Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kukkainen raportti kesäkuulta

Höh, taas Blogger teki sen!  Hiljattainhan kävi niin, että ajastettu teksti ei tullut julki ennen kuin itse sen julkaisin.  Ja nyt siis sama taas.  Kokeeksi ajastin allaolevan tekstin ponnahtamaan tänne klo 15.10. Nyt tulin tarkistamaan asiaa ja löysin sen julkaisemattomana.  Eipä näköjään kannata luottaa tuohon ajastussysteemiin, vaikka aiemmin se on kohdallani pelannut moitteetta.Heinäkuu on jo hyvää vauhtia kulumassa, joten lienee aika tehdä katsaus, mitä asinkaan aikaan kesäkuussa.  Aluksi tuntui, ettei mitään valmistu, mutta onhan tuota jotain saatu tehtyä.  Ja viimeksi valmistuneet huovutetut tossut nostivat langankulutukseni määrää mukavasti lähemmäs kiloa.  Nehän tein oikeastaan jo maaliskuussa, mutta en silloin raportoinut, kun jäivät muutamaa puuttuvaa kerrosta vaille.
1.6. kirjoneulesukat koko 42 Nallea kahta väriä yhteensä 175 g
2.6. hörhylähuivi  Salsa-lankaa 150 g
3-6.6. kahdet vauvan töppöset Trysil Garn BabyGarn 50 g
15.6. neulottu liina Marks&Kattens Grandia 60 g
21.6. tavissukat koko 38 Rellana  Flotte Socke Magic 75 g
22.6. ylipolvensukat Nalle hilla-mustikka 160 g
24.6. junasukat Nalle Marjaretki Mustikka 40 g
29.6. sytomyssy Hurrikaani Fusione trendi -lankaa 40 g
29.6.huovutetut tossut  Naturngarn ja yksinkert. hahtuva  yhteensä 160 g.

Nämä yhteenlaskien sain siis lankaa kulutettua 910 g.  Se on tämän vuoden toiseksi paras kuukausikulutukseni, siis voinen olla tyytyväinen.

                                
Yksi asia jäi hiukan harmittamaan.  HHV:ni  (HHV = HulluHuiviVuosi)  ei edennyt toivomallani tavalla.  Tavoitteenihan on tehdä tämän vuoden aikana 12. huivia, siis keskimäärin huivi/kk.  Nyt olen tehnyt vasta viisi, joten jos en terästäydy, niin loppuvudesta saattaa Lankapirtti muuttua tilapäisesti huivtehtaaksi.  Suunnitelmia kyllä on ja ihania malleja vaikka kuinka paljon, ei tarvitse muuta kuin toimeen tarttua.


Nyt on pihamme kukat parhaassa loistossaan, joten kävelin aamulla kameran kanssa siellä ja napsin muutamia kuvia, joista osan haluan näyttää täälläkin.

Pelargonioista on Enkelinsilmä minusta kaunein ja sellainen löytyy taas meidän terassin pöydältä.  Mitä nimeä sinä muuten käytät pelargonioista arkikielessä?  Minun lapsuudenkodissani (siis Oulun seudulla) sitä sanottiin aina pelakuuksi, mutta sitten Rovaniemellä asuessani opin käyttämään myös pelakka-nimitystä.


Terassin kaiteen parvekelaatikossa kukkivat krassit 


Pionit taitavat olla lempikukkiani puutarhan kukista. Ruusuista pidän leikkokukkina ehkä eniten, mutta puutarhassa ne eivät viehätä niin paljon. 

Pioneissani on kolmea eri väriä, tässä niistä vaalein ja tummin...

 ...ja tässä siitä väliltä oleva sävy.  Tästä itse pidän eniten, tämä on siis minulle pionien kuningatar.  Tämänvärisiä pioneja kasvoi aikoinaan 1970-luvulla pitkässä penkissä erään omakotitalon pihassa, jossa asuimme nuorena parina.  Vieressä oli kirkko, jonka suntio pyysi saada hakea pionien kukinta-aikana tuoreet pionit sunnuntaiaamuina kirkkoon.  Luvan saatuaan hän haki kukat varhain aamulla meidän vielä nukkuessa.  Saimme hakea niistä maksun kukinnan jälkeen kirkkoherranviraston kassasta.  Enää en muista, minkä verran rahaa markkoina tuli tässä tilissä, mutta ensi kertaa hakiessani olin yllättynyt tilin suuruudesta.  Että tällainen kokemus minulla on "kauppapuutarhurina".


Päiväkakkara on karannut penkistä ja kukkii siellä täällä.  Sillä on mielestäni vankkumaton sija kesäisissä kukkapenkeissämme.


 Ruskolilja avasi ensimmäisen kukkansa juuri tänään.


Iirikset sen sijaan lopettelevat jo kukintaansa tässä varjoisemmassakin penkissä.


Säästä on viime päivinä puhuttu ehkä tavallistakin enemmän, joten jatketaanpa aiheesta. Eilinen helle on vaihtunut tavanomaiseen kesälämpöön, mikä tuntui kovin vilpoisalta juodessamme terassilla äsken päiväkahvejamme.  Minulla on tänäänkin päälläni vain olkaimeton hellemekko, jolla juuri ja juuri tarkenee.  Mittari kyllä näyttää +21, mutta navakka tuuli puhaltelee viileästi.

Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille ja hyvää alkavaa viikkoa!


18 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä ja kukkasia. Minullakin päiväkakkarat ovat karanneet kukkapenkistä ja nyt niitä ei siellä enää olekaan vaan kaikki kukat ihan muualla. Minusta tuollaiset kukat ovat kivoja, kunhan eivät ole liian kovia leviämään niinkuin yhdet kellokukat, jotka on ihan mahdottomia valloittamaan alaa. Hyvää alkavaan viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. En malta olla kertomatta, että puutarhassasi kukkivat kaikki minunkin suosikkikukkani. Pelargonia, pioni, krassi, aah ihanuutta!
  910 gr on minusta aikamoinen saavutus.
  Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 3. Kauniita käsitöitä!

  Minä en ole koskaan kuullut pelargonialle muuta nimeä kuin pelargonia. Minä olen kyllä kasvien nimissä muutenkin ihan onneton, eihän siitä ole kuin pari kesää, kun sinä taisit muistaakseni minulle kertoa puna-ailakin nimenkin. :) Mulla kun ei ole oikein tuota kutsumusta kasvitieteeseen, samanlaisilta ne kaikki minusta näyttävät, väri vaan on eri. ;)

  VastaaPoista
 4. Hieno saalis kesäkuulle ja liina on on valtavan ihana!
  Mulla on pelekuuna, tai aika monta ja enkelinsilmä lakkasi kukkimasta.
  Samaan tapaan varjelen päivänkakkaroita siellä ja täällä. Keisarinkruunu, mikälie, oli avannut yhden kukan. Hennon vaalean punainen pioni ehti avautua juuri perjantain ukkosmyräkkään, mutta krassien kanssa olin niin myöhässä, ettei tule kukkaan pitkään aikaan. Tänään on ollut noin 18 astetta ja hyvin koleaa.
  Hyvää heinäkuun alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Enkelinsilmä-pelakuu on kaunis!
  Pionit on myös kauniita!
  Mulla on kälyn kukkapenkeistä karanneita Päivänkakkaroita ja Lupiineja mansikkamaan reunassa ;)
  Talon seinustalla kipeilee Karhunkierto ja on siinä Ylioppilaitakin...
  Voithan neuloa vähän pienempiä huiveja!

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihania käsitöita. Upeita ovat myös kukkasi. Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 7. - Onpas sinulla ihana piha.
  Meilläkin oli.
  - Pelargonia on pelakuu Ouluksi.
  - Kovasti olet taas hienoja käsitöitä tehnyt. Hyvä sinä!!!
  -taina-

  VastaaPoista
 8. Kauniita on käsityöt ja kukkasi!
  Täällä oli vielä eilen helle ja ukkoset jylisi koko päivän, muttei meille asti tulleet. Minä kuitenkin olin ukkosten varuilla ja poimin kauneimpia kukkia sisään ja koneita en uskaltanut pitää päällä. Puolenyön aikaan sentään alkoi sade, maa on täällä jo niin kuiva, että enemmänkin olisi saanut sataa.
  Nyt on ensimmäinen pilvinen aamu vähään aikaan ja ihan mukavalta vaihtelulta tuntuu.
  Kaunis ja sopivan lämmintä viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 9. Oikea kesäpostaus käsitöineen ja kauniine kukkineen.

  VastaaPoista
 10. Samoja kukkia meilläkin ja jostain on ilmestynyt takapihan kukkapenkkiin aika lailla päivänkakkaraa. Mutta jossain puutarhaohjelmassa joku sanoi, että antaa kukkien khakeutua sinne, minne ne haluavat tulla ja olla. Meillä on nyt viiem vuosien kiireiden ja sairastamisteni myötä puutarha vähän rehottanut ja en ole tyytyväinenn. Tytär viime vuonna sanoi, että ihanan villiitynyt puutarha ja minusta se kuulosti pahalta ja hänestä se oli mitä positiivisin ilamus.
  Pitäisiköhän lähteä ottamaan kuvia kanssa.
  Kauniita käsitöitä oli myös!

  VastaaPoista
 11. Paljon käsitöitä ja paljon kukkia! Pelakuuksi meilläpäinkin (Häme) pelargoniaa kutsuttiin.

  VastaaPoista
 12. Auli: Minä olin ennen kovin tarkka, etteivät kukat levinneet pois tarkoittamastanni paikasta, mutta nyt annan niiden levitä mihin haluavat. ;) Paitsi harakankelloksi arvelemani, sitä yritän kiskoa pois, kun sitä on joka paikassa. Oiskohan sitä samaa sinullakin.

  Sara: Meillä onkin sitten samoja suosikkeja! :)

  MariJ: Sinä oletkin sitä sukupolvea, jonka ei tarvinnut kerätä kesällä kasveja eikä päntätä niiden sekä suomalaisia että latinalaisia nimiä päähän. Kasvituntemus onkin sitten oman innostuksen varassa. :) Nytpä muistui mieleeni tuo puna-ailakkijuttukin! ;)

  Kardemumma: Jaa-a, pelkuuna! :)

  Heleena: Vai lakkasi enkelinsilmäpelekuuna kukkimasta. Katselin eilen omaani ja vain muutama nuppu siinäkin näytti olevan tulossa, meinanneeko tämäkin lopettaa kukkimisen lyheen. Jospa ne pitäisivät vain levähdystauon! ;)
  Meillä tänään +23 ja puolipilvistä. Siivottu ollaan hikihatussa! ;DD

  Malli: Minullakin oli ennen ylioppilaita, ne jaksoivat kukkia ja tuoksuivat iltaisin huumaavasti. Jäivät vain jo 1980-luvun lopulla muutossa silloisen kotimme pihaan.
  Saattaapa muuten loppuvuodesta täällä valmistuakin monta pientä huivia! ;DD

  Enkuli: Kiitos! :)

  Taina: Ei meidän piha ole kovin hieno, yksittäisiä kukkia vain vähän siellä ja täällä! ;DD Mutta kiitos kehuista taas!

  Mammutti: Meilläkin on aina silloin tällöin kuulunut ukkosen jylinää, mutta ei ole meidän kohdalla tullut päälle. Vettä sasisi sataa täälläkin.

  TeSa: Kiitos kauniista sanoistasi! :)

  Iso Gnu: Minä olen aivan viime vuosina antanut kukilleni vapauksia levitä mielensä mukaan. Uskon, että leviävät sinne, missä ne voivat parhaiten ja kukkivat kauneimmin. Yritän niitä sitten vain hiukan avittaa valitsemallaan paikalla raivaamalla rikkaruohoja pois. :)

  Marjut: Ai sielläkin pelargoniaa sanotaan pelakuuksi! :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita kukkasia sinulla mutta kauniita ovat myös käsityösi.<3

  Meillä on aina puhutuu Pelargoniasta tai Pelakuusta. Vaikka olen Rovanimeltä kotoisin aikuisikään asti niin eka kertaa kuulen sanan Pelakka. Äitillä oli Roissa paljon kukkia ja Pelakuitakin joskus varmaan, mutta hän on itse Kainuusta kotoisin.

  VastaaPoista
 14. Vielää HHV:stä. Mulla on kans vasta viisi huivia valmiina ja kuudes tekeillä. Tavoite mullakin oli 12. Oon nyt päättänyt että viimeinen kerran lähden tämmösiin mukaan (muihin kuin Sukkasatoon) koska tällähetkellä kun innostaa ihan muut käsityöt kuin huivit. Saattaa olla huivivuoteni saldoksi jääkin vain 6 tai 7 huivia.

  VastaaPoista
 15. Kauniita käsitöitä ja kukkasia. Niin kivannäköinen tuo kuvakollaasi. Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 16. Seijasisko: Joo eihän nämä tallaiset kampanjat saa tuntua ikäviltä. Jos tuntuvat, niin onkin silloin viisasta jättäytyä pois. Itse en koe ainakaan vielä rasittavana osallistumistani, vaikka olenkin aikataulustani jäljessä. Tiedän, että syksyn tultua huivi-intokin kasvaa. Ja jos ei kasva, niin ei se mitään, voin minäkin silloin jättää leikin kesken.

  Sari: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 17. Kauniita kukkia sinulla onkin puutarhassasi. Pioni on minunkin mielestäni se puutarhan kruunu. Lisäksi tahdon kiittää taannoisesta orkideapostauksestasi. Kokeilin sitä laihaa kahvia lähes kuolleeksi julistetulle orkidealleni, ja kappas vain, tänään huomasin, että se alkaa tekemään uutta lehteä. Hyvää kesän jatkoa sinulle!

  Heidi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.