Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 20. syyskuuta 2013

Heinälatoon kärrättyäSyksyn tempaus Sukkasato on kestänyt jo kolme viikko ja sukkia on valmistunut jo melkoiset kasat. Viime sunnuntaina tehty laskenta osoitti yhteensä 248 paria erilaisia sukkia, tossuja tai säärystimiä. Ja huomenna saadaan uudet lukemat ja ne näkyvät täällä.  Ja lisää tehdään koko ajan. Minähän kärrään näitä tekeleitäni Heinälatoon, mutta ensin esittelen ne tietenkin täällä omassa pirtissä kaikille vierailleni.Taas minulla oli ilo ethdä näitä söpöjä vauvatöppösiä. Sukuumme nimittäin syntyi alkuviikosta pieni prinsessa ja hän saa nämä tervetulotoivotuksena. Ohjeenhan olen saanut Intsulta, mutta muokannut sen itselleni mieleiseksi pyörönä kudottavaksi versioksi. Intsun ohje löytyy täältä.
Lankana minulla oli tällä kertaa Viking Björk, jota tikutin 2.5 mm:n sukkapuikoilla. Lankaa kului vaakani mukaan 25 g, joten toinen puoli kerästä on jäljellä. 

Ehkä teen vielä toisetkin töppöset vielä. Odottelemme nimittäin toisenkin vauvan syntymää vielä tämän kuun aikana ja jos sieltä tulee tyttö, niin saisivat molemmat samanlaiset töppöset.


Seuraavat sukat valmistuivat vasta tänään, vaikka aloitin ne ennen noita töppösiä. Niin paljon houkutti töppösten teko, että nämä saivat jäädä odottamaan.
 

 Mallihan on ainakin useimmille vanha tuttu Kalajoki Yliveto-blogista.  Ihan ohjeen mukaan tein. Koko 37-38 ja sukat juuri ja juuri mahtuivat minun mannekiinijalkoihini. Lanka on Nallea ja sen menekki oli 75 g. Sukkapuikot 3 mm:t.

Minäkin olen tällä mallilla tehnyt aiemmin jo parit Kalajoet ja nyt taas. Tytär nimittäin toivoi, että tekisin hänen puolestaan Kalajoki-sukat lahjaksi hänen opiskelukaverilleen. Ja mikäs sen paremmin sopii näin Sukkasadon aikana.  :)  Enpä malta olla kertomatta, että on minulla itsellänikin Kalajoki-sukat, jotka voitin arpajaisissa. Niistä kerroin täällä. Ja mukavat ovat pitää.12 kommenttia:

 1. Voi miten somat pikku töppöset, pieniin jalkoihin lämmikkeet tulevaan syksyyn, ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ne taitaa aina nuo vauvojen vaatteet näyttää meistä söpöiltä. :)

   Poista
 2. Suloiset töppöset sai tulokas. Kalajokia olen monesti ja monessa blogissa ihastellut vaan jostain syystä ei onnistunu minulta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, mikähän siinä mahta olla, että joskus joku ohje odottaa kauan puikoille pääsyä ja joku toinen hyppää sinne heti. :O

   Poista
 3. Söpöt pikku töppöset.
  Tuo Kalajoki-malli on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, Kalajoki-malli on vähäeleisen viehättävä. :)

   Poista
 4. Söpöt tossut! Ja Kalajokikin virtaa mukavasti :)

  VastaaPoista
 5. Suloiset töppöset ja kauniit sukat. Sukkasatoa kerätään todellakin kiitettävästi - ja joka päivä pitää käydä ihastelemassa uusia valmistuneita.
  Opettelen muuten jatkossa kommentoimaan näin, en enää anonyyminä. Jospa kommentti tulisi läpi, aikaisempaan postaukseen laittamani katosi taas jonnekin huishaishukkaan.

  VastaaPoista
 6. Eija, sukkasato jaksaa innostaa vuodesta toiseen monia meistä.
  Joskus kommentti häviää minultakin, menee vissiin sinne huishaishukkaan. :D Ja yleensä niin tapahtuu, kun olen kirjoittanut pitkän kommentin. Kun muistaisi aina kopioida sen ensin lähettämistä. Kiva muuten, kun kerroit kommentointitavan muutokseestasi, niin tiedän kuka Eija siellä kirjoittelee. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.