Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 26. joulukuuta 2016

Sukkia taas


Ensinnäkin kiitos kaikista joulutoivotuksista! Hyvin leppoisasti ja rauhallisesti joulu sujui. Kolmisin sitä taas vietettiin, kun tytär on joululomallaan meidän seuranamme. 


Ja sitten käsitöihin. Sanottakoon taas kerran, että ne ovat intohimoni. Varsinkin kutominen (lue neulominen), etenkin sukkien kutominen. Niinpä taas kerran on esittelyssä sukkia, vaikka jo lokakuussa Oulun kässämessuilta ostin langat uutta huiviani varten. Ihailen sen langan kauniita värejä lähes päivittäin, mutta puikoille en ole sitä vielä saanut. Monet sukat ja lapasasiakin on kyllä valmistunut sinä aikana.
Nyt esittelyssä polvisukat mallia Taimitarhan Joulukalenteri 2016.  Ohje löytyy FB:n samannimisestä ryhmästä ja sen takana on Niina Laitinen.
Sukkien koko  on 39, varsi n. 40 cm kantalapun yläreunaan mitattuna
Langat Novitan 7veikkaa, menekki yhteensä 205 g
Puikot 3.5 mm ja ohjeen mukaisin silmukkamäärin mentiin.

Niina on armoitettu sukkaohjeiden laatija. Olemme saaneet nauttia jo muutamia vuosia hänen lukuisista ohjeistaan, mm. myös viime vuonna tehtiin hänen ohjeellaan joulukalenterisukkia. Tästä klikkaamalla pääset katsomaan viime joulun sukkiani. Seuraavaksi on luvassa KAL-ystävänpäiväsukat. FB:ssa ryhmään Ystävänpäiväsukat 2017 on ilmottautunut jo yli 2000 innokasta sukankutojaa, minäkin.
Tapani mukaan minä hiukan muokkailin ohjetta työn edetessä oman makuni mukaisekksi. Heti aloituksen tein ohjeesta poiketen valepalmikkona ja kavennukset tein eri tahtiin kuin ohjeessa, mutta nilkkaan päästessä oli ohjeenmukainen silmukkamäärä. Lisäksi varren yhdestä kuviosta jäi epähuomiossa yksi kerros puuttumaan. Huomasin virheeni vasta niin monen kerroksen jälkeen, etten alkanut purkamaan vaan tein toisenkin sukan samoin. Terissä tein puolestaan yhden liikakerroksen aloituskuvioon. Sen huomasin kyllä ajoissa, mutta enpä purkanut, ajattelin, että se mahtuu olemaan siinä.


Jouduin myös jättämään sekä varresta että terästä jonkun kuvion pois, ettei tulisi liisn isot sukat.

Väreihin en ole täysin tyytyväinen, vaikka ne mielestäni menettelevätkin. Ostin sinistä 7veikkaa kerän (ennestään oli vajaa kerä), mutta nuo muut värit valikoin isohkoista jämäkeristäni, joiden arvelin riittävän. Ja hyvin ne riittivätkin, kaikkia kolmea jäi, tosin oranssia ja punaista vain vähän.

Oli taas kiva tehdä kirjoneulesukkia! Joka aamu piti kiiruhtaa katsomaan päivän ohjetta, vaikka ei olisi heti ehtuinyt kutomaankaan.
Sukat ovat aika sopivat omiin jalkoihini, mutta itselle nämä eivät jää. Jos ei ole muuta tarvetta ilmaantunut aiemmin, niin menevät OYS:aan syöpäpolille ystävänpäivän tienoissa.Olen minä tehnyt joulukuun aikana muitakin sukkia, nimittäin pikkusukkia  kohteena Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville. Siis ensi vuonna syntyville vauvoille, jotka saavat sukat 100-vuotiaan Suomen vauvoina. On tarkoitus saada joka synnytyssairaalaan sinivalkoisia sukkia niin paljon, että riittää jokaiselle syntyvälle.
Nämä viisi paria olen tikuttanut joulukuun aikana.
Langat Maijaa ja Nallea, menekki yhteensä 165 g koko kasaan. 
Ensin tein nämä kaksi paria samaan tapaan kuin useimmat aiemmista sukista ko. keräykseen.Sitten päätin tehdä hiukan erilaisia sukkia, Intsulta peräisin olevaa vauvan tossuohjetta olen muokannut pyörönä kudottavaksi ja sitä noudattaen tein nämäkin. Ensin nuo sydäntossut, joiden tapaiset sukat näin FB;ssa olevassa Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville -ryhmässä. Sitten nuo sinivalkoiset ja valkosiniset tossut.


Hyviä joulun ja uuden vuoden välipäiviä!

11 kommenttia:

 1. Kivoja kirjoneuleita.
  En olekaan pitkään aikaan tehnyt kirjoneulesukkia, joten mietin niiden tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neili, sitten vaan kirjoneuleen pariin. :) Niin kiva niitä on tehdä, että taaskin mielessä pyörii uusi aloitus.

   Poista
 2. Mulla on toinen kalneterisukka viimeistä vinkkiä vaille valmis. pikkusukkia pitäsiis alkaa kutomaan ja veteraanisukkiakin. Langat odottelevat.

  Nuo pienet sinivalkoiset on niin hellyttäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, totta, pienet sinivalkoiset ovat hellyttäviä ja niitä on mukava tehdä. Ostin lisää lankaakin niiden tekoon loppuviikon OYS:n käyntiä varten.

   Poista
 3. Kauniit sukat. Ja nuo pikkusukat on niin söpösiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, pikkulasten vaatteet ovat aina söpöjä. :)

   Poista
 4. Kyllä olet kutonut ihanat polvisukat!Täytyypä etsiä tuo fb-sivusto.-Ja nio vauvantossut ovat kertakaikkiaan suloisia.Meillä Pirkanmaalla kudotaan ensi vuonna TAYS:ssa syntyville vauvoille sinivalkoisia pipoja.- Hyviä loppuvuoden päiviä Sinulle ja neulerikasta tulevaakin vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Famu, sinivalkoisia sukkia tehdään koko maan vauvoille, siis TAYS:nkin. :) Kiitos samoin sinulle hyvää loppuvuotta ja uutta vuotta!

   Poista
 5. Upeat kirjoneulesukat, niissä lienee kova tekeminen, Ja kivat pikkuisten sinivalkoiset sukat, keräykseen kait, mie en jaksa tavata ku nii hidasta on lukea.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.