan... Kerron sitten seuraavassa postauksessa. :D

  Malli: Kiitos! :)

  Villiviini: Näkyy sitä ehtivän, kun tiuhaan puikkoja heiluttelee! :)

  Minna: Ahaa sellainen nimi siitä kirjasta löytyy tälle lelulle. :) Kerron seuraavassa postauksessani nimen, jolla tätä on kutsuttu mieheni lapsuudessa.

  Ellu: Meillä sentään oli kai lähempänä 20 astetta päovän lämpötila. :) Jäi muuten enempi perhosia kuvaamatta kuin sain kuviin.

  Heleena: Tyttö on kyllä söpö! <3 Sukantarvitsijoitakin taitaa olla paljon.

  VastaaPoista
 9. Hienoja neuleita. Tykkäsin eniten tuosta pikkuneidin piposta.

  VastaaPoista
 10. Söpö myssy pikkutytölle ja niin lämpimän näköisiä sukkia ja kauniita sytomyssyjä ..paljon ihania töitä ole heinäkuussa ahertanut!

  VastaaPoista
 11. Voi hyvänen aika miten paljon valmistunut käsitöitä . Toinen toistaan kauneimpia sukkia ja myssyjä!

  VastaaPoista
 12. Ahkera olet ollut! Minä sain aikaiseksi sukat - yhdet.

  VastaaPoista
 13. Oletpas ollutkin tosi ahkerana ja kauniita töitä saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 14. Inkeri: Minäkin tykkään erityisesti pikkuneidin piposta! :)

  Seijasisko: Yllättävän paljon valmista olikin kertynyt. :)

  Intsu: Kiitos! :)

  Marjut: Mutta eipä meillä ole mikään kilpailu menossa, vaan kumpikin tekee sen, mikä kulloinkin on itselle sopivasti. :)

  Simpura: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 15. Ihana lettimyssy pikkutytöllä ja tuota palmikkomyssymallia täytyy itsekkin kokeilla seuraavaan sytomyssyyn. Terv. Lea P.

  VastaaPoista
 16. -Kylläpä olet taas ollut ahkera!
  Hyvä sinä ite!
  -Kesä tais tulla takaisin. Hyvä!
  -tf-

  VastaaPoista
 17. Kaikkea ihanaa olet heinäkuussa tehnyt. Myssy omasta päästäon todella kaunis ja tuo lettipipo sai hyvälle tuulelle.

  Hauskaa elokuuta!

  VastaaPoista
 18. LeaP: Kiva kuulla, että innostut sinäkin palmikkomyssyä kokeilemaan. :)

  TainaF: Hyvä me! ;)

  Tintti: Tämä isotäti on hyvillään, kun lettipipo sai sinutkin hyvälle mielelle! :)

  VastaaPoista
 19. Ihania olet kutonut!!terveisin romulyyli-riitta

  VastaaPoista
 20. Jopas olet ehtinyt tikutella kaikenlaista! Ei siinä sivussa varmaan blogiin kerkii kaikkea laittamaankaan. Tuo palmikkomyssy on tosi kaunis ja varsinkin päälaen kuvio.

  VastaaPoista
 21. Susu: Minäkin tykkään palmikkomyssystä! :)

  VastaaPoista
 22. Täällähän on lisää nättejä myssyjä. Ja tuo kännykkäpussi on kiva !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.