Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Perhosmyssy ja raitasukat"Maaliskuu maata näyttää" ainakin täällä Oulun seudulla ja varmaan muuallakin parin päivän lauhan kelin ja vesi-räntä-lumisateen jälkeen. Mutta nyt on pikkupakkanen ja kirkas auringon paiste. :)

Ja jotain valmista on puikoiltani tullut, nimittäin yksi sytomyssy ja sukkapari.Perhosmyssy eli perusmyssy perhoskuvioin
Lanka Essentials Cotton ja menekki 51 g
Silmukoita  alun aina oikein kerroksissa 110, joiden jälkeen 120
Puikot  2.5 mm ja 3 mmIdean perhosmyssyyn ja ohjeen perhosten tekoon sain Irmalta Asukastuvan käsityötapaamisessa. Samantapaisen myssyn ohje löytyy täältä Ravelrysta (englanniksi, ilmainen), mutta sen löysin vasta sitten, kun olin jo aloittanut tämän. Malli on minulle mieleinen ja varmaan näitä valmistuu lisääkin jossain vaiheessa. Kiitos Irma!Päälaen kavennukset aloitin viimeisten perhosten välisillä oikeilla silmukoilla ja tein ihan "mutuna". Eihän tämä paha ole,mutta seuraavaa tehdessä aion tutustua tuohon yllämainittuun ohjeeseen.
Eilen sain valmiiksi raitaperussukat koko 41, varren korkeus 18 cm kantalapun yläreunaan mitattuna
Langat Viking Auroora ja Janne (varren suut, kantapäät ja kärkikavennukset), joiden menekki yhteensä 109 g
Varreessa ja jalkapöydän päällä taas resoria 7 o, 1 n
Silmukoita 56, puikot 3.5 mm:n sukkiksetVärit näkyvät huonosti, mutta ovat tässä kuvassa lähempänä totuutta. Auroora-raitalanka on minulle uusi tuttavuus, ihan mukavaa kudottavaa. Sattumalta raidoituskin onnistui melkein yksi yhteen, vain ennen kantapäätä ja kärkikavennuksia otin toisesta sukasta vajaan 50cm:n pätkät pois.Ihania keväisiä päiviä kaikille!


12 kommenttia:

 1. Kaunis myssy ja malli. Kuvion olen jossain puseromallissa nähnytkin, eipä ole tullut mieleeni yhdistää sytomyssyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, tuttuhan tuo kuvio oli, mutta enpä muistanut ennen nähneeni myssyssä. Ja nyt näen niitä vaikka kuinka paljon. ;)

   Poista
 2. On kyllä nätti myssy.<3 ja kauniit ovat sukatin.

  VastaaPoista
 3. joskus puserossa olen nähnytnuita perhosia vai rusetteja ovat nätti pipo jaraitasukat ,sulla on hyvä "värisilmä" raitasukkia mielestäni vaikea kutoa ,että saa sen värin vaihtumis kohdan hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAK, nyt täytyy kyllä tunnustaa, että näissä sukissa ei tarvinnut raitalangan vaihtumiskohdasta välittää, kun lanka oli valmiiksi raidoitettua.

   Poista
 4. Hienoa tää tän kevään sytomyssyjen uusi tuleminen. :) Tyksin hoitajien juttu varmaan vaikuttaa ja olisko osaltaan niinkin että moni on suomi 100-vuotta keräysten kautta löytänyt myös sytomyssyilyn. :)

  VastaaPoista
 5. Seijasisko, noita samoja tekijöitä olen minäkin arvellut tämän buumin aiheuttajiksi. Tuskin mikään yksittäinen tapaus kuitenkaan vaan useamman summa. Aivan mahtavaa joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.