Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Vielä yhdet ja s...


Otsikon mukaisesti esittelen vielä yhden elokuun työni ja sitten teen yhteenvedon koko kuukauden valmistuneista töistäni.


 Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, puikoillani oli taas lapaset. Ne valmistuivat eilen illalla ja poseeraavat tuossa pöydällä, autokuvioiset tuplalapaset. Oman ohjeen mukaan taas tikuttelin. Lanka Maijaa, jota kului vain 40 g näihin pieniin arviolta n. 2-3v:n lapasiin. Puikot 2.5 ja 3mm:t ja silmukoita resorissa 36 ja kämmenosassa 33.  Autokuvion kopsasin ystäväni Marleenan aikoinaan pojanpojilleen  tekemistä lapasista. Lapasten sininen puoli näyttää tältä


Enemmittä jorinoitta sitten raportti elokuun käsitöistäni.


3.8. sytomyssy Lupaus, Bommix Bamboo 60 g
6.8. kärkiaukisukat koko 37, Nallea 125 g
8.8. virkattu pikkuliina Kotiväkeä 25 g
10-13.8. kolme sytomyssyä petäjä-kuviolla, lanka Hjerte Garn Bommix Bamboo yht. 180 g
20.8. Aallonmurtaja-sukat koko 39, Tico Ticoa 80 g
25.8. palmikkosukat koko 37, Nallea 70 g
29.8. tuplalapaset koko S, harmaata ja punaista Maijaa 100 g
31.8. autotuplalapaset n. 2v,  sini+harm. Maija 40 g.

Elokuussa sain siis tuhottua lankaa vain 680 g.  Jostakin syystä minun langanmenekkini on selvästi vähentynyt, on ollut jo muutaman kuukauden. Olen miettinyt mutta tuloksetta, mikä siihen on syynä, kun ei minulla ole ollut mitään erityisiä esteitä käsityön tekemiseen. Olenkohan tullut laiskaksi ja vain lorvailen.  Noo senkin sallin itselleni, sillä tässä elämän vaiheessa olen päättänyt tehdä aivan kulloistenkin halujeni mukaan. Siis jos haluan istua kädet sylissä laiskotellen, niin sitten istun.  :D


Se alkoi sitten syyskuu ja sen myötä ilmat kylmenevät ja tulee sitten joskus talvikin. Mutta nyt tehdään sen varalle sukkia oikein innolla, ettei kenenkään varpaat palelisi.
 
Kaunista syksyä kaikille, erityisesti Sukkasatoon osallistuville!
16 kommenttia:

 1. Hienot lapaset ja muutenkin kauniita töitä elokuun saldossa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaikki elokuun työt niin kauniita! olet kyllä niin ahkera kutomaan, itse olen saanut vasta yhdet miesten sukat aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, käsitöiden parissa on niin mukavaa, että niitä tulee tehtyä. :)

   Poista
 3. Moi Matleena, kauniita töitä, tykkään erityisesti tuosta pikkuliinasta. Minulla olisi jotain kellertävää ja vihreää ohutta lankaa, lankapussukan ostin kirpparilta, siinä oli erilaisia lankoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontupa, sitten vaan virkkaamaan pikkuliinoja! Noista väreistä saakin iloisia liinoja. :)

   Poista
 4. No et todellakaan ole lorvaillut, kun katsoo elokuussa valmistuneiden määrää. Ja pakkoko sitä aina on olla niin "tehokas", välillä täytyy antaa itselleen lupa vain olla jos siltä tuntuu.

  Minäkin ilmoittauduin viime tipassa sukkasatoon, pitkän harkinnan jälkeen. Huomasin, että keräämme molemmat satoa Heinälatoon :) t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, samaa mieltä olen minäkin, ettei aina tarvii olla tehokas, varsinkin tällainen eläkeläinen voi jo huilia silloin kun huvittaa. ;) Mutta Heinälatoa täytetään ahkerasti, eikös niin. :D.

   Poista
 5. Kauniit autolapaset ja olet ollut varsin ahkera minun mielestäni elokuussa.

  VastaaPoista
 6. Kivat lapaset! Minulta on vieläkin tuplamalli kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, älähän huoli, vielä ehdit tehdä monetkin tuplat, kunhan pääset sopivaan fiilikseen. :)

   Poista
 7. Kauniita töitä todellakin. Ja eikös se elokuu ollut aikas aurinkoinen ja lämmin, niin kyllähän sitä käsitöitä tulee valmiiksi vähemmän silloin kuin kylmemmällä säällä. Ja jos neuloo paksuista langoista kasin puikoilla, niin lankaa kuluu hurjat määrät. Mie neulon usein ohuista langoista, niin olen huomannut että grammamääräinen kulutus on vähäistä. Älä yhtään vähättele, paljon olet saanut aikaiseksi. Autolapaset on minustakin ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, kiitos kommentistasi! :) Totta on, että ohuista langoista tehdessä langankulutus jää pienemmäksi verrattuna paksuihin lankoihin. Ja minähän tykkään tehdä juuri niistä ohuista langoista. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.